23tilføjet af

Popmusik er skadeligt!

Den titel kan måske få nogle af pop tilhængerne op og ringe..
HalfEvil333 startede en udemærket debat her: http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=123&posting=59491
Men det var kun hende og mig der snakkede, og når begge to er enige fra starten, så er det sgu ikke så meget at snakke om i længden.
Vi kom frem til, at POP nok er farligt, og håbede at det ville bringe lidt flere debatøre ind på emnet.
Når man kigger på de fleste debatter her på SOL, så er mange af dem enormt provokerende, så nu vil jeg være så proverende, og tilmed 'stjæle' HalfEvil333's overskrift, og skrige alt hvad jeg kan; POPMUSIK ER SKADELIGT!!!
Og kan vi så komme væk fra terror, integrations politik og racistiske debatter, og snakke noget musik!
-=> http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=123&posting=59491 <=-
tilføjet af

Dårligt tidspunkt

Er Du ikke klar over, at Jodle Birge lige er død?.
Så vis lidt respekt!. Vi er faktisk mange der savner Ham, og Vi vil gerne have lidt "Stilhed". TAK.
tilføjet af

hvis du vil have stilhed

så burde du ikke komme til SOL..
De fleste debatter forgår ikke specielt stille, i hvert fald..
Der er selvfølgelig de debatter som rent faktisk ikke omhandler islam, terror, eller bare ikke er nogle af de dumme indlæg der kommer en gang i mellem, men trods alt det, er de fleste temmelige hektiske, hvor folk gør alt hvad de kan for at få ret i et eller andet tåbeligt.
Og hvis det er fordi du ikke er spor intereseret i hvad fanden jeg skriver, så beder jeg dig om at ignorere mig, og holde dine latterlige kommentare for dig selv, tak!
tilføjet af

Okay

Okay, okay.....
tilføjet af

Så sluk

Ja det er s.. min mening
Med latter
Batmann
tilføjet af

YEAH!

hehe... Fedt topic...
Først må jeg lige spørge dig, Talant, hvad ER popmusik?
Grunden til mit spørgsmål er, at de fleste forbinder pop med Britney (incl. diverse look-a-like's). Pop musik (popular music) er vel i grunden dét der er oppe i tiden - og i dette tilfælde, alt lige fra R&B, Hip Hop & Dance til Symphonic Metal - Evanescence er MEGET populære for tiden - og jeg kunne blive ved ;-)
Da jeg var på din alder, lyttede jeg til Rock med STORT 'R' - AC/DC, Deep Purple, Dio, Rainbow, Uriah Heep o.s.v.
Smagen for melodiøs Metal beholdte jeg, men føjede flere stilarter til - Saga, Blue Öyster Cult, al det musik der fik mig til at fordybe mig i teksterne, og vigtigst af alt, at FØLE NOGET!!!
Nu har jeg yderligere føjet noget til, der får en stor del af min omgangskreds til at ryste på hovedet... Techno (Scooter er min absolutte favorit) - men igen, musik der får mig til at føle... hér er det bare en kombination af rytmer, tekster og fede beats der får følelserne frem :-)
Men Rocken hænger altid ved - og jeg leder konstant efter nye indtryk... Jeg er netop begyndt at lytte til Nightwish - nogle artikler om Evanescence inspirerede mig - og DAMN! det lyder sgu' godt ;-)
Min pointe er: Al musik der døser, ikke får folk til at føle, ikke inspirerer, kort sagt er masseproduceret UDEN følelser - DET er skadeligt :o)
/DGH
tilføjet af

