9tilføjet af

Denne her pige fra min klasse

Ja.. Der er en fra min klasse der går mig på.. måske burde jeg være ligeglad med hende og hendes opførsel, men det kan jeg bare ikke!!
Here goes:
Hun har alle timer sammen med mig, da vi har de samme 3 højniveaufag. Hun er LUDDOVEN. Kommer ikke til timerne. Nu er hendes fravær blevet så højt, at hun har fundet en ny strategi: Hun forsvinder MIDT i timerne Hvis vi må sidde ude på gangen ved bordene og arbejde med opgaver, går hun hjem. Hvis læreren hurtigt smutter efter noget hun har glemt, går hun hjem
Hvis vi har idræt smutter hun når læreren kigger væk. INGEN af lærerne opdager det!! Desuden afleverer hun MANGE opgaver for sent, men hun har en ekstrem evne til at manipulere lærerne, så det får aldrig nogle konsekvenser!! Derudover downloader hun opgaverne på nettet, og redigerer så i dem..
Det værste er, at hun er klog nok, hun er bare skide doven!! Jeg har været rigtig god veninde med hende, så jeg VED at det ikke handler om, at hun har problemer derhjemme.

Hvad ville I gøre?
Jeg HADER simpelthen at se på det uden at handle, men man gider jo heller ikke være en sladrehank!!
tilføjet af

Stille accept eller en dundertale.

Du vil selv vide, hvad hun kan tåle af modstand, når hun er en god veninde. Er hun indenfor pædagogisk rækkevidde, er det måske en idé at få hende i tale. Fortæl hende hvad du mener. Hvad du tror hendes dovenskab vil føre til. = ingen resultater i det virkelige liv. Kun hurtige ansættelser og hurtige fyringer.
Er hun udenfor pædagogisk rækkevidde, så lad hende. Det er hendes problem ikke dit. Brug ikke din energi på at prøve at frelse en, du ikke kan frelse. Derfor kan I stadig godt være gode venner.
tilføjet af

hm,

kunne du ikke koncentrere dig lidt mere om dig selv og din egen skolegang? Hvad går det udover dig at hun ikke kommer til timerne? Synes du det er snyd, eller hvad foregår der? Jeg synes det er en barnlig ting at gå op i. Hvad hun gør er vel hendes problem og så må du lære at passe dig selv.
tilføjet af

Hun snyder jo kun sig selv

Nu ved jeg ikke om hun pjækker i alle fag eller om det kun er nogle få af dem? Måske hun bare har valgt de forkerte højniveaufag fordi de i virkeligheden keder hende?
Jeg hadede selv tysk og idræt og havde en del fravær i de to fag. De hang mig simpelthen så langt ud af halsen. Dertil faldt timerne ofte ofte sidst på dagen i disse fag. Fristelsen til at smutte hjem og spille computer kunne pludselig blive overvældende stor, når et par røvsyge idrætstimer eller tysktimer nærmede sig.
Nårh ja, så får man en advarsel og så tager man sig sammen.
Hvad angår at hun downloader sine opgaver, ja hun snyder jo ikke andre end sig selv. En dag kommer der en eksamen hvor hun ikke kan downloade de korrekte svar.
Men du vil gerne hjælpe hende. Mit råd er at hjælpe hende med at finde ud af hvad det er hun gerne vil og brænder for.
tilføjet af

WOW

for et godt råd!
Bare vi allesammen holdt os til kun at tænke på os selv.
tilføjet af

Hele denne historie .....

....får mig til at tænke på den nu afdøde filminstruktør Stanley Kubrick.
Han gik på Taft High School i New York. Han forsøgte at få sine dygtigste kammerater til at lave sine lektier for ham, for det interesserede ham slet ikke at sidde og beskæftige sig med.
I stedet ville han hellere fotografere og spille skak og blev nærmest en mesterfortograf og mesterskakspiller, indtil han midt i 1950'erne begyndte at lave spillefilm. Senere fik han ry for at være kompromisløs og intelligent filmkunstner og lavede højt berømmede film, der lagde milepæle til filmkunsten.
Alt dette kun for at sige, at nogle mennesker ikke føler sig egnede til skolelivet, men ved deres virkelyst og trang selv finder sig en vej i livet, som tilfredsstiller dem selv og deres omgivelser.
Selv de bedste skolesystemer kan ikke tilfredsstille alles personlighed.
tilføjet af

Og tænk hvis vi skulle have undværet dem

fordi middelmådige elever hacvde sladret om dem.
Til dig der oprettede tråden. Lad du hende om det og lever selv den arbejdsindsats DU har behov for.
Misundelse bliver man så rynket af om munden.
tilføjet af

misundelse?

er man misundelige på samfundssnyltere?
Hvad er der at misunde?
Og desuden. Det er jo ikke sikkert at hun bliver en stor kunstner en dag. Hun har godt af et ordentlig spark i røven, for ellers risikerer hun senere i sit liv at blive overvældet af arbejdsopgaver som hun bare opgiver.
tilføjet af

Det skal du ikke tage dig af..........

...... For nogle år siden kunne man læse om en vis Anna Kastberg som blev fyret som direktør for kunstmuseet "Arken", på gråt papir, fordi hun havde forfalsket eksamensbeviser mv.
Ydermere viser det sig hurtigt, hvis de reelle evner ikke hænger sammen med eksamensbeviset.
Dét er din tidligere veninde om nogen få år.
tilføjet af

Nej,

ikke bare tænke på os selv, det er ikke det jeg mener. Men jeg kan ikke forstå hvad det betyder for hende, at der er en der har meget fravær og snyder i skolen. Det går jo ikke udover hende selv. Det gad jeg egentlig godt have svar på.. hvordan det påvirker hendes egen skolegang, eller er hun bare muggen over at veninden kan få det til at fungere?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.