14tilføjet af

DF mener Det Kgl. Teater viser politisk plat?

Må Det Kgl. Teater tage klart politisk stilling i sine forestillinger?
Nej, mener Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der har været til forpremiere på nationalscenens forestilling Fremtidens Historie.
Forestillingen handler om den menneskelige samvittighed, og om hvordan afviste asylansøgere har det. Og det er ikke godt i Christian Lollikes iscenesættelse.
- Til sidst sidder man tilbage med det indtryk, at det er et plat politisk indlæg forklædt som kunst. Jeg synes godt, at de (statskroner, red.) kunne blive brugt på en bedre måde, siger Martin Henriksen til DR Nyheder.
Kvaliteten bestemmer
Han medgiver, at kunsten og teatret skal have bredde rammer, men grænsen går ifølge politikeren ved, "hvor man dedikerer et helt skuespil til at komme med et langt politisk indlæg". Og det mener Martin Henriksen er tilfældet med Fremtidens Historie.
Teaterchef på Teater Mungo Park, Martin Lyngbo, er træt af at høre om, hvad teatrene skal og ikke skal. Og det gælder i særdeleshed Det Kgl. Teater, som han mener i forvejen er underlagt mange krav i den kontrakt, som teatret har indgået med kulturministeren.
- Generelt synes jeg ikke, at teatret har ansvar over for nogen. Alting er okay, så længe det er godt. Den eneste grund til, at noget ikke er okay, er, hvis det er kunstnerisk dårligt. Og kun derfor, siger Martin Lyngbo til DR Nyheder.
Nationalscene forpligter
Martin Henriksen vil for så vidt heller ikke blande sig, men mener, at det i sidste ende er publikum afgørelse, om de vil spendere deres penge på det
- Det synes jeg ikke, man skal, siger Martin Henriksen og uddyber:
- Jeg håber, der kommer noget refleksion efterfølgende, så folk forstår, at når man bruger en offentlig institution som Det Kongelige Teater, så skal man ikke komme med et politisk indlæg, men at det i stedet er kunst og teater, som er det, det bør handle om.
Spørgsmål om samvittighed
Skuespilchef på Det Kgl. Teater Emmet Feigenberg understreger, at han ikke laver politik, men kunst. Og her har nationalscenen ansvaret for at sætte sig i spidsen, når det handler om at forsvare den frie kunst. Så længe den er god, bemærker skuespilchefen.
- Hvis jeg med et ord skulle beskrive, hvad stykket handler om, så er det samvittighed. Men de spørgsmål, der optager vores samvittighed er også af politisk art, siger Emmet Feigenberg til DR Nyheder.
Hvad siger du til, at Martin Henriksen håber, at der kommer en refleksion efterfølgende?
Skuespilchef enig med DF
- Jeg er paradoksalt enig. Jeg ønsker mig også refleksion, men ikke over, hvad Det Kongelige Teater må og ikke må. I stedet skal vi tænke over verdens grusomhed, mener Emmet Feigenberg.
Forestillingen Fremtidens Historie har premiere i aften fredag med Bodil Jørgensen i hovedrollen.
tilføjet af

Hehehe, nice try

Ja, du er sjov er du. Men kan du også iklæde dig det her tøj, og gentage succesen?
Jeg tvivler. Nej, jeg er 99,9% sikker på at det kan du ikke.
Go weekend do
Lagermann
tilføjet af

PS:

Min kompliment "Lagermann*", formuleringsevnen og sproget i det hele taget, taget i betragtning - så kunne den smøre faktisk være af mig. "Kunne"!!, is the jumping point.
Lagermann
tilføjet af

Tillykken Lagermann

Den ægte vare i den her tilfælde.🙂
Det er ikke dårligt når nogen ligger mærke til din gode stil og prøve kopiere dig.
Også godt weekend til dig
Klaus
tilføjet af

Jern i persille

Der er meget jern i persille, men ikke så meget persille i jern.
Hvordan kan det være?
Iøvrigt kan man vel sige at det evigt kørende tragikomiske skuespil inde på Christiansborg,
er alt for politisk i sin grundform.
P.s.: Jeg syntes det er frækt at se på voksne kvinder der lader deres vand.
Knuzzer;)
tilføjet af