Yeah

Hvad popmusik er, har jeg tit diskuteret med nogle af mine gamle venner. De er hvad jeg kalder pop-dyr (lidt groft, ja, men de kan ta' det!), men de siger hurtigt er DET er de ihvertfald ikke!
Når jeg er grov, så siger jeg at pop er alt det, som ikke er metal. Det vil sige, RNB, techno, dance, britney-genren, soul, rap, hiphop, o.s.v., selvom jeg godt ved, at det er det jo ikke.
Popmusik, er vel, som du siger, poppulær musik. Derved er Evanescence også pop musik, hvilket jeg så meget nødigt vil indrømme.
Men den popmusik jeg snakker om her, er den samme type, som du mener er skadeligt. Det er det typiske, enslydende, følelsesforladte maskingenereret musik, som radion har en tendens til at spille igen og igen.. og igen.
Du skriver at du lige er begyndt at lytte til Nightwish? Nightwish kommer til Malmö den 2. oktober, og jeg kan varmt anbefale at se dem live! De er bedre live, fordi man næsten kan mærke deres udstråling fra scenen. Man(jeg) bliver helt lamslået, og efter 1-1½ time, når de er færdige, er det som om der er gået 10 min, og man vil have MEGET mere.. Point; de er værd at tage ind og se!
tilføjet af

hmmm....

Ja, jeg er også en erklæret modstander af popmusik i den samme forstand som jer. Jeg kan simpelthen ikke forstå alle dem, der render rundt og forsøger at overbevise verden om, at Britney er et geni?! Hende og alle hendes "medsammensvordne" burde simpelthen stoppes før det er for sent. De skaber en ensretning, jeg mener er meget lidt ønskelig. Det hele svarer lidt til problemerne med McDonalds og fedme i USA. Det er ikke tvang om de vil i spise på McD, men så alligevel. For der findes jo noget der hedder reklamer...
tilføjet af

Lidt yderliggående måske...

(Tak til Talant for at tage et emne op, som virkelig brænder i mellemgulvet på nogen af os!!!!)
Jeg ved ikke om man opnår noget, der er bedre, ved at afskaffe eller forbyde pop...(Det ville overleve, bare i de skjulte. Kriminelle miljøer. Der vil blive solgt pop under bordet. Forestil dig begrebet "Sort Pop". Popfolket vil blive et forfulgt og underkuet folk, der dyrker deres laster i det skjulte. Pop-razzia!?! Bare fordi, de har en dårlig smag ;o)) Forbud når man sgu ingenting med.
Og det handler ikke om, ikke at kunne tolerere pop-folket...det er musikken, det handler om.
Jeg synes Jodle Birges sange er skrækkelige, jeg krummer tæer, når jeg hører dem! Men han var da en fed person, meget livsklog, eftertænksom og venlig. Kun lyst til at glæde andre. Respekt i metermål. En skøn person med en djævlens dårlig musiksmag.
Nej, jeg vil bare gerne forstå, hvordan det kan være fedt for nogen, og ligefrem gøre dem glade, når jeg nærmest får det dårligt af det. Det er dét, der er mærkeligt.
For mig er pop: Tre færdigklippede, forudbestemte, unuancerede, enslydende minutter, der giver en oplevelse, magen til den du havde lige før, og som du får lige om lidt.
Jeg har boykottet radioen. "Hvordan kan du så vide det er sådan?" Fordi det var sådan, da jeg var barn, da jeg var ung og nu her for lidt siden...
Og pop-musik-tyranniet dominerer det hele og virker så tilforladeligt. Det er altså ikke sådan lige at slukke for, når det kværner overalt. Og det er jo netop det, der er mærkeligt.
Det er ikke nødvendigvis fordi, poptilhængerne er forkert på den. Det er sandsynligvis bare mig (os), der endnu ikke har forstået "poppens mysterier" men det forekommer mig slet ikke halvt så dybt og indholdsrigt, og stort som heavy-genren. (Mit motto: Heavy-rock er heavy nok, når det kan høres med mellemgulvet)
Okay, man må jo provokere lidt for at få folk op af stolen.
Det er dog befriende dejligt, at der er andre heavy-tilhængere. Men hvor er de andre?
tilføjet af

metal musik

metal musik rulez.
tilføjet af

Jodle B..

Lavede han pop musik ??
tilføjet af

Dorthe Kollo

Dorthe Kollo er GUDINDE Yeah.....Yeah....
tilføjet af

er det nu også det?

