9tilføjet af

Andelsbolig-drømme

Jeg sidder og ser på lejligheder her på nettet. Jeg har kun prøvet at bo i lejede værelser siden jeg flyttede hjemmefra men nu sidder jeg og overvejer hvordan det lige er det fungerer med sådan en andelsbolig?
Når man køber et hus skal man jo lægge en udbetaling fx 100.000 som man har sparet op og så låner banken en resten af pengene og dem betaler man stille og roligt af til banken med tiden.
Men hvad med andelsbolig? Er det på samme måde? Jeg synes ikke jeg kan se nogen udbetalingspriser på diverse hjemmesider, men betyder det så at man skal lægge fx 500.000 på en gang? - og hvordan vil det så foregå mht lån af banken?
Vær sød at skære det ud i pap for en ung pige som slet ikke forstår sig på boligmarkedet!
tilføjet af

For det første

Andelsboliger er ekstremt overvurderet pt. Du skal vide at andelsboliger ikke skal prissættes ud fra en tilsvarende ejerbolig - da det IKKE er en ejerbolig. Hvis du alligevel har fundet et godt køb, så skal du få en boligadvokat til at se sagen igennem inden du køber for der kan nemt gemme sig ubehagelige overraskelser i andelsforeningen i form af skjult gæld, kommende udgifter, finansiering af foreningens gæld mm. Sådan en advokat koster naturligvis penge, men det er bedre end risikere at købe et andelsbevis som reelt er et gældbrev. Kort sagt; hvis foreningens gæld er større end værdien af andelen, så køber du gæld og dermed er beviset værdiløst fra dag 1. Nogle andelsboliger er faktisk værdiløse, og kan ikke sælges. Så mit råd er; sæt dig godt i sagerne.
Hvis du skal købe andelsbolig så kan du finansiere denne ved et lån gennem banken - det er nemt nok hvis altså banken vil lægge pengene på bordet.
tilføjet af

hej frøken

men betyder det så at man skal lægge fx 500.000 på en gang?
Svar: Ja, det gør det; og ser om man evt. kan låne dertil gennem banken.(Du køber et andelsbevis.)yderligere er der så månedlig husleje (ligesom i en boligforening.)
Desuden kan der være tale om, at man hæfter solidarisk, dvs.du skal være med til at betale f.eks et nyt tag i boligkomplekset.Man skal finde ud af, om økonomien er sund i foreningen, om der er større planlagte reparationer osv.Nogen har brændt fingerne fordi de ikke har sat sig helt ind i tingene.
Gå på f.eks biblioteket og spørg efter noget om det du efterlyser her.
tilføjet af

ejerlejlighed

køb dig en ejerlejlighed, den ejer du og bestemmer selv over den
tilføjet af

Der er mange spørgsmål

du skal have belyst, så det er næsten lettest at give dig et link der kommer hele vejen omkring det at erhverve en andelsbolig
http://www.andelsboligforeninger.com/mere/artikel/laan-til-andelsboligforeninger/1425.html
typisk kan du låne de fleste af pengene til andelsboligbeviset, men der er mange andre ting at tage hensyn til. God læselyst.
tilføjet af

andelsbevis mm

ved køb af andelsbolig betaler man for et andelsbevis f.eks til 500.000 dem kan du låne i banken (hvis du kan godkendes) og herefter afdrage på de vilkår banken forlanger.Der til kommer at du hver måned skal betale et månedligt bidtag til andelsboligforeningen - det kaldes boligafgift. Størrelsen af disse bidrag er meget forskellige. vi bor i en andelsbolig på 77 m2 - har betalt ca 300.000 for andelen og betaler udover afdrag til banken på de 300.000 også ca. 4.000 i månedlig boligafgift.
tilføjet af

...

Men du virker til at forstå det rimelig godt
tilføjet af

ja det er under alle omstændigheder

et langtids projekt, så kan det godt betales af på lang tid vel og med et lån på 300.000 burde et ikke være noget problem :-)
tilføjet af

Jeg skal dele lejlighed med min kæreste

på den måde og glæder virkelig meget til det. Jeg har set frem til det lige siden juleaften faktisk :-)
Vi ses med jævne mellemrum for at finde ud af tingene hver for sig lidt inden det "store hop" og glæder mig til det. Det tegner at være det rigtige på den rette måde😉 men jeg savner ham godt nok - men tingene skal passes... Mon vi kommer ud og rejse til sommer...[s]
tilføjet af

Jeg håber kun...

At han venter på mig... med mine luner... Men jeg ved at han er min 🙁
Ellers stjæler jeg ham bare tilbage 😉 and for good!
Sådan skal det bare gøres 😃
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.