22tilføjet af

Elektriker regning

Jeg vil lige hører jeres mening om en regning. Jeg skulle have forlænget elkablen ind til huset i forbindelsen med en ny trappe. Kablen var gravet fri og nemt at komme til. Vi havde regnet med at arbejdet kunne gennemføres uden adgang til huset men elektrikeren vil gerne ind til måleren. Fordelingskassen ligger en halvtreds meter op ad vejen og er nemt at komme til.
Vores regning blev på kr 3.386,28 for en 6 meter forlængelse. Timepris er kr 380 for en montør, kr 202 for en lærling og kr 23 for en servicevogn. Der er så afregnet for 2½ timer! Krympemuffe koste 141,98 per stk, kabel 144,20 per m og pressemuffe 5,92 per stk. Ialt kr 2.709,02 plus moms. Nu er det første gang jeg har fået en regning fra en elektriker men det lyder helt utrolig i mit øre at der skulle tage to mand 2½ timer at klippe en kabel over og forlænger den. Hvis jeg skulle selv har lavet det vil jeg tro en halv timer var mere end rimelig og de der krympemuffer koste ikke i nærheden af flere hundrede kroner men det er måske markedsprisen i dagens Danmark?
tilføjet af

el regning

Hej
Du glemmer lige at det også tager noget tid at komme frem og tilbage til firmaet den tid regnes også med i dit arbejde
tilføjet af

Svar på regning

Vedrørende din regning mener jeg den er ok med prisen, nu ligger det sådan der bruges tid til at pakke eller tjække om man har deverse stumper til opgaven i bilen. Der går lidt tid med at kører hen til din bopæl fra firmaet og retur igen, værktøjet skal findes frem,kabelskabet skal åbnes og sikringerne skal afmonteres skabet skal lukkes, der tjækkes om der er spændingsløs. Og så er der klar til at klippe eller afmonter kablet, der går lidt tid med afisolering af kablet og det skal værer rent for at blive helt tæt ver krympemufning, låget skal igen afmonteres i kabelskabet og sikringerne skal genmonteres låget skal genmonteres, og der skal tjækkes op der er spænding. Værktøjet skal på plads, arbejdessedlerne og timesedler skal skrives, de skal kører hjem til firmaet igen, eventuelt affald skal i contæneren. Det kan godt være at lærlingen ikke var effektiv hele tiden men hvis han/hun ikke ser hvordan det forgår skal du ikke ønske dig at få en elektrikker ud når de nuværende svende er gået på pension. og har du råd til en ny trappe som du stolt kan vise frem, har du vel også råd til en regning fra elektrikkeren selv om det ikke kan ses nede i jorden. i øvrigt tror jeg min mester gerne vil ansætte dig, du må være meget dygtig hvis du kunne gører det selv på en 1/2 time.
tilføjet af

380 kr

i timen for montøren... Det er sgu da billigt!
Nej, den regning lyder fin og billig.
Men du begynder bare selv at lægge kabel en anden gang. Mon ikke du så bliver klogere;)
Krympemuffer koster muligvis ikke det i Harald Skrald eller i gør-det-selv-folkets palads Bauhauss/Silvan/Jem og fix, men mon ikke de så også er af en lidt anden kvalitet;)
Mvh
tilføjet af

Transport

Nej egentlig ikke. Firmaet ligger tæt på, det tage mig fem minutter at gå dernede.
tilføjet af

Markedsprisen

Tak for svaret. Så det er altså markedsprisen. Jeg kan godt forstå hvorfor så mange blæser på loven og selv lægger ledninger osv. for selv med risikoen med en bod er der rigtig mange penge at spare. Jeg undrer mig alligevel at du kan mene fem mandetimer er tilnærmelsevis rimelig. Jeg synes det er en interessent vinkel med lærlingen du kommer med, jeg vil dog have lov at tro at når den nuværende svend går på pension så har konkurrencen fra udenlandske elektriker gjort det af med det nuværende danske system.
tilføjet af

Den klassiske.

