18tilføjet af

hvordan fungere et bank lån

har besluttet at købe lejlighed, men mit spøgsmål er hvor meget betaler man ca om året i renter, ved et lån på 900.000 kr.
altså hvor mange penge belater jeg pr år for mit lån, jeg ved selvfølgelig ikke hvad renten kommer til at lægge på.
men hvad er gennemsnits prisen ca.
og kan man få et lån nogen steder, hvor man kun skal afdrage f.eks 5000-6000 kr i måneden, de første måske 5 år, og så lade prisen stige til måske 7000-10.000 i måneden,
eller hvad er minimums beløbet man skal afdrage..
det hele er selvføllgelig i ca tal, da i jo hverken kender rente satsen osv
tilføjet af

nemt er det ikke

låner du f.eks 1 000 000 kr og har et 4 % lån obligationslån ( dvs et fastforrentet lån hvor det hverken kan stige eller falde er ydelsen ca 4500 kr pr md . men der er et hav af forskellige muligheder afdragsfrie lån , f1 f2 f3 osv osv . du kan også vælge at låne i euro ( det er som jeg kan forstå det langt den billigeste måde hvis man både vil gå med livrem og seler . )
du skal også gøre dig klart hvor lang tid lånet skal løbe over - sagt på den måde at det mest normale er 30 år , men du kan faktisk vælge og vrage .
forskellen f.eks mellem 20 og 30 årige lån er nemlig ikke ret stor udover at du betaler 10 år mere .
husk både bank og realkreditinstitutterne er forretninger der vil tjene på dig , så gode penge givet ud er hos et finanshus eller en med stor indsigt i hvad du bør vælge .
selv er jeg en bangebuks med et fastforrentet lån , men kan godt se at hvis jeg havde mere mod og økonomisk overskud så jeg kunne tååle en rentestigning så kunne jeg spare rigtig mange penge lige nu hvor renten er historisk lav . men det kræver is i maven synes jeg .
held og lykke med det
tilføjet af

Et fingerpeg:

Det koster ca. 700 kroner om måneden pr. 100.000,- du låner over 30 år. alt inkl.
Det gælder kun kreditforeningslånet (der kun må belåne til 80%)
De resterende penge må du selv have eller tage et boliglån i pengeinstituttet. Det er meget dyrere!
I øvrigt held og lykke med at låne lige nu!
tilføjet af

Når renten er historisk lav

som du udtaler det, skal du optage fastforrentede lån og ikke tage flexlån e.lign. Over 30år sparer du og ikke flexerne. Derudover er der ingen garanti for at kreditinstitutterne umiddelbart vil omlægge dine lån fra flex til obligationslån, med mindre du kan afbetale en stor portion af restgælden, især på nuværende tidspunkt med faldende boligpriser og efterspørgsel. Mange flexlånere kan risikere at hænge fast i deres lån fordi banker ikke vil omlægge lånet da de i mellemtiden er blevet insolvente. Dermed kan de risikere at skulle gå på tvangsauktion hvis de ikke magter en rentestigning som kan blive stor.
tilføjet af

Banklån

hvis du skal ud og erhverve banklån skal du nok regne med en rente på omkring 8%, dvs. pris omkring 8500kr/md
Realkreditlån kan du erhverve for omkring 5-6%, dvs. pris omkring 6500kr/md.
Hvis du skal til at afdrage mere på din restgæld skal du have en aftale herom med banken eller omlægge din lån i realkreditinstituttet.
tilføjet af

lad være med at købe

hvis du ikke vil være insolvent og til grin skal du ikke købe bolig nu. Priserne fortsætter med at falde de næste 5 år (mindst).
tilføjet af

over 30 år

vil låne over 30 år tror jeg.
vil det sige det faktisk godt kan lade sig gøre, at man kun afdrager ca 5.000 kr i måneden??

