7tilføjet af

Arto.dk - er børn ensomme?

Der har været meget "fuss" om, at pædofile bruger siden Arto til at finde små børneofre. Det er ikke lige det jeg vil snakke om.
Jeg vil hellere vide, hvorfor børn og unge mennesker bruger sider som Arto; Er de generelt ensomme siden de skal finde venner via Internettet? Er det derfor Arto har fået så store succes? Eller er jeg helt gal på den?
tilføjet af

muligvis

og så tror jeg også at børn kommunikative udvikling følges med den stadig stigende isolerende udvikling som børn oplever.
Her tænker jeg f.eks. på forældres travlhed og afsavn, mobberi osv.
Derfor bør forældrene også være mere opmærksom på denne stigende tendens.
tilføjet af

du er helt gal på den

Du har en gammeldags forståelse af socialsamværd. Nettet er en ny måde at skabe venner udover dem man ellers har. Jeg syntes faktisk det er en positiv i forhold til 90'er børnene som sad for sig selv og så fjernsyn. Det kræver bare der bliver fundet en kultur omkring det, så de unge lære hvordan de skal gebærde sig.
tilføjet af

Det lyder meget fornuftigt, men

Men er det ikke en problematisk form for socialsamvær, hvis de unge ikke ved hvordan man skal gebærde sig? Desuden er der jo også en risiko i at man ikke ved eller kan se, hvem man skriver med – især i forbindelse med at møde dem man har skrevet med.
tilføjet af

Børn kan ikke længere underholde

sig selv traditionelt. Computeren er blevet erstatningen.
tilføjet af

Gò aften

Hejsa Thedeparted
Nej du er ikke helt gal på den, for det er unge mellem 13 og 17 år der bruger www.arto.dk som et sted, hvor de dyrker sig selv og ikke mindst hinanden.
De holder deres eksisterende venskaber ved lige, finder nye venner og får bekræftelse fra hinanden på, at de er ’gode nok’, noget af det, der er meget vigtigt, når man er teenager og måske lidt usikker på sig selv.
Egentlig er der ikke den store opfindsomhed bag de beskeder, de unge skriver. Oftest handler det blot om at være i kontakt med hinanden. ”Hej, hvad laver du?”, ”Kiggede lige forbi” eller ”Hvordan går det?” er nogle af de typiske beskeder, de unge skriver til hinanden i deres gæstebøger, når de skal bekræfte eller holde venskabet ved lige.
Beskeder som disse kunne man oversætte med sætningen: ”Hej, jeg interesserer mig for dig og er stadig din ven!”.
Arto.dk er blevet kaldt ”mobbecentral” og ”et slaraffenland for pædofile.
Men jeg vil hellere sige, at det er et netmødested for unge. Et netmødested er den måde, man bedst kan betegne Arto.
I medierne bliver hjemmesiden ofte omtalt som en chatportal, men det at chatte – hvor kommunikationen foregår synkront – er kun en lille del af det, der sker på Arto. F.eks. er der ud af de 28.000 besøgende på en onsdag aften kun ca. 50 personer på chatten.
Derimod er det profilerne med de tilhørende gæstebøger, der er mest brugt på Arto. En profil er lidt ligesom en personlig hjemmeside, hvor man kan designe sin egen profiltekst med forskellige menuer.
Hertil har man en gæstebog, et billedgalleri, en blog, en kalender osv. Man har også en venneliste, hvor de brugere, som man er ”Arto-venner” med, figurerer.
Det at være Arto-venner betyder, at den ene part har ansøgt om venskab, og den anden har godkendt. Mange brugere har over 100 Arto-venner på siden. Ud over profilerne er der mange andre muligheder.
I debatten kan de unge udveksle meninger under 27 forskellige emner; om alt fra politik og uddannelse til sex, sundhed, biler og bøger.
Der er en klubsektion, hvor de kan danne interessefællesskaber på kryds og tværs. Lige nu er der 22.737 klubber, hvoraf de mest populære f.eks. handler om brystkræft, romantik, mobiltelefoner eller tv-serien ’The Simpsons’.
På Arto kan de unge også spille spil, se videoer, læse vitser og meget mere. Men der er ingen tvivl om, hvad der fylder mest. Grundlæggende handler det om venskaber mellem unge mennesker.
tilføjet af

pis og papir

hvad er "traditionelt? At hoppe i mand og bytte glansbilleder.
Vil vædde på du ingen børn har under 18 - tiden er løbet fra dig gamle.
tilføjet af

internettets rolle

jo, selvfølgelig er det problematisk. Det gør dog ikke man skal forbyde det. Jeg tror klart det med de pædofile er stærkt opreklameret og noget der meget sjældent sker. De unge bliver bedre og bedre til at sortere hvem de snakker med og ved godt det er farligt. Det er derimod samfundet der skal opdateres, så man ikke kan være så anonym på nettet og gøre som det passer en.
Mobningen på nettet er noget der følger med og som man må arbejde med. Det er jo nemt at sladre ved bare at videresende til læren og så må straffen falde på dem der mopper.
Internettet er kommet for at blive og forbud er ikke måden at regulere på. De unge er klogere end deres forældre og kan altid bruge nettet, selvom de voksne er imod. Sørg derfor i stedet for at opsætte klare retningslinier de skal følge, fx. aldrig at mødes med nogle de ikke kender før de har snakket i telefon med dem først.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.