13tilføjet af

har sat lejlighed til salg og fortrudt det...

Jeg har sat min lejlighed til salg via en ejendomsmægler og har underskrevet en formidlingsaftale der er gældende i 6 måneder.
Nu har jeg imidlertid fortrudt at den er til salg. Hvordan slipper jeg for at sælge den ?? Jeg har læst i kontrakten at hvis jeg opsiger kontrakten før tid skal jeg betale mæglerens udgifter til 3. mand - dvs. annoncering og internetopsætning, samt betale en ikke uvæsentlig andel af sælæret til ejendomsmægleren - altialt en stor omkostning for mig.
Min aftale med mægleren er at hvis de sælger lejligheden skal jeg betale sælær mv. og kan de ikke sælge den skal jeg intet betale.
Hvilke muligheder har jeg.
Tak for relevante svar.
tilføjet af

Prøv at snakke med dem

Det nemmeste er at prøve at tage en snak med dem, det kan være du kan få dem til at rive papiret i stykker, evt. sige at du helt sikkert vælger dem hvis du senere vil sælge pga. god service. Jeg er selv ejd.mægler og det er set gjort før... Du er ikke den eneste i den situation og vi er jo alle mennesker og til at snakke med.
Håber det går godt :-)
tilføjet af

ellers..

Præsis, skule de ikke forstå det, må du jo spille dine kort i forhold til din kontrakt. Det er jo din lejlighed, og de kan ikke tvinge dig til at sælge den til den første der er interesseret, altså du kan jo bare gøre dig lidt besværlig, afviser du de første fremvisninger grundet sygdom osv bliver din lejlighed ikke solgt! og du slipper fri! Nogle ejendomsmæglere er søde, en del er nogle pengegriske typer. :-O
tilføjet af

Statsaut. ejd.mgl. svar.

Jeg vælger alstå at være anonym, i det jeg selv er i branchen.
Man kan jo aftale hvad som helst i formidlingsaftalen, men jeg går ud fra at din blot er fyldt med "standard" og som sådan har du sikkert skrevet under på at du skal betale 1/4 salær, plus markedsføring og dokumentationsomkostninger, i det tilfælde at du vælger at opsige aftalen...
Jeg er enig med dig i at det kan være mange penge, jeg skal blot bede dig tænke på at salgsarbejdet højst sandsynligt er startet op, at der allerede er annoceret (måske kun en gang - hvad ved jeg)og at diverse dokumenter sikkert allerede er bestilt og betalt af ejendomsmægleren.
Du har ikke de vilde muligheder for at komme ud af den skriftlige aftale du har indgået, er jeg nok nødt til at fortælle dig...
Du kan endda risikere at komme til at betale fuldt salær, hvis mægleren finder en køber der gver bud på prisen.
Alt efter hvor længe du har haft til salg, ville jeg tage en sludder med mægleren og se om jeg ikke kunne få en god deal igennem... Det kunne jo være vedkommende var flink, men du skal være klar over at en aftale er bindende og at mægleren er i sin gode ret til at fastholde dig i dine forpligtelser.
Dét du eventuelt kan gøre (men koster altså is i maven - BIG TIME) er at vente på at tiden går og så i øvrigt afvise de bud der måtte komme. Du kan nægte at gå ned i pris, så den bliver sværere at sælge, og du kan lade være med at give lyd fra dig, hvis der skal aftales fremvisninger.
MEN!!!! Pas på, for hvis du afviser et bud på prisen, er det at betragte som en opsigelse af aftalen alligevel. Og dét kan altså ske hvis mægleren sender dig en købsaftale med anbefalet post.
Jeg skyder mig selv i foden med det her, og synes naturligvis det ville tarveligt, hvis een af mine sælgere ikke holdt den aftale vi begge havde tiltrådt, men jeg kan heller ikke lide når folk er kede af det.
Udesagtet vil jeg ønske dig held og lykke... Jeg har selv stået i den situation du står i, og det er overhovedet ikke sjovt at fortryde noget i den størrelsesorden. Jeg betalte i øvrigt selv ved kasse 1.
tilføjet af

det uheldige er at....

