11tilføjet af

anden etnisk herkomst

Hvordan er i blevet behandlet siden i kom hertil?
Blev i mobbet i skolerne eller blir i udstødt??
Hvordan holder i ud når i blir behandlet dårligt...
Hvad ville i ønske der skete???
tilføjet af

Godt indlæg

Tak for et godt indlæg. Jeg er som du spændt på svar fra vore indvandrere.
tilføjet af

godt dansker ikke ved hvad vi tænker

tror jeg
tilføjet af

Nej, ikke godt

Om ikke for andet, så ville jeg da gerne vide om I indvandrere giver dem ret som helst så jer drage det sted hen hvor I hellere vil være
tilføjet af

Min oplevelse...

Hejsa!

- godt indlæg!
Her kommer mit svar på dine spørgsmål.
Først lige lidt kort om mig.
Jeg er en 22-årig tamiler, og er studmed på Århus Uni. Jeg er oprindelig fra Sri Lanka, og mine forældre og jeg kom hertil for ca. 17 år siden pga. borgerkrig på øen mellem den singalesiske regering og De Tamilske Tigre. Årsagen til borgerkrigen er, at den singalesiske regering har undertrykt den tamilske befolkning på øen, og de tamilske tigre kæmper for et selvstyre for tamilerne på øen. Du kan læse mere om borgerkrigen på min hjemmeside www.suriyan.tk.

>>Hvordan er i blevet behandlet siden i kom hertil?
Vi blev faktisk behandlet godt. Vi kom til at bo i en lille landsby i Vestjylland, hvilket gjorde at vi fik lært dansk og et godt forhold til vores danske naboer.

>> Blev i mobbet i skolerne eller blir i udstødt??
Jeg blev ikke mobbet i skolen. Jeg oplevede dog én gang at en fyr kaldte mig for neger, men på det tidspunkt vidste jeg ikke rigtig hvad ordet betød.
Forresten passer denne betegnelse ikke på tamilere, da vi ikke tilhører den race... Hvis man absolut skal kalde os noget, kan bruge betegnelsen "dravider", da tamilere er efterkommere af den dravidske race der levede i Indus-kulturen i det nuværende Pakistan.
>> Hvordan holder i ud når i blir behandlet dårligt...
Nu har jeg ikke oplevet det på mig selv, men jeg ved at min mor og min storesøster oplevede noget engang. Det skal lige siges at vi flyttede til en "storby" (Holstebro) et tidspunkt. Vi kom til at bo i et boligkvarter, hvor der ikke boede så mange udlændinge.
Min mor og søster oplevede at når de gik på de gå-og cykelstier der var i kvarteret, så var der nogle børn der spøttede, når de gik forbi, hvilket min søster og mor opfattede som noget negativt, og de blev også meget kede af det.
Faktisk var det ikke til at holde ud, men for tiden oplever de det ikke mere...
>> Hvad ville i ønske der skete???
Hvad tænker du på med det her spørgsmål?

Jeg har læst mange af de indlæg her i debatten omhandlende indvandrer, og jeg kan godt forstå dem der er imod indvandrer og som giver Pia Kjærsgård ret.
Men jeg vil gerne gøre opmærksom på, at det ikke er alle indvandrer der er sådan, som man hører om i medierne. Jeg kan se, at det især er muslimerne der bliver kritiseret. Jeg kender personligt mange muslimer, som er i arbejde og som gør meget for at blive integreret i det danske samfund. Jeg kender også mange muslimer på mit studie, og muslimer der læser til tandlæger osv.
Selvfølgelig er der nogle i et samfund, der ikke vil tilpasse sig, og som begår kriminalitet osv., men derfor må vi ikke generalisere. Jeg synes at medierne har været for dårlige med at oplyse om de positive sider af sagen.
Nu bor jeg i Århus og har også oplevet nogle ting. F.eks. at nogle udlændinge taler højlydt i bussen på deres sprog, som om de var alene... Det brød jeg mig ikke om.
Desuden oplever jeg også, at nogle indvandrer-brøn taler på deres modersmål med hinanden... Ungere tamilere taler næsten altid på dansk til hinanden. Det ville jeg også ønske at de andre udlændinge ville gøre...
Jeg synes ikke at det gør noget at man taler sit modersmål med en anden, hvis man er alene i et rum. Men hvis der også er danskere tilstede, synes jeg helt bestemt at man skal snakke dansk til hianden (hvis begge behersker sproget), da det ellers vil være som ikke at vise respekt til danskerne... Vi bor trods alt i DK.
Ellers er der mange andre ting jeg kunne fortælle.. men stopper her.
Hvis der er nogle der vil vide mere, kan i jo bare skrive :-)
Ellers har jeg kun en god holdning til Danmark og danskere! :-)
Hilsen
Suriyan
tilføjet af

Mange tak!!

