5tilføjet af

Danske kunstnere larmende tavse…

Mens Europas kunstnere udtrykker afsky for mordet på den hollandske filminstruktør Theo van Gogh, tier deres danske kolleger. De er mere bekymrede for »højredrejningen«, »nationalismen« og »fremmedhadet«, end de er for den livsfarlige, kunst- og kvindeundertrykkendeislamisme - mere bange for Kjærsgaard, Fogh og Bush end for bin Laden.
tilføjet af

sørgeligt

men sandt er det hvad du skriver. Hvor enøjet kan man dog være? Hvor fantasiforladt? De er selv præcis det de beskylder andre for!
Hellige enfold!
tilføjet af

Vore dages brunskjorter?

De eneste kunstnere hertillands, jeg indtil nu har hørt udtale sig om Europas vist første politiske mord på et menneske i den kunstneriske branche siden fatwaen mod Salman Rushdie, er Farshad Kholghi og Kaare Bluitgen.
Stakkels Bluitgen arbejder åbenbart på en bog om snigmord i islams navn. Det må blive et syv-bindsværk. Islam har en lang og afskyelig tradition for trusler, intimidering og mord på anderledes tænkende. Muhammed, religionsgrundlægger og rollemodel, slog selv takt og tone an, da han lod digterinden Asma bint Marwan myrde i sin seng, med sine børn sovende hos sig. Hendes forbrydelse: Hun havde hånet Muhammed og hans nye lære.
Indtil videre er Danmark forskånet for politiske mord, men overfald på islamkritikere finder sted. Og i sidste måned blev en somalisk musiker på Nørrebro forhindret i at spille ved en privat fest for somaliere, fordi omkring 50 islamister, herunder åbenbart folk fra Hizb ut-Tahrir, blokerede gaden. Musik er syndigt i islam, sagde de langskæggede smagsdommere. Hørte vi fra Dansk Musikerforbund? Fra kunstnere i al almindelighed? Næh. Og det er ellers ikke fordi kunstnere, så vidt mange års gang i de kredse siger mig, ikke har en mening om politiske forhold. Det er blot lidt andre sager, der har deres opmærksomhed.

Filminstruktør Lotte Svendsen udtrykte det for nogle år siden således: »Vi er nogle, der er mere bange for Bush end for bin Laden«.
Problemet med den verdensomspændende og livsfarlige islamisme berøres stort set aldrig af kunstnere i deres værker eller i indlæg fra dem i den offentlige debat.
Men selvom Pia måske snerrer indimellem, så myrder hun ikke. Det bål af had, der nu vitterligt blusser i Europa, er ikke antændt af gammeleuropæere, men af imamer og religiøse frontfigurer, der udover jøder, vantro, »dårlige« muslimer og ulydige kvinder også hader surrealistisk billedkunst, urene digte og filosofiske værker, der betvivler Guds eksistens. Og det, islam/fascisterne hader allermest, er naturligvis det kunstneriske og politiske udtryk, der stiller spørgsmål ved islam, islams syn på kvinden og Muhammeds kvaliteter. Sådan som Theo van Gogh og den modige, somalisk-fødte hollandske politiker Hirsi Ali gjorde. Ali har igennem et stykke tid haft faste bodyguards, og politiet har nu anbragt hende i et safe-house.
Kristeligt Dagblad kunne forleden afsløre, at Informations faste kommentator, dansk-afghaneren Omar Shah, der både har uddannelse og arbejde, udtrykker glæde over mordet og solidaritet med van Goghs morder. De øvrige »velintegrerede« muslimer, der optræder i artiklen, synes mest at beklage Shahs udtalelser og mordet af strategiske grunde. Fordi de mener, at begge dele kan forværre forholdene for muslimerne
Mit eget bud er, at rigtig mange praktiserende muslimer i Europa har forståelse for mordet på van Gogh. Fornærmer man profeten, må man betale prisen.
Den virkelige fjende af kvinders ret til at ytre sig, male og skrive bøger, formulere egne tanker og reflektere, opruster i Europas moskeer, og de skyer ingen midler.
Moskeerne står uskadte. Hvis filminstruktøren er bange for at fremstå som racist, kan han eller hun lade en mørkhudet, nordafrikansk jøde spille hovedrollen. Endnu bor der mange af dem i de muslimsk-dominerede franske forstæder.
Forfatteren Jan Sonnergaard har udtalt, at man ikke kan være en ordentlig forfatter og stemme på Dansk Folkeparti. Men så vil jeg mene, at man i disse tider ikke kan være en ordentlig forfatter og stemme på Det Radikale Venstre, landets mest indvandringsbegejstrede parti. Mit argument er, at fortsat muslimsk indvandring er livsfarlig for ytringsfriheden.
Gid danske kunstnere ville forstå, hvem det er, der er vore dages brunskjorter, og gid de ville gøre front imod dem.
tilføjet af

100% Enig

Kan ikke siges meget bedre. Flot!
tilføjet af

Enig!

Udtaler jeg i frygt!
tilføjet af

National racisme!?... Tænk Jer om !

Jeg kan slet ikke dele din sympati for Pia K. Du skriver ganske rigtigt at hun ikke selv har begået voldshandlinger i egen person, men jeg kan sagtens forstå kustnere og andre intelektuelle når de ser på hendes racisme med en hvis skepsis...
Pia K. har været involveret i en hel del injuriesager, og har ikke selv vundet en eneste (hvilket er hvorfor jeg har lovens ret til at kalde hende racist)...
Hendes politik er så fremmedhadsk at hun nu også vil lukke grænsen til Sverige!!! Hun skaber forvrængede billeder om den lille gruppe (4%) af danskerne som har anden hudfarve end hendes stupidblonde hår, og denne forvrængning ser jeg som et langt større problem end meget andet her i valgkampen. Alene i det at hun "glemmer" at nævne statistikker, som at indvandre ikke begår mere kriminalitet end "danskere" korrigeret efter social baggrund, mener jeg skaber grobund for en national racisme som vi burde gøre alt for at bekæmpe. Jeg kan sagtens forestille mig at Pia K. opildner hendes søde venner i Danske Nynazister (og ja! DF har i deres valgkamp samarbejdet med dem!) til at udføre ting hun gerne så, men ikke selv har modet til at gøre...
Tænk!!!!
-og Stem!...
Rune
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.