4tilføjet af

Hvad fejler den!!!

Hej... Og hjælp.
Jeg har så absolut ikke grønne fingre, men jeg gør hvad jeg kan. Dog har jeg bogstavelig talt ikke en dyt forstand på planter, så jeg kunne godt bruge lidt hjælp.
Jeg har en stor, fin grøn stueplante med en lille stamme og masser af lange, mørkegrønne blade. Den havde et lille "barn" ved siden af i samme potte. Men det har den ikke længere. Den så faktisk ud til at være gnavet af ved foden. Samtidig flyver der små grå-hvide fluer rundt inde omkring stammen. Hvad er dog det? Er det plantelus? Og hvad kan man gøre ved det?
Kunne godt tænke mig et godt råd, for jeg vil jo gerne beholde min plante.
Maiken
tilføjet af

Søndagsavisen

Hej Maiken.
Har ikke forstand på planter. Men hvis du kan skaffe Søndagsavisen fra for 14 dage siden, var der her en god artikel om indendørsplanters trivsel. Bla. en opskrift på, hvordan man kommer utøj og lus til livs, uden at betale i dyre domme for gift. Husker desvæære ikke landingsforholdet, men vand, brun sæbe og sprit.
Er vist et gammelt husråd. Måske du har den avis på 'lager'. Held & lykke...
tilføjet af

prøv her...

hej prøv www.husetoghaven.dk der har jeg ofte fået hjælp omkring planter. jeg er sikker på at der også er dit nævnte problem beskrevet.
held og lykke
tilføjet af

Biblioteket...

Prøv at låne en bog om stueplanter og se om du kan finde den.
Jeg har selv en eller anden form for palme, hvor der også kommer de der små fluer i. Hvis planten kan tåle det så prøv at udtørre den, da det er fugten i jorden de små fluer er glade for. Ellers kan du prøve at spraye pottemulden med en blanding af vand og brun sæbe (ikke i litervis), da det er godt mod insekter og bladlus der trives i planter.
tilføjet af

plantelus

Bruk brunsæbe i vand, sprut på og lusene vil forsvinde efter noen behandlinger.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.