Jeg vil gerne takke dig for at du bekræfter det syn jeg har på vore "med danskere". Du er velformuleret og taler et sprog som alle vi danskere forstår.
Det at en kan finde på at kalde dig "neger" siger jo mere om vedkommendes begrænsninger, end det gør om dig.
Jeg er helt enig i dit syn på integration, at det kun kan ske ved at vi åbner os op for indvandrerne. Og at den allerbedste måde er ved at ansætte så mange som absolut muligt i vort erhvervsliv. Det har jeg selv set utallige eksempler på, går godt.
Jeg oplevede lidt af det du taler om, med at man bare blander alle indvandrere sammen og ser sig så gal på dem.
En iransk kvinde, eller persisk, som hun helst ville kaldes Hun var højtuddannet, og jeg hjalp hende med at søge arbejde. Hendes fyr var dyrlæge. Det gik fint med ansøgningen, lige indtil hun gik til samtale. Jeg kunne krumme tæer i timevis over at se en sådan smålighed, mentalt som psykologisk.
tilføjet af

Du overser

Du springer let og elegant over at hun faktisk godt kan forstå at nogle stemmer på DF og at hun ikke kan lide den måde nogle muslimer opfører sig her i DK, at det også er deres ansvar at blive integreret.
Det er jo netop mange danskeres synspunkt. Det er jo netop dem DF taler om. Ikke dem der gerne vil integreres.
tilføjet af

en positiv tilkendelivelse

Ja, der plejer jo ikke at være problemer med folk fra den del af Verden, det har vi jo set så mange gange før. Beklageligvis er det fra den muslimske del, og det hvad enten "politisk korrekte" ikke kan lide at høre det, eller ej.
Det glæder mig meget at du har følt dig velkommen her i Danmark. Vi har brug for sådan en som dig og dine.
Jeg ville meget gerne kunne sige at alle var velkommen her i landet, men må desværre indrømme, at nogen er velkomne, og andre ikke. De fleste ved hvem jeg tænker på.
tilføjet af

Da jeg kom i sin tid

...for 35 år siden, var det intet at mærke til danskernes intolerance, angst for det fremmede, de galdefulde bemærkninger eller hadet man oplever idag. Der er skam at udviklingen har ændret sig til det vi nu oplever. Den gang var man noget eksotisk og interessant, man investerede i os så vi betalte glædeligt skat som tak for den venlighed. Vi fik lige muligheder som om man var dansker, vi fik dansk statsborgerskab. I dag skammer jeg mig at være dansker hvis det at være dansker er at lufte sin indre svin uforskammet, hvis det at være dansker er at hade alle flygtninger, mennesker med andet religion end kristen(jeg er og har altid været kristen) og mener heller ikke at det at være kristen er noget at være stolt over når jeg ser hvordan nogle af deres ukærlig måde at opføre sig på.
Håber at har bidraget lidt til forståelse af hvordan vi oplever danskerne fra i dag(med det had for dagen undlader jeg at skrive mit navn)
Mvh
tilføjet af

virkelig

et Godt og et Ærligt indlæg*SM*
Håber-vil bede for den højst tiltrængte forandring mod bedre tider især efter 2000
hvor de Åndelige værdier vil overskygge
dette trælse materialistiske livssyn som
hersker i så uendelig mange stuer nu og sundere holdninger mod vore medmennesker
tilføjet af

arlene-gåsen

Vågn op Arlene, dit snæversyn får dig til at virke endnu mere enfoldig end du plejer. Vågn op til den virkelige Verden, du lille, dumme gås.
Lær det først som sidst: I forsamlinger skal kvinder tie!
tilføjet af

Du skal jo kastreres

...du er som en tyr meget farlig at slippes løs i det frie. Det må skyldes for mange mandlige hormoner. Men vær tryg Arlene, jeg har bestilt dyrlægen for at kastrere tumpen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.