Timeprisen lyder bestemt ikke urimelig. Jeg kender ikke til det faglige i det som elekrikeren skulle udføre hos dig, men jeg ved selv fra den gang jeg lavede mindre opgaver fra servicevognen for firmaets kunder, at ingen opgave hos en kunde tager en ½ time. Det kan ikke lade sig gøre når man først skal sættes ind i opgaven, sørge for de nødvendige materialer, køre frem til arbejdstedet, besigtige opgaven inden start osv. osv.
Du skal tænke på, at når dagen er omme, så skal håndværkeren have løn for alle de 8 timer han har været på arbejdet. Det er ikke kun tiden hos kunden der tæller. Og han skal ikke arbejde 11-12 timer for at få løn for 8 timer, og mester skal heller ikke ud af egen lomme, lønne ham for den tid han ikke har været HOS kunden. Iøvrigt har håndværkeren 2 kunde-betalte drikke/kaffetider hver dag.
Jeg forstår godt at man kan få et chok aller første gang man får en regning for en opgave udført i ens hjem. Men jeg tvivler nu på, at uanset hvor god en elektriker du selv er, at du kunne have udført opgaven et for dig fremmmede sted, inkl. forberedelser, transport til og fra, sætte dig ind i opgaven, udføre opgaven, ajourføring timer og materialeforbrug. på ½ time.
tilføjet af

Næ nej!

Tak for svaret. Nej jeg vil trods alt ikke begynde på sådan arbejde der er for stor risiko for at jeg blive anmeldt hvis jeg piller med elskabet ude på vejen eller jordledninger hvor jeg også kan ses! Inde i huset er det dog noget andet....
Jeg udfordre dig at finde en link på nettet hvor selv det allebedste kvalitets krympemuffer ligger i den prislag.......
tilføjet af

dansk eller udenlansk

Nu vil jeg ikke ønske for nogen at alt håndværks arbejde går over på udenlanske hænder dels bliver vi mange arbejdesløse, og så ser jeg tydeligt at kvalliteten ikke matser med Dansk kvallitet.
Det er ikke bøden, for selv at lave el du skal være bekymret for, den kan man betale sig fra, men risikoen ved at du eller andre skulle komme til skade ved en eventuel fejl, ville du nok ikke tilgive dig selv for, tænk i værste tænkelige tilfælde at du var skyld i et dødsfald, det ville gører ondt resten af livet.
tilføjet af

svar til den kære el kunde.

Jeg sidder her og griner mens jeg tænker.( gud hvor er du dum ) Du skriver ind med håb om nogle gider give dig et svar på om denne regning er ok eller forkert. Du skriver endda selv, "måske er dette bare markedsprisen i dagens Danmark", men nej nej nej det er jo slet ikke det du søgte, du prøver at piske en stemning op over den stakkels elektrikker som kun har gjort sit arbejde godt og rigtig. Der er nu op til flere søde sol folk, som har givet dig det svar du søgte da du startede din tråd her på siden, men igen nej du brokker og snerre af de folk. Hvem fanden tror du lige du er? Jeg kan godt forstå hvis du en anden gang har brug for et svar og ingen gider.
Jeg kan oplyse dig om, at jeg selv for ca. ½ år siden, har fået lavet samme omgang her i huset, blot kun med en forlængelse på 3 meter. Denne regning blev 4100kr. Så jeg tror bestemt heller ikke du er blevet snyt. Men igen dette kan du sikkert ikke bruge til noget da du bare vil brokke. Og ja lav du selv dit el i fremtiden, så opdager du den dag det evt. går galt, at dine forsikninger så ikke virker. God arbejdslyst.
PS: Gid din røv må klø, og dine arme er for korte.
tilføjet af

Forstår din kvide...

har dog ingen anelse om hvad elektrikerregninger normalt beløber sig til. Men jeg har lært hen ad vejen, at det er en god idé, at rådføre sig om prisen på forhånd. Så kan du indhente flere forslag og sammenligne prisniveau.
Der er vist en del håndværkere repræsenteret i din tråd 🙂
Jeg vil nu mene, at en timepris på ca. 400kr lyder meget reel.
tilføjet af

Enig med dig

Dog vil jeg lige sige, at det med de kundebetalte drikkepauser, kan være vanskeligt, at argumentere for nogen steder, da de vel nærmest kan kaldes hævdvundne og efter mit kendskab ikke står i overenskomsten.
Fantastisk billig servicevogn, iøvrigt. Jeg tager kr 34 pr time for bilen.🙂
tilføjet af

Ja, nemlig Jette

Som jeg har sagt 200 gange før : få dog en skriftlig pris.
Hvor svært er det egentlig ?
tilføjet af

Tja...