Jeg må jo erklære mig dybt uenig med dig.
For mig er det den gode melodi, nogle gange bare et eller andet udefinerbart (da jeg ikke har den store "praktiske forstand på musik") og det er faktisk som regel popsangene, der har det der lille omkvæd der fænger.
Der er lavet meget skidt pop, rigtig meget endda, men der er altså også virkelig meget godt... Nogle af mine personlige favoritter er bands som Erasure og Pet Shop Boys. Og der er da rigtig mange nyere sange også, der lige har det der "noget"
Det store problem er, for mig at se, at de forskellige kommercielle radiostationer, og egentlig også P3, stort set kun spiller den der såkaldte populærmusik, og så bliver man jo træt af dem.
Nu skal du ikke tro, at jeg ikke kan lide metal, Nightwish er faktisk en af mine personlige favoritter, men i deres musik synes jeg også det er den gode melodi der er karakteristisk. At lyden så er meget mere rå og pompøs ændrer ikke dette faktum.
Meeen, at popmusik sku være farligt... det var vist mest skrevet for at få en fængende overskrift, var det ikke? Og på mig virkede det da også! hehe
Men bortset fra det, så vil jeg gi' dig ret i at det er på tide at få flere indlæg der ikke bare handler om islam, terror og integration. Kom med nogle flere!
tilføjet af

Hvorfor mener I, at popmusik er skadeligt??

Vil I ikke lige uddybe det??
tilføjet af

Lav intelligens ?

Jeg kan komme med et spinkelt bud på dit spørgsmål !
Det må have gjort mennesker til lallende vrag...vurder selv indhold.....og nivue
tilføjet af

dig!

Det var præcis "din type" jeg var ude efter at få til at hoppe op og sige, "hvad for noget?!"
Jo, "min" titel (egentlig HalfEvil333) var ment provokerende, så det ville få folk til at se nærmere på hvad det nu var for en idiot, som de skulle rakke ned på, og dermed få en musik debat igang.
Denne her debat startede egentlig under 'Metal' af HalfEvil333, hvor det kun var hende og mig der skrev. Hvis du læser dem, så kan du læse til, hvordan vi mener at popmusik er skadeligt. Link til 'Metal' debatten er øverst i det første indlæg.
Vi kan tage diskutionen op dér, eller vi kan bare fortsætte her. Jeg vil hellere fortsætte der, for så har folk mulighed for at læse det igennem, som vi har skrevet. Men jeg kan jo ikke sige til dig:"Læs dér!", for det er jo dit eget valgt :)
tilføjet af

svar

Hvis du læser fra den originale debat, vil du finde både min og HalfEvil333's forklaring på, hvorfor vi mener POP er skadeligt.. quick-link:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=10&conference=123&posting=60079
'Audiens' understøtter mit syn på hvordan ikke-metal-fans opfatter vores kultur, med sit nedsigende indlæg, som sikkert for ham til at føle sig overlejen, uden egentlig at skrive noget nyttigt eller brugbart.
tilføjet af

Sure røv

Som jeg ser mangler du en basal forståelse for humor. Hvad ligner det at spinne op, når nogen prøver at lave lidt sjov. Ingen er latterlig...ikke en en person der synes at popmusik er skadeligt og at hele verden skal tage del i en diskussion herom.
tilføjet af

jeg er ikke sur

jeg er nok lidt krævende, ja, men jeg er ikke sur.
Jeg gidder ikke at hører mere på Kokkefar, jeg er træt af hans som regl negative bemærkninger. Når han skriver, for jeg fornemmelsen af, at han er dybt negativ, og kun skriver noget i irratation over et eller andet. Jeg kan selvfølgelig tage fejl, og det ville ikke være første gang.
tilføjet af

Super godt svar!

