9tilføjet af

Digital Camera

Hejsa..
har købt et Digital camera, af mærket
DiMage z20 5.0 megapixles.
Er der nogen der kender dette kamera, syntes billederne bliver lidt sløret/grumset...hvad gør jeg mon forkert..venter spændt på svar..
Mumse mor
tilføjet af

Kender

ikke mærket. Jeg har et Olympus. På det skal man holde knappen halvt nede inden man trykker helt i bund. Når man gør det kan kameraet selv fokusere på motivet. Altså stille skarpt. Hvis du forstår? Kan det være noget lignende du skal gøre?
tilføjet af

Konica

Er det en Konica Minolta???
tilføjet af

Konica

Ja ups det glemte jeg lige at få med....Sorry
tilføjet af

tja

Jeg syntes jeg holder knappen ½ nede...kan man mon ikke prøve at få den tilbage til grundindstilling den havde da jeg købte den....syntes billederne var meget mere skarpe den gang
tilføjet af

Det er

jo lidt svært når jeg ikke kender mærket, men har du ikke en "brugsforvirring"? Der må jo være en eller anden måde, som du siger, at få den tilbage til udgangspunktet. Det kan jo være, at du er kommet til at stille den ned i pixels (eller hvordan man nu siger det ;o)).
tilføjet af

brugsforvirring

Jo en sådan en har jeg...og må nok hellere give mig i kast med at indstille lidt på knapperne
tilføjet af

Det er nok fordi..

Det er nok fordi du trykker udløserknappen for hurtigt og for hårdt ned, det er den mest alm årsag til at billederne ikke bliver skarpe, ellers tag dit camera med til fotohandleren og få ham til at hjælpe dig.
Held og lykke med det.
Mvh Graf.
tilføjet af

hej Graf.

Hej Graf.
Er det en fordel man kører med højeste opløsning, eller skal man vælge en mindre...hvad bliver den bedste kvalitet mon??
tilføjet af

Højeste...

opløsning giver den bedste kvalitet. Jeg gætter på i dit tilfælde er 5 Mb pr. billede - og det skulle give et superskarpt foto.
Er det generelt de er slørede, eller mest når du zoomer - fx. giver den digitale zoom lavere opløsning og mindre skarpe fotos med mindre du er i stand til at holde kameraet kanon-stille - og hvem er det...;o)
Prøv evt. at bruge et fast underlag - et bord, en vidueskarm osv. og tjek så skarpheden. Bliver de bedre, så har du et ryste på hænderne-problem, hmmm...;o)
Der er formentlig også nogle indstillinger for, om dit motiv er ekstremt tæt på, på portrætafstand eller på landskabs-niveau. Det påvirker også skarpheden, hvis disse indstillinger ikke er korrekte.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.