11tilføjet af

hvidt sengelinned

hej, jeg har noget hvidtsengelinned og især lagnet,er blev næsten gult..utrolig sart..hvad kan jeg gøre? noget eddike el klorin sammen med vaskepulver, eller i blød inden vask?..det blir brugt en uge derefter skiftet, og vasket på 90 grader
tilføjet af

Du kan

Vælge at ligge det lidt i blød inden vask i klorin, men priserne på lagner er snart så lave at hjælper dette ikke pga. det evt. er ved at være gammelt, så køb dog nogle nye.
Eddike er ikke noget der tager misfarvninger, men bruges ifbm. vask til at fjerne statisk elektricitet. I Stedet for skyllemiddel.
tilføjet af

takker

ok takker, prøver jeg..sengelinned er kun 1 år gammel
tilføjet af

Det kan

For et lagen også være gammelt, hvis det bliver godt brugt :-)
Ps. Om eddiken forresten.
Har du evt. en fin dyr Ren-uld trøje, så må denne ikke tilsættes skyllemiddel,
der er det at eddiken er det ultimative.

Mvh.
tilføjet af

jamen dog

jamen dog, det har jeg mange tak for tippet..rigtig go dag
tilføjet af

ikke klor!

du mørner tøjet. En stor misforståelse at bruge klorin eller andet klorholdigt stof. Du skriver at lagnet er gult, men det kan tøjet også blive af klor!
I stedet for klor så køb et af de blegemidler der er på markedet beregnet til blegning, evt. blegemidlet fra Bio-tex som kan købes i alle supermarkeder. Det er forøvrigt også godt til den berømte røde sok i den hvide vask ;-)
Det er slet ikke nødvendigt at vaske tøjet på 95 grader det slider tøjet og gør det gråt. Vask på 60 grader er rigeligt til at vaske helt rent, desuden spare man strøm.
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af

Blegvand ?

findes det ikke mere. Ellers læg det i blød i Blå Biotex og så en smule Klorin i vandet.
tilføjet af

biotex hvidt

Hvis du ikke har en sart holdning til kemi, så køb en bøtte BioTex hvidt (kan fås i velassorterede supermarkeder) og følg brugsanvisningen. Det er rigtig godt!
tilføjet af

brug noget klorin

til at vaske det med. Men bland det ikke sammen med vaskepulver. Du kan vaske det bagefter bare med vaskepulver.
Engang hvor jeg blandede klorin og vaskepulver blev tøjet lilla...
Mig selv
tilføjet af

Kære ven

For mange kokke fordærver maden som det siges og nu er du vores unge ven ved at blive forvirret eller? Hvad skal du nu rette dig efter? Ved du hvad? Køb nogle nye lagner, det lige før de koster det samme som div. vaske, blege, pletfjernere der snart er i handelen. Èt jeg dog tilægger mig. Vask ikke ved 90 grader, det havde jeg lige overset du havde skrevet. Dette er på ingen måde nødvendigt min ven. Så meget som vi vasker idag, så slider det for meget og det er for dyrt i strøm. De lagner skal du selv slide på :-)
Mvh.
tilføjet af

klor hører ikke hjemme

Synes lige du skulle læse dette da mange åbenbart stadig sværger til klor!
http://www.mst.dk/presse/02440000.htm
m.v.h.
Bulderfnis
tilføjet af

Hvidvask

Du må ikke bruge Klorin til bomuld. Det kan gøre stoffet mørt og ødelægge det. Du skal bruge et hvidvask vaskepulver, iblødlægge og derefter hvis det er 100% bomuld kogevask ved 90 grader.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.