hvad betyder f1, f2 , f3 osv, læser tit disse udtryk-
tilføjet af

Så længe han

byder en fornuftig pris. Byd minimum 20-30% under udbudsprisen, og sammenlign først med aktuelle salgspriser på www.rkr.dk for din egn.
tilføjet af

det er dyrt

hmm vil det sige at hvis jeg f.eks låner 700.000 kr. ska jeg betale, 4900 kr i måneden alene i renter.
det lyder altså lidt voldsomt, håber jeg har misforstået noget.
vil det sige det er billigst at låne i en kreditforening.
jeg har ca 25 % af hele beløbet stående på kontoen.
tilføjet af

realkreditlån

Hvis du skal til at afdrage mere på din restgæld skal du have en aftale herom med banken eller omlægge din lån i realkreditinstituttet.
hvad mener du med dette??
jeg har bank i sydbanken. kan jeg låne i et kreditinstititut
tilføjet af

er kun 20 år gammel

hvad mener du med dette

byder en fornuftig pris. Byd minimum 20-30% under udbudsprisen, og sammenlign først med aktuelle salgspriser på www.rkr.dk for din egn.
jeg ved ikke meget om boligkøb,
lejligheden jeg vil købe koster 1.000.000 kr, jeg har ca 25 procent af beløbet stående på kontoen..
tilføjet af

Banklån

25% som Du har er slet ikke dårligt, mange tager banklån til det sidste som man ikke kan få fra kreditforeningen og sidder så ekstra hårdt.
Og vent med at udnytte friværdien til ekstra lån indtil den er pænt stor, der skulle gerne være lidt til man en dag skifter bolig, i disse krisetider er der mange der er stavnsbundet til deres bolig, dels grundet på "luxus"-belåning af friværdien samtidig med at boligen er faldet i salgsværdi.
tilføjet af

Hvor ligger den lejlighed?

Beliggenhed er afgørende for hvilken pris der er fornuftig, Hvis du har 250.000kr i kontanter så låner du resten i et realkreditinstitut, dvs de resterende 750.000kr (hvis du får lov af banken).
Hvis du skal låne 750.000 som et fastforrentet obligationslån på 5% koster det ca. 4500kr om måneden før skat, og 3400kr om måneden efter skat.
Men hvis lejligheden er udbudt til 1mio.kr. så start med at byd måske 650.000kr. Der er ingen grund til at købe for dyrt, og jo billigere du kan få det jo bedre. Lejligheder i kbh er generelt 30-40% for dyrt prissat. Dvs de lejligheder som ender med at blive solgt ligger markant under de udbudspriser du ser hos ejendomsmægleren.
tilføjet af

vejle

lejligheden er i vejle.
når du skriver 3400 efter skat, hvad skal det så betyde,
betaler jeg så 4500 kr i måneden, og får så de 900 kr tilbage i skat eller hvordan skal det forståes
tilføjet af

er virkelig dum her

friværdien har jeg også hørt meget om, bla at nogen køber bil for den..
men hva betyder det så lige.
hvor kan man læse om friværdien
tilføjet af

Groft sagt

Friværdien er det man tjener ved et salg, men et salg af bolig er jo ikke noget man foretager hver dag, nogle bor på stedet til de skal bæres ud.
Friværdien når man ikke har salg i tankerne beregnes fiktivt ud fra forventet fortjeneste ved salg og man får derved lov af kreditforeningen til at låne de penge af kreditforeningen til større ting, ombygninger, bil m.m. Man skal betale lånet af, men renterne er lige så lave som hele lånet, altså langt mindre end bankerne.
Udtrykket "Belånt til over skorstenen" stammer fra når folk låner mere end friværdien og derfor ikke kan låne mere eller taber når boligen sælges.
Friværdien stilles også som sikkerhed når man tager et almindeligt banklån, og en stor friværdig giver som regel mindre renter på et banklån når man forhandler det, modsat dem der låner på det glatte ansigt.
tilføjet af

Det betyder at

du i øjeblikket skal betale 4500kr om måneden for at låne de 750.000kr med fast 5%. Kursen på obligationen ændrer sig løbende og derfor kan man ikke sige præcist hvad det koster at låne på forskellige tidspunkter. Lige nu idag koster det ca. 4500kr, i morgen kan det fx koste 4600 eller 4400kr. Men i det øjeblik du låner pengene låses kursen fast og du har dermed "købt" pengene den til den pågældende kurs og rente den pågældende dag. Hvis du købte den i dag (dvs i fredags) skulle du betale 4500kr om måneden. Samtidig får du et rentefradrag så du reelt skal betale 3400kr.
tilføjet af

jamen takke mange gange

så blev jeg det klogere..
har mange gange forsøgt at få det forklaret, men altid uden held.
men nu har jeg forstået det..
tak
tilføjet af

Selv tak

Mange gange er "fast ejendom" også nok til at låne penge uanset friværdi, ihvertfald i de tider hvor bankerne strør om sig med penge.
Når købet nærmer sig skal Du alligevel i banken og lægge budget m.m. Der kan Du nok få rådgiveren til at forklare nogle ting.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.