16tilføjet af

Aktier bør beskattes højere

Hvorfor beskatter vi ikke aktieindkomster og lottogevindster langt mere end vi gør idag, og bruger dette til, at indføre gratis psykologhjælp, tandlæge og medicintilskud og anden velfærd?
Bør kapitalisterne der tjener stygt på grov udnyttelse af andres arbejde ikke betale noget mere til fællesskabet?
Jeg foreslår:
90 % skat på aktieindkomster.
80 % skat på lottogevindster.
10 kr. afgift per. lottokupon.
Disse skal betale for den mere velfærd vi skal have i Danmark!
tilføjet af

God ide

Jeg har hele tiden syntes at ændringen af aktiebeskatningsreglerne var endnu et tumpet tiltag fra regeringens side.
Beskatningen bør tilstræbes langtidsinvesteringer og ikke spekulation og så bør skattesatsen sættes op.
tilføjet af

Og det fornuftige?

For det første forstår jeg ikke helt hvor du vil hen (bortset fra at tjene penge) for det andet vil din plan give så meget bagslag at man vil komme til at snakke om det i FN.
Helt ærligt, hvem ville spille Lotto hvis man man kun kunne vinde en femtedel? Det ville betyde et faldende salg og dermed færre tipsmidler og færre indtægter til staten, alt i alt færre penge til velfærd.
Og hvem ville risikere sine penge i aktiehandel hvis hele ens gevinst blev snuppet af staten? INGEN! Det ville smadre dansk erhvervsliv fuldstændigt.
Hvorfor er ordet kapitalist egentligt sådan et fyord. Hvis ikke vi havde dem til at investere deres penge i alle mulige projekter, så ville der ikke være arbejde til nogen som helst, og der ville ikke komme nogle nye opfindelser = Mindre velfærd til dig!
tilføjet af

Hold da kæft et par tumper

sæt jeg ind i beskatningsreglerne. Hvem fanden siger aktier er spekulation? Hvad tror I holder hjulene igang? Endnu engang TUMPER og ikke nok med det ren og skær misundelige tumper. Lær selv at tjene penge.
tilføjet af

Opfindelser

Størstedelen af forskning og dermed den famøse nytænkning udspinder fra universiteterne, og her er vi altså ikke finansieret ved aktiehandel. Derudover er det langt fra alle virksomheder der er på børsen.
Men forklar: Hvor mange private virksomheder overlever i mere end 100år, og hvor mange offentlige virksomheder gør det samme?
Og hvor længe kan det kapitalistiske systems vækstafhængighed vare?
tilføjet af

Pas på pengene....

...penge er dødsens farlige
- gi dem væk...de får dig til at glemme og sove..
- gi dem væk de får dig til at glemme og elske..
- gi dem væk de får dig til at glemme og danse...
Brænd dem de får dig til at glemme din smagssans, din farvesans, - ja penge er dødsens farlige...pas på din kærlighed (D.T)....
- men øhh...der er nok visse mennesker som har slidt og slæbt...så de har råd til deres aktier...- hvorfor i alverden skal du høste det bedste af deres personlige indsats??????
Lotto er en drøm og de få den er forundt...skal da ikke have den smadret af en samfundspengepuger!!!
De 10,- i afgift kan jeg så gå med til....
Meeen...næh du...hold du af hverdagen, ja hold du mest af alt af hverdagen...al plads for euforien, lad de tusind perler boble...men vi bor alle i hverdagen....hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen!!!
Annie :)))
tilføjet af

tosset

haha seriøst, først troede jeg den stod under vittigheder.
nå men hvis jeg skal svare på dit indlæg må det blive noget i retningen af at du ikke skal regne med at blive valgt ind i politik.
hvem ville spille lotto, hvis det blev så dyrt at være med? desuden ville præmierne blive mindre da danske spil allerede har trukket skatten fra.
og en så høj skattesats på aktier, ville ødelægge markedet. der er ingen som ville være risiko villigere nok til at satse deres penge på noget, der næsten er dødsdømt at give overskud fra starten - og det vil det være hvis skattesatsen er så høj (på kort sigt) - jeg anser det heller ikke for at spekulerer at handle med aktier, men nærmere for en investering som forhåbentligt går godt.
mh Jacob
tilføjet af

