13tilføjet af

Min far er syg?

Goddag. Jeg er en ung pige på 18 år, der altid har elsket min far højt på trods af alt.
Min far er psykisk syg og har haft et alkohol misbrug i 25 år, han stoppede dog med at drikke for 5 år siden, fordi han ville se sine børnebørn når de en dag kommer, og han ville være en god far. men indtil da har han drukket meget intenst, og jeg boede ikke hos ham, ser ham kun hver 14 dag.
Men? Problemet er dog, min far er psykisk syg, og har svært ved at forklare om problemerne til sin læge pga. han mener alle offentlige personer er idioter , og derfor bruger han mere tid på at snakke om det, når han endelig er deroppe..
De sidste par måneder har min far haft ondt i maven, og jeg troede dog ikke det var videre seriøst, indtil for nogle dage siden, han har også haft ondt i ryggen og nu er han begyndt at tisse mørke brunt fortæller han mig . Jeg har googlet på nettet og det han fortæller passer med dårlig lever.❓
Min far tror selv han er alvorlig syg, og han siger han vil gå til lægen i dag, og vil henvises til hospitalet, problemet er bare at min fars læge ikke tager ham alvorligt, og det er min fars egen skyld! ..
Men hvad gør jeg? Kan jeg tillade mig at ringe til min fars læge og fortælle problemet? eller skal jeg tage med ham, hvad kan jeg gøre?🙁Jeg ved godt det er mig der er barnet, men jeg har altid passet på min far, fordi han ikke er i stand til at gøre det selv..
tilføjet af

Lægevalg

Du skal være opmærksom på at hvis din far's læge ikke tager ham alvorlig kan han uden omk. vælge en anden og bede ham om den henvisning til hospitalet hvis den "nye lager" mener det er nødvendigt.
Bed ham finde en anden læge...
Hej Søren
tilføjet af

tager det tid?

Hej Søren.
Tak for svaret :)
Men tager det ikke lang tid, at skrifte læge? Jeg tror det er, fordi de ser min far, som sindsyg de ikke tager ham alvorligt, og det er også klart nok, når han laver scener osv. Men er bange for at det vil være forsent, hvis han skal vente længe? Jeg er overbevist om, at han er nødsaget til at blive tilset NU, fordi han faktisk har tager morfin (han selv har skaffet) For at fjerne smerterne, har forsøgt at stoppe ham, og nu er han stoppet med at tage de smertestillende, og nu kan han ikke holde mavesmerterne ud mere, jeg kan også hører han er blevet nervøs.
tilføjet af

så er det nu !

Direkte på skadestuen
tilføjet af

NEEEJ

Han har været til lægen nu, min far er blevet indlagt..
Han er gul i huden og har dårlig lever..
tilføjet af

ja og

Det dør man af, det er der mange der gør hver dag, vi får dem ret tit ind og fortæller dem hvor farligt de de lever livet, men de fortsætter og 4-6 måneder senere er de her så igen, og sjældent til at redde !
tilføjet af

Hvad var det du ville

Med dette falske indlæg, når han er indlagt❓skifte læge, nej han kommer ikke hjem levende og kommer så ikke til at se sine børnebørn og det har han vidst hele tiden, alle der ødelægger deres lever ved det !
tilføjet af

svar

Det er ret almindeligt at læger ignorerer selv alvorlige symptomer hos patienter der samtidigt har en psykiatrisk diagnose, og din far har hvertfald ret i at det er idiotisk.
Det samme gør sig gældende for stofmisbrugere.
Tit ved lægerne ikke hvad patienten fejler, og da de samtidigt ikke rigtigt ved noget om psykiske sygdomme eller narkotika (selvom de selvfølgelig påstår det) så sker det ofte at de bilder sig ind at symptomerne har noget med det at gøre.
Det er lidt at sammenligne med religiøse som forklarer alt hvad de ikke forstår med Gud.
Det er vigtigt at du tager med din far til læge (hvis han vil gå med til det) og støtter ham i at han måske nok er psykisk syg, men dog ikke så psykisk syg at han tror at han har ondt uden at have det fx.
Hvis du ikke selv er sindssyg vil dette være meget mere overbevisende for en læge end hvis din far selv påstår dette.
Desuden er det fornuftigt at demonstrere at din far har en resourcestærk pårørende der eventuelt kan finde på at klage.
Du kan også prøve at skifte læge, men det tager så vidt jeg ved 14 dage, og du kan ikke være sikker på at den nye læge ikke bare skimmer journalen og forslår din far at spise lykkepiller.
Derfor kan det være en god ide at du opsøger forskellige læger og ser dem an inden du skifter.
Muligvis kan du finde en der vil være med til at din far kan komme til inden han får det nye sygesikringskort.
Angående hans symptomer, så skal du nok passe lidt på med at forsøge at regne den ud selv.
Hvis du fx siger til lægen at du tror at han fejler noget bestemt, så er der stor mulighed for at du vil blive betragtet som hysterisk. Grunden er at læger har en del patienter der tror at de fejler det ene og det andet selvom de er raske. Det er selvfølgelig ikke så godt at blive forvekslet med en sådan patient, hvis man rent faktisk har undersøgt det grundigt og har nogle fornuftige bud på en diagnose.
Du skriver at han har taget morfin for smerterne, og det er selvfølgelig også noget man skal være lidt forsigtig med.
Tror det er bedst ikke at nævne dette.
Håber du kan bruge det til noget og bare spørg hvis der er mere.
tilføjet af

undskyld

Jeg er vist lidt sent på den.
tilføjet af

Selvfølgelig

tager du bare med derhen! Hvis ikke han vil have dig med, så ring til lægen🙂
tilføjet af

hmm

istedet for at begynde at skifte læge så start med at gå til vagtlæge efter din egen læges lukketid og sig han har ondt så er der en læge der ikke kender din fars historie der ser på ham og han vil så nok gribe det an på en anden måde. prøv det i kan altid skifte læge senere hvis det ikke gir nogle svar.
tilføjet af

Dette svar er jeg

kedaf at læse.
Det er ris til ens egen r.. at fortie noget for en læge. Du giver lægen ikke en jordisk chance for at vurdere symptomerne og dermed hvor akut situationen er.
Hverken læger eller andet personale er dommere over patienternes handlinger - vi er blot sat til at udføre en udbedring af skader (hvis muligt) eller decideret at helbrede. Jeg og mine kollegaer er bedøvende ligeglade med hvad folk har hældt i sig, proppet i sig, sniffet eller sprøjtet.
Hvis vi skulle gå op i den slags, skulle vi være mindst 30 gange så meget personale.
Trådstarterens far udviser alle tegn på skadet lever - hvilket som bekendt er ikke til at spøge med - og når symptomerne så nedtones med morfin, gør det behandlingen vanskeligere, hvis man ikke ved det.
tilføjet af

Gør lige opmærksom på

at lægevagt er kun til akutte tilfælde - en lægevagt skal ikke misbruges til at skulle reparere på gamle skader.
Dette gælder ligeledes for skadestuer, akutte modtagelser o.l.
tilføjet af

ingen grund til det

Du skriver at faren udviser alle tegn på skadet lever, og så gør det vel ikke den store forskel om han har ondt=5 eller ondt=3.
Desuden skriver trådstarter jo at faren er holdt op med at tage morfin !
Desuden bruger jeg ord som "forsigtig med" og "tror".
Så jeg synes ikke du skal være så ked af mit svar.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.