Christian Lollike

Uenig eller ej, men Christian Lollike plejer at bruge teaterscenen til at fremme egne holdninger. Det er set før.
Somme tider har han dog mere held med at forklæde det end andre gange.
tilføjet af

Selvfølgelig

dansk kultur skal også vise tidens tendens, og politikerne skal ikke fredes. Alle de kendte kulturkoryfæer har været i nærheden af at vise tiden politiske tendens. H. C. Andersen er vi meget stolt af, også han berørte tidens politik. For ikke at tale om Ludvig Holberg, mange af hans stykker vises i dag, der døde for mere end 250 år siden.
Politikerne skal ikke blande sig i hvad teatrene eller andre kultur personligheder laver. Det er vi andre der betaler for støtten til dansk kultur, samtidigt som vi giver mange gange mere til politikerne, der også skal vise dansk kultur og ansigt.
tilføjet af

Præcis!

Også jeg havde Holberg i tankerne, da jeg læste indlægget. Selvfølgelig skal kultur provokere, også politisk. Mon DF har noget at indvende, når modige forfattere og teatre i betonsocialistiske lande ironiserer over og kritiserer systemet dér? Næppe.
Generelt er jeg mildest talt uimponeret over DF´s (manglende) forståelse for kulturens rolle i samfundet.
tilføjet af

Har glemt navnet.....

...men var der ikke en fra DF der gerne ville være kulturminister istedet for kulturministeren? Det er jeg ret sikker på der var. Så ved vi jo sårn cirka hvad vi kan se frem til. Istedet for Holberg, får vi Richard Ragnwald. Istedet for for Ibsen får vi Jodl..æh...nånej. Der er trods alt en slags nåde.
Lagermann
tilføjet af

De har også censureret Falsledrevyen.

Og det var pudsigt nok en sketch om Helle Thorning Schmidt.
De er skøre de DF'ere.
tilføjet af

Alle politicerer for DF, men det

er hver gang DFere ikke forstår, at folk politicerer.
DF vil have naturalisme og romantik. Ugebladsnoveller med lykkelig ende . Modernisme er for DF noget bras og politisk.
DF er desværre ikke særligt intelligente og akademiske , så de skal have skåret tingene ud i en romantisk Morten Korch film, selvom Morten Korch var nazist under krigen.
tilføjet af

Jo da

og hun hedder endnu Pia Kjærsgaard. Og de mener faktisk at kulturstøtte skal afskaffes til fordel for den konversielle kultur, hvor dansk kultur ingen mulighed har, men vor lille sprog grundlag. At politikerne fordeler nogle penge, mener DF giver dem ret til at censurere
tilføjet af

Rindalister...

Kunst m[ for DF'ere kun være et billede af en skovsø. Der må ikke være nogle bagvedliggende betydninger, og da slet ikke politiske.
Men sandheden er vel at god kunst altid giver udtryk for en holdning. Opstiller problemstillinger enten i samfundet, eller i menneskelig natur.
My 2 cents...
tilføjet af

Godt gået !

Hvis ikke den "rigtige" Lagermann havde logget sig på og sat tingene på plads, var jeg faldet i med begge ben, så "naturidentisk" er du, næsten så god som et kunstigt "naturidentisk" tilsætningsstof 😃
Hvorfor gider du - med dine evner - iklæde dig en andens nick ?
Aldous Huxley blev engang spurgt, hvordan han fik ideerne til fremtidsromaner. Han sagde noget i denne retning:
Jeg kigger på nutidssamfundet, beskriver det og de tendenser, jeg mener at se, og så skruer jeg årstallet lidt frem !
På den omtale jeg har hørt om "Fremtidens Historie" kunne jeg godt klemme det teaterstykke ind under den hat 😃
tilføjet af

Kan DF mon svare på...

hvad de mener om de stærkt islam-kritiske film, der har skabt furore og blodige reaktioner i den muslimske verden? Sådanne film burde vel ikke produceres - det er jo politisk sprængstof, så det batter?
Og hvad med litterære klassikere som fx Orwells "Kammerat Napoleon"? Her ironiseres der over Stalin og Lenin - burde sådanne bøger stå på danske biblioteker?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.