9tilføjet af

friske morgenboller?

Er der nogen, der har en god opskrift på langtidshævede, grove boller?
Jeg har brug for en opskrift, hvor dejen laves om aftenen, så den er til at forme og bage næste morgen UDEN at skulle hæve først om morgenen (man må jo prioritere de dyrebare minutter om morgenen, selvom om man vil gå langt for friskbagte boller)...
tilføjet af

sunde morgenboller

jeg ved at der har været en opskrift på nogle lækre morgenboller uden fedt som skal hæve i 6 timer (eller om natten) i Iform. prøv at søge på deres hjemmeside. tror de hedder havregrynsboller eller grov boller... held og lykke!
tilføjet af

øv altså

jeg trode lige at du søgte nogle friske morgen bollere...
tilføjet af

Netop..

...om morgenen er jo netop dér man-d har ALLERmest lyst *SS*BF*
tilføjet af

Aha!

Så er det derfor min kæreste altid vrøvler noget om den forsvundne morgensutter ;-)
tilføjet af

morgenboller når de er bedst

400 gr hvedemel, 200 gr durummel ( netto) 20 gr gær 2 spsk. olie, 2 tsk. salt, 1 tsk. sukker. 1/2 lunken vand.
Rør gæren ud i vandet. tilsæt resten.Er meget klæbrig. Skal det være.!! dæk skålen over med madfolie. stil det i køleskabet natten over. Klask bollerne ud på bagepladen 12-14 stk. pensles med olie. 200` i ca. 25 min. skal være hårde under bunden. nemmere kan det ikke være, vel!!
tilføjet af

Du er en skat! Tak. Så skal der bages...

Tak, de må prøves...
tilføjet af

boller, der kun skal hæve i 10 minutter

jeg har læst de indlæg der er, og jeg syntes det er en god ide med de boller der hæver natten over, men når de alligevel skal bage i 25 minuttet, så er der her en anden opskrift - til de dage hvor man ikke lige fik lagt dejen dagen før.
100 g. Magarine
2 dl. vand
1 s.ske sukker
500 g. mel
1½ pakke gær (75 g.)
2 æg
magarinen smeltes og vandet kommes i, når det er fingerlunt hældes det over den smuldrede gær. rør gæren ud og tilsæt resten. del dejen i 12 boller, form dem, og lad dem hæve tildækket i 10 minutter, derefter bages de i 10-12 minutter ved 200 grader.
vupti 12 boller på en halv time.
tilføjet af

alle bolle deje kan langtidshæve

jeg mener alle bolledeje kan langtidshæve, man lader bare være med at komme så meget gær i, og der efter stilles dejen i køleskab
tilføjet af

Isabella's opskrift

Isabella udgav en herlig langtids koldhaevning opskrift paa morgenboller i et af deres blade for ca 2-3 aar siden, artiklen hed " morgenboller som naesten laver sigselv" er det muligt af finde opskriften til mig igen❓Mange tak, Kirsten
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.