5tilføjet af

Christiania ladcykel

Jeg har en Christiania cykel. Den skal have nye dæk/slanger og nyt gear. Kan man lave det selv? Hvordan finder jeg dækstørrelserne? Og gearet, hvordan kan man sætte det på selv? Nogle kyndige? Betaler gerne for en der kan gøre det😉
tilføjet af

Du finder forhandlerne her

tilføjet af

"gør det selv"

Gearet er ikke noget man "sætter på", det er indbygget i bagnavet. Måske skal det justeres, dvs kablet skal afpasses med justerskruen. Dækstørrelsen står på dæksiden, og dem kan du godr selv sætte på. Et par svensknøgler og to dækjern er nok.
tilføjet af

Hmm...

Du skal til Bornholm
;-)
tilføjet af

normalt

Kan de fleste personer sellv skifte dækog slanger. Størrelsen står på siden af dækket (eksempelvis 26 X 1½) oplyser du den størrelse til en cykelhandler har han den rigtige størrelse dæk og slange.
Gearet på en sådan cykel er normalt et navgear og kan ikke monteres senere, der skal du så købe et nyt baghjul med navgear, er det et udvendigt gear du gerne vil have på, kan man godt lave det selv, men det er et stykke arbejde man skal have prøvet før. Til gengæld får du med et udvendigt gear det bedste og mest servicevenlige gear der findes blot du husker at skylle det fri for salt hvis du har kørt om vinteren.
En mulighed var jo også at spørge ham her:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=26&conference=266&posting=1313719
tilføjet af

Geareet

er væk altså. Der sidder en dims på baghjulet stadig, men selve gearet er pillet af. Uhh, måske sku den bare til en cykelhandler.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.