8tilføjet af

lægevagtens monopol.

jeg har netop talt med en ældre mand, som stod ude i regnen, så jeg tog ham med i bilen, han skulle op til lægevagten.
han havde ringet som alle patienter skal, inden han kunne møde op, og trods en lang sygehistorie med mange smerter, så blev han afvist af lægevagten torsdag aften kl. 22.
han manglede tramedol mod smerter, men lægen anbefalede ham at opsøge egen læge fredag morgen, så langt så godt, så vagtlægen sendte en mail til mandens egen læge.
manden faldt først i søvn fredag mmorgen kl. 7 nul dut, så han kom ikke til egen læge, og desuden vidste han, at lægen gik hjem tidligt om fredagen.
i aften ringede han igen til vagtlægen, og uden problemer, denne læge gav ham en recept på tramedol, så han kunne lindre smerterne.
problemet er vist, at vagtlægerne tjener flere penge ved at afvise patienterne, så det er ret vanskeligt at indse, hvorfor det offentlige sygehusvæsen har denne opfattelse.
tilføjet af

Det er ikke nemt, når man er lidt forsagt.

Jeg har i en periode været fast på dolol og oplevet flere gange at ringe til vagtlægen, fordi jeg var gået tør. Ingen problemer overhovedet. De har ringet en recept ind til døgnapoteket, som sågar har tilbudt at levere dem, men jeg har altid haft nogen til at hente for mig.
Den første gang det skete havde jeg forudset problemer med at bede om så stærke smertestillende hos vagtlægen, så jeg havde øvet mig på hele det tunge skyts. Det kom overhovedet ikke i anvendelse.
For mig lyder det som om, den læge der har betjent "din kørelejlighedsven" har haft armen under hovedet. Når man har ondt kan man ikke vente til næste morgen, man kan jo, som du selv skriver, ikke lukke et øje for smerterne. Sikke en klaphat.
tilføjet af

....

Tramadol er ikke stækt smertestillende, men det er receptpligtigt. Det ligger ikke meget over 2 kodimagnyler, men har en god effekt hos nogle patienter, og med mindre misbrugsrisiko pga fravær af stimulerende virkning. Jeg ved ikke hvorfor en lægevagt ikke ville udskrive dette, til en der er i behandling, men personens alder og andre ting, kan være årsagen, og måske kunne lægevagten se, at personen burde have rigeligt ud fra sidste indløste recept. Personen kan være i behandling med antidepressiv medicin, hvor der kan være kontraindikation. Personen kan pga alder have svært ved at huske, og der kan opstå kramper, ved for høj dosis. Tramadol kan bevirke at personen ikke kan falde i søvn. Der kan være mange årsager til at lægevagten ikke tør udskrive det, men i så fald substitueres der normalt med anden behandling ved akutte smerter. Det er meget forkert at overlade personen i smerter ind til næste morgen.
tilføjet af

Lægevagten skal ikke

bruges til at skrive recepter ud man ikke har haft tid til at gå til egen læge med. Lægevagten skal bruges til AKUT opstået sygdom, og det er det ikke hvis man er vant til at tage smertestillende mod en sygdom.....Lægevagten gjorde vist ret i at afvise. Det er fanme dødens pølse at sidde ude på lægevagten 4 timer med et sygt barn, fordi nogen misbruger ordningen og tager derud bare de nyser eller har glemt at forny en recept....
tilføjet af

Du er skyld i

at akut syge mennesker skal sidde den halve nat og vente på at blive tilset af en læge. Du skulle skamme dig. Hvis du har så ondt at du skal bruge Dolol, så går man sgu ikke tør for medicin......
tilføjet af

Du har både ret og ikke ret

Jeg har set en mor ringe efter vagtlægen. Ene og alene fordi hendes datter var en SMULE forkølet. Jeg var tilstede samtidig med lægen og kunne ikke dy mig, men sagde, det var bedre, hvis hun gav barnet tøj på i stedet for at lade hende løbe halvnøgen rundt nede ved det kolde gulv. Lægen gav mig helt ret.

Så vi kan ikke BARE tale om "de andre". Det gælder så sandelig også dem med syge børn, som sidder og venter i lægevagten. Havde barnet ikke bedre af, at blive i sin seng. Forældre kan lade være med, at give barnet panodil for at slå feberen ned. Den feber, som skal hjælpe med at bekæmpe en eventuel infektion.
Hvis det var alvorligt burde der ringes efter en ambulance.
tilføjet af

Han kunne ringe til sekretæren

og bede om en recept. Så selv om han vågner lidt sent var det sikkert meget lettere at komme igennem til sekretæren. Man kan alligevel ikke komme igennem til lægen mellem 8 og 9. Han har sikkert haft brug for omsorg i stedet for. Men det får man ikke i dagens Danmark fra sundhedssektorens side. Man må klare sig selv.
tilføjet af

Gid fanden

have den regering, som har kastet os ud i krig. Hvad har det ikke kostet samfundet. 🙁
tilføjet af

Feber er omtalt fornylig

Alt for mange pylrede forældre giver straks deres børn febernedsættende medicin.
Feberen er et "biprodukt" af den kamp der foregår i organismen for at bekæmpe en lille eller større sygdom, og IKKE en sygdom i sig selv
Som lille havde jeg en del bøvl med ører og hals, den feber der fulgte med blev klaret ved at ligge i sengen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.