min lejlighed er ret efterspurgt og prisen er desværre ikke sat urimelig højt, taget tiden ibetragtning. Men jeg kan ikke gøre vrøvl over mæglerens prisfastsætning,da jeg allerede havde bedt om en højere pris end mægleren havde anslået og har dermed vel selv sat prisen.
Taget i betragtning at lejligheden næsten 100% kan sælges til prisen er det dermed også surt for mægleren at sige farvel til sit sælær, hvorfor jeg tror at de vil gøre krav på alt de kan.
tilføjet af

tak for sagligt svar, men...

hvad mener du med bud❓Du mener ikke et bud under den pris jeg har aftalt med mægleren vel❓Mener du at i fald en potentiel køber byder mere end den er sat til ?, at jeg ved afslag dermed kan risikere at skulle betale mægleres ??
tilføjet af

Hej

Med bud mener jeg alt hvad der ligger under den kontantpris der står i din formidlingsaftale - Den værdiansættelse der står i i pkt 3. - I tilfælde af en korrekt nedsættelse af prisen, skal din mægler lave et dokument omkring ændring af vilkår til formidlingsaftalen, som , sammen med et nyt salgsbudget.
Alt under denne kontantpris, kan du tillade dig at sige nej til, uden at det koster dig en krone.
Men du risikerer jo at mægleren får hævet købers bud til det I har aftalt...
Det er et hårdt spil du vælger, hvis du tager min løsning. Dét ønsker jeg ikke for nogen af jer, for det er simpelthen så meget spil af tid for alle parter...
Hvor længe har den været til salg og hvor meget interesse har der været for lejligheden?
tilføjet af

Jeg har på intet tidspunkt..

ville acceptere at sælge under den fastsatte pris, ej heller da vi lavede aftalen, så det går jeg stærkt ud fra er uomgængeligt. Der er en vis aktivitet nu, så det tegner jo ikke så godt,når sagen er som den er nu :)
tilføjet af

hov glemte lige noget

Det tilløg til formidlingsaftalen, skal du underskrive for at det har nogen virkning og det er du jo i din fulde ret til at lade være med..
Har du lavet skriftlig aftale om at prisen efter et stykke tid skal sættes ned til mæglerens pris, hvis din pris var for høj??
tilføjet af

nej, prisen skal fastholdes på det aftalte niveau

prisen skal fastholdes på det aftalte niveau
tilføjet af

Så langt så godt...

.. Det er et hårdt spil du har i vente, hvis du vil slippe helt uden at betale...
Jeg krydser fingre for alle parter og håber der komme en god løsning ud af det...
Og god sommer til dig.
tilføjet af

Tak og i lige måde

Tak og i lige måde
tilføjet af

ang salg.

det billigste er at vente til de 6 måneder er gået, og så næste gang tænke dig godt om inden du underskriver.
tilføjet af

den er nem

hvis du ikke skriver under på en handel kan den ikke blive til noget du har ingen salgspligt
heller ikke selvom en køber skulle ville handle ubetinget meddel mægler at han skal holde op med at annoncere ( sætte salget i bero)..da du er i tvivl om salget og fortæl ham at du er klar over at du er bundettil kontrakten og hverken kan eller vil sælge uden om ham anstændigvis bor du fortælle ham at du ikke er utilfreds med hans indsats, og hvis du vil være rigtig flink ved mægler, kan I evt aftale en kontraktforlængelse der betyder at hvis du igen vil sælge inden for en afgrænset periode skal han have salget igen på samme vilkår som denne gang så viser du at du har respekt for at han har brugt penge på at forsøe at sælge dit hus. Jeg synes egentlig at du bør betale hans annoncerings omkostninger den del af varen har du jo modtaget og brugt....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.