Jamen

Nej, selve opfindelserne bliver gjort på universiteterne. Men hvis de skal markedsføres (og dermed komme den brede befolkning til gode) skal der noget kapital til, og her kommer "kapitalisterne" ind i billedet.
Hvad har virksomhedernes levetid nu pludselig med det hele at gøre?
Men du har ret, ikke alle virksomheder er på børsen. Derfor kan det nu godt være et aktieselskab alligevel... Det kunne også være et anpartsselskab eller et interessentselskab. Hvorfor er det kun dem der investerer i aktier der skal straffes? Hvad med anpartsselskabsejere?
tilføjet af

Levetid

Jeg vil da mene at et systems levetid er af afgørende betydning for samfundet. Og det sjove er at det er kun er et par procent af private virksomheder der overlever i 100år hvor det næsten er 100% af offentlige der gør samme.
Mon de personer der investerer deres børns navlestrengsblod privat til senere stamcelle behandling har tænkt over det? ;)
tilføjet af

Og..

Offentlige virksomheder kan køre videre for evigt, fordi selv ineffektive virksomheder bliver holdt oppe af staten. Det er mange kinesiske virksomheder et rigtigt godt eksempel på.
Ved du hvordan DK så ud for 100 år siden? Det ville da være uhyggeligt hvis det var de samme produkter vi efterspurgte endnu.
Jeg ser det nærmere som et problem at den offentlige sektor ikke er bedre til at følge med tiden, og opdatere dens sektorer. Som jeg skrev kan en ineffektiv afdeling sagtens køre videre i generationer, den slags ville aldrig ske i erhvervslivet, der ville den blive erstattet af en mere effektiv afdeling, og det ville spare os alle en masse penge (uden at mindske vores velfærd).
tilføjet af

Nævn en opfindelse

som er udsprunget fra et universitet.
tilføjet af

Ineffektiv

Du får det til at lyde som om staten er en ineffektiv og uproduktiv kasse. Hvis staten skulle ledes som en virksomhed, skulle du betale mere i skat i form af fx sundhedsudgifter, det ser vi fra USA. Staten er netop reduceret i forhold til tidligere hvor denne kontrollerede stor set al handel.
Men vi får flere og flere virksomhedsinspirerede politikere der tænker på næste regnskab (valg) og om aktionærerne (vælgerne) var glade for dem, frem for langsigtede visioner.
tilføjet af

Du misforstår mig

Jeg ønsker ikke en mindre stat, og slet ikke noget ala USA.
Hvis der er noget den amerikanske stat ikke er, så er det effektiv.
Jeg ønsker bare at vores velfærdssamfund bliver mere effektivt, så vi kan spare overflødige udgifter, og derved få endnu mere velfærd for pengene. IT-systemer der sparer tid, Supply Chain Management, bla bla bla. Men jeg vil ikke have mindre velfærd.
I erhvervslivet skal man netop tænke langsigtet hvis man vil klare sig, ellers bliver man udkonkurreret af andre.
tilføjet af

Overlevelsen er afhængig af behovet

du kan da ikke bruge det som et parameter for det du her vil opnå.
Tænk dig da om. Hvorfor har vi ikke længere skomageren, børstenbinderen, gørtleren, notleren osv?
Du har da fået helt skævt fat i det her.
Sagde du "gratis medicin"? -. Nej vi skal gøre noget ved medicinbehovet.
Universiteterne generere ikke en skid. Det er ude i virkeligheden opfindelserne tager form.
tilføjet af

Præcis

Så enkelt kan det siges.
Jeg foreslår, en afgift på 400 % af ens indtægt, hvis man er misundelig eller ikke gider sætte sig ordentlig ind i tingene.
tilføjet af

dem der

Dem der foreslår en højere beskatning er som regel nogen der ikke laver det ringeste.
tilføjet af

Så sandt, så sandt.

Man har lidt svært ved, at tage deres jammer og ynk alvorligt, ikke.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.