Nu har jeg haft mulighed for at få en vurdering fra en engelsk elektriker, han grinede højt at det skulle tage to danskelektriker 2½ timer på den arbejsopgave. Han kører med en fast minimums betaling der dækker de udgifter med tid til papirarbejde, oprydning osv. Hans pris lyder på højst 1500 kr og der skal betales minimum for en mand en time og han mente der var mere end rimelig og tid til en te pause. Nu overvejer han om han skulle flytte til Danmark!
Hvorfor ikke ønsker at alle kan få en langt billigere service hvor der er oplagte muligheder for det? Vi nyder godt af at få billige fabrikerede produkter fra land som Kina osv. og arbejdsløsheden har faktisk faldet og ikke stiget på trods af flytning af produktionen fra Danmark til andre lande. Men skal folk ikke kunne selv vælge? Der skal nok være nogle danske elektriker der pludselig bliver effektiv og kan konkurrere alligevel og der er åbenbart en del af folk som synes den nuværende prisniveau er i orden og glædelig betale 2½ timer for en tomandshold at klippe en kabel over og forlænge den. Hvad angår kvalitet så skal den nok komme op på højden med den danske med tiden, kvalitet er trods alt en konkurrence parameter lige så meget som pris.
Man kan ikke gå igennem livet uden at løbe risikoen for at forvolde andre skade. Jeg vil mener største område her er uden tvivl i trafikken. Kan du husker det 18-årig lastbilchauffør der var skyld i mange menneskers død da hans anhænger kom i svingninger pga forkert læstning? Jeg tror dødstallet fra denne ene ulykke overstiger alle dødstal fra alle el ulykker der skulles ulovlig udført arbejde i et helt år.
tilføjet af

Værsågod

tilføjet af

Kunne egentlig godt tænke mig

at vide hvad dit eget arbejdsområde er....???
Du kan jo evt prøve at ringe og klage over prisen , hvis du mener du er blevet snydt;)
tilføjet af

ufaglært fabriksarbejder

er mit gæt, eller måske kommunal arbejder
tilføjet af

Måske

Hvis man ser på måden at skrive på.
Men hvis man ser på holdningen.... Tror jeg vedkommende har et ganske andet job.
tilføjet af

regning

Din regning er et sted mellem billig og rimelig. Hvis du iøvrigt mener du sel kunne have splejset kablet hurtigere end det beskrevne vil jeg faktisk meget gerne ansætte dig til sådanne job.
Du er ikke blevet snydt, men derimod blevet behandlet rimeligt, havde det været fra min forretning havde du nok skulle af med en anelse mere ud fra de oplysninger du giver, dog ikke ret meget mere.
Nogle har foreslået at du skal indhente skriftlige tilbud på arbejdet en anden gang og det kan jeg da give dem ret i, blot skal man så huske at iflg, licitationsloven må man højst gøre det tre steder og er så forpligtet til at tage det billigste tilbud hvilket ikke altid er en fordel.
Vær du blot tilfreds med din regning, den er ok.
tilføjet af

det er

prisen nu om dage, har set det der var langt værre.
tilføjet af

Det er så let !!!

