6tilføjet af

hjælp alle I der er gode til madlavning

jeg elsker rodfrugter 🙂 og ville som sådan glæde min familie i aftes med bagte rodfrugter i ovn. jeg var ude at købe ind til det . Selleri.kartofler, porrer , løg ,hvidløg ,persillerod o.s.v.
gik ind på nettet og fandt en opskrift . alle ingredienserne blev skåret i både og stænger , overhældt med olie og salt og peber . så ind i ovnen i 1 1/2 time ved 140 grader .
Dadet kom ud var det så tørt og rodfrugterne forkrøblede. Hvad har jeg gjort galt.
Det skallige indskydes at det er anden gang jeg forsøgte[:*(]😮
Er der nogen der kan give mig et råd ?
tilføjet af

Har ikke prøvet

Mit gæt er at Du har brugt for meget salt, det trækker jo væden ud.
tilføjet af

Det er vist

Nok med en halv time 😉
tilføjet af

Lidt for længe

Det skal ikke have heeelt så lang tid i ovnen :)
tilføjet af

ikke nok med en halv time

jeg prøvede efter en time og kunne ikke stikke en gaffel i rodfrugterne, de var alt for hårde ...
tilføjet af

Husk at vend ind imellem

Mens rodfrugterne er i ovnen, er det vigtigste - at vende sagerne, så de få varmen fra alle sider. Smør faget godt med olie (alle slags kan bruges)inden rodfrugterne smides ind i ovnen.
Jeg tror, at du har givet rodfrugterne for lang tid.
tilføjet af

For lang tid tror jeg....

Sidst jeg lavede det fik de ca. 40 minutter i ovnen på 175-180 grader varmluft ( nok ca. 200 grader almindelig) Gulerødder, rødbeder, jorskokker var skåret i tern, hele hvidløgsfed og løg i både, og dryppet med olie og lidt salt og peber og lidt krydderier (efter smag)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.