2tilføjet af

Det er ikke demokratiets ide at vige og vige

Nu breder det synspunkt sig i medierne, at ytringsfrihedsparagraffen må indskrænkes, så provokationer à la van Gogh skal kriminaliseres - det fremføres til og med af Tanwir Ahmad valgt til borgerrepræsentationen for det Radikale Venstre - oplysningens gamle parti! Man tager sig til hovedet. Er der ikke en behjertet idehistoriker til stede, der kan oplyse dette parti om dets rødder? Som om løsningen på problemet var at vige og give efter for fundamentalistisk pression. Den lovændring, der burde overvejes, var snarere en skærpelse af straffen for vold og trusler brugt mod ytringsfriheden.
Det er faneme uhyggeligt, som folk lader vore mest centrale værdier skride. Pæredanske Jan Bo Hansen skrev i forrige udgave af WA i anledning af mordet på van Gogh, at vi måtte belave os på indskrænkninger i ytringsfriheden.

kilde: weekendavisen
tilføjet af

Stupide racistbrøl?

Det er mig en gåde, at nogen bliver dømt for diskriminerende udtalelser. Er det ikke for dumt?
Sproget er dog så fleksibelt, at man kan krænke hvem som helst uden at krænke paragrafferne.
For muslimers vedkommende kan religionen helt lovligt forhånes medens udøverne ikke må diskrimineres. Det er nemt at få helt samme signal frem i et angreb på religionen som i et angreb på udøverne.
Bliver det forbudt kan signalet sendes som et spørgsmål. Så er det jo ingen ulovlig påstand.
Eller det kan udformes som en afstandtagende benægtelse: "Jeg kan da ikke tro, at det er rigtigt, hvad jeg hørte ude i byen. Der var en der sagde.....".
Indskrænkninger i ytringsfriheden kan altid omgås med lidt smidighed, sålænge der ikke sker reduktioner i borgernes rettigheder. Men hvis krav til bevis reduceres til et skøn, bliver der problemer. Dette må dog være i strid med nogle konventioner.
Det er kun de helt stupide racistbrøl, der standses med lovgivning. Og de er formentlig til fordel for muslimerne, da de vækker anstød.
tilføjet af

YTRINGSFRIHEDEN ER UKRÆNKELIG

og hvis dadelknaskerne ikke kan indordne sig efter det så er det bare ud af klappen. Hele EU skulle ryddes totalt op og renses for Muslimer, de er kun til at lukke op og skide i
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.