Se det er så let at sidde der og sige det kunne jeg have gjort på en ½ time.
hvis jeg har forståået din opgave rigtigt, så skulle elektrikkeren klippe kablet over og muffe et nyt stykke i. Hvis vi så gå ind og ser på den rigtige arbejdsgang jf. stærkstrømsbekendtgørelsen.
1. først skal han sikrer sig at kablet er spændingsløst, her skal han så udtage sikringerne i fordelingsskabet, herefter skal han have adgang til måleren for at se omkablet virkeligt er spændingsløst, (det kunne være at kablerne i fordelingsskabet var mærket forkert op, HUSK NU STRØM KAN VÆRE LIVS FARLIGT)
2. montøren klippe kablet og muffer et nyt stykke kabel i jf. landspriskoranten tager dette 94 minutter, hertil kommer forberedelse med at finde de rigtige materialer, værktøj osv.
3. hvor hvidt I selv har dækket kablet til i jorden ved jeg ikke, men der kan også ligge noget tid til instruktion mm. Faktisk må man ikke selv grave kabler ned. (Husk det er installatørens ansvar at det bliver udført korrekt.)
4. nu er arbejdet udført, fikst og færdigt / ELLER. Nej det er det ikke, nu skal montøren kontrollerer om det arbejde han har udført er forsvarligt. dette kraver at han isolationsmåler installationen (Dog kun stikledningen), her efter sætter han spænding på og igen skal han så kontrolllere om spændingen er i orden. så kan han lukke målerskab og fordelingsskab forsvarligt igen. og installationen er færdig (men men men, arbejdet er ikke færdigt)
5. Nu kommer vi til opmåling med hensyn til materialer, Dette skriver han så ned og kører så hjem til firmaet
6. Jf. Stærkstrømsbekændtgørelsen skal installatøren kunne dokumenterer at han har testet installationen før den blev sat i drift, dette gøres ved at de test resultater montøren har på sit måle instrument overføres til en PC og resultatet skrives ud.

7. han har givetvis en arbejdsseddel og en ugeseddel som skal udfyldes
8. Der sidder højst sandsynlig en kontor medarbejder og skriver en faktura, som sikkert også gerne vil have løn. (dette er sjældent noget du direkte betaler for, men derfor ligger der som regel lidt avance på både materialer og timelønninger)
9. så spørger du sikkert, hvorfor der skulle to mænd på sådan en opgave, jo ser du. Da en del af arbejdet udføres nærved spænding (udtagning af sikringer, målinger mm.) skal man være to personer.

Jeg ved ikke hvad du syntes, men jeg som elinstallatør syntes ikke det er en urimlig regning.
PS: hvad giver du i timen på et Autoriseret bil værksted, her tror jeg ikke du slipper med 380,- + moms.
tilføjet af

*gg*

Dine tanker om udenlandsk arbejdskraft, får mig til at tænke på en styrmand.
Han havde været til møde i det rederi han arbejdede i. Og økonomi-chefen var svært glad for at der var begyndt at komme "fremmede på dæk og maksine" specielt officerne. Da det så godt ud med den udgift der var reduceret.
Så efter at have hørt om dette. Så foreslog han at økonomi afdelingen også røg på udenlandsk arbejdskraft. For en indisk person med tilsvarende evner og efteruddannelse til den danske økonomi. Det måtte også give en god sjat på bundlinjen.
Der var omkring 5 personer i den afdeling, og de var da nemme at undvære. hvorfor skal der sidde en dansker og lave regskab, når det kan gøres billigere?
Og noget tilsvarende sker.😉
Alle reklamer fra bilka og de supermarkeder i den kæde. De bliver lavet og produceret i Indien. Så sendes det færdige produkt til et trykkeri med eamil eller noget.
Så bare udliciter arbejdet, det sker iøvrigt inden for landts grænser.
Jyske håndværkere kommer til København og arbejder billiger end Kbh-håndværkere. både fordi de får lidt lavere løn i forhold og fordi de kan trykke den lidt ved at de kan få diæter og andre ting der kan trækkes fra, når man arbejder langt hjemmefra.
tilføjet af

Aut Installatør

Er der noget i regning der ikke passer . for jeg for det til 2508,86 kr + moms 3136kr
du har tilgode 250kr. Hvad er resten brugt på. er der brugt 2 krympemuffer i stædet for en her. Du skal husk på at fase rækkefølge skal passe R S T Rod stamme Top
Det er der lov om, Så Elektrikeren har en del at leve op til her. Er det så gammel farve
mærkning i kablet som skal følges. vil der naturlig vis blive brugt mere tid. Og så måtte elektrikeren også lige på en 100 meter stafet. + af isolering krympning med gas
og 2 samlinger af 4 leder kabel 16mm .
Den regning er ok Du er ikke blevet snydt Men alle de ting en regning lyder på skal passe
Så enten må du have glemt noget ellers er du blevet snydt Jeg har regnet det igennem
2 gange og jeg kan ikke få det til at passe. med det du skriver. men ellers ser det
rimeligt ud.
mvh aut Elinstallatør
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.