Hej Øvha (og alle andre også)
Jeg synes dit svar kommer meget tæt på det, jeg i hvertfald prøver på at forstå. For du siger det for dig er: "den gode melodi, nogle gange bare et eller andet udefinerbart (da jeg ikke har den store "praktiske forstand på musik") og det er faktisk som regel popsangene, der har det der lille omkvæd der fænger"
Jeg bemærker, at du udtaler dig uden at have "den store praktiske forstand på musik"...men det er dælme da heller ikke et kriterie for at udtale sig om, hvad musikken gør ved een. Det har jeg altså heller ikke! Kan ikke spille en strofe på nogetsomhelst *smiler* Men jeg spiller musik altid...på alle de mange forskellige "spilledåser" jeg har. Er helt afhængig du!
Med pop, fornemmer jeg noget i retning af, at du opsnapper et kækt lille refræn, som du kan tage med dig, og gå rundt og nynne på, når du hygger dig. Et lille musikalsk fristed til at aflede tanker og lukke frisk luft ind. Er det sådan nogenlunde på den måde?
Hvis det er sådan, så kan jeg godt forstå det. Helt sikkert.
Men det er slet ikke det, der er skadeligt ved popmusikken!
Det skadelige nævner du faktisk også, bare på en anden måde: "Det store problem er, for mig at se, at de forskellige kommercielle radiostationer, og egentlig også P3, stort set kun spiller den der såkaldte populærmusik, og så bliver man jo træt af dem."
Der sker nemlig ikke bare det, at man bliver træt af det (ind i marv og ben), men det giver sig selv, at når det fylder så meget, så får andre musikgenrer meget mindre plads. På den måde bliver noget musik udelukket i forhold til noget andet.
I medierne mener man, at det musik, der spilles, skal være repræsentativt for den almene smag. Men hvis det medie man benytter sig af omvendt også er det, folk benytter sig af, for at udvide deres nysgerrighed, så bliver den almene smag dét, folk hører. De får jo ikke mulighed for at høre andet.
Når der på den måde opstår et stort behov, for det, folk kender, så har producenterne bagved skabt sig en genial pengemaskine. På den måde fungerer popmusikken mere som et kommercielt produkt, end det tjener det oprindelige hovedformål, et musikalsk og kunstnerisk udtryk.
Som en naturlig følge af det, er der sindssygt mange penge i den branche. Penge er som bekendt MAGT! Modsat er der stort set ingen penge i andre musikgenrer, og ikke et ret stort behov. Folk får jo ikke mulighed for at kende det så der KAN opstå et behov for det. Hvis nye kunstnere vil frem i lyset, så kan de enten følge popmusiktyranniet, eller selv betale produktion af deres musik. En af grundene til, at der er så meget merchandise indenfor heavy-genren. Vi må støtte bands'ne. Hvordan skal man ellers gøre?
På den måde opstår der en hel kultur omkring en musikgenre, som er kendetegnet ved at være rebelsk, som udfordrer det kendte og tilforladelige. Sådan noget har en tendens til at opsuge modstandere af enhver art. Efterhånden bliver det betegnende for modstand, mere end det egentlig har med det musikalske udtryk at gøre. Men det musikerne egentlig er imod, ligger et helt andet sted.
Derfor bliver popmusik og heavy-genren de to yderpunkter i en kamp, som ikke har en skid med musik at gøre.
Heller ingen popmusikere vil det her. "Vi vil meget hellere synge". De vil ikke udnyttes...men det bliver de.
Det ligner til forveksling det, jeg ville definere som ensretning, ensporethed, indoktrinering, manipulation og magtmisbrug! En hel masse ikke særligt rare begreber, som ihvertfald ikke på nogen måde skal forbindes med den gode melodi!
Fortæl mig nu, om jeg er helt galt afmarcheret. Omvend mig hvis I kan.
tilføjet af

Ja, du har ret

IGEN IGEN IGEN!
Det er svar som kokkefar's der gør det en anelse besværligt for os andre, at prøve at komme ind til benet i forståelse af det, de andre siger.
PIZ-anstrengende hvis jeg lige må sige min uforbeholdende mening...og det kan jeg f""#¤#¤ bare ikke lade være med, selvom jeg har travlt med en hel masse andet (men det har du vel opdaget :o)!) KAN ikke holde min kæft...eller hvad det nu er man bruger i den her debat (:o§)
Det her musik, og folks meninger om det, optager mig virkelig meget.
tilføjet af

Flyt dit indlæg

ind under religion du
tilføjet af

Du ved jeg ikke vil omvende dig ;)

..og jeg tror sgu heller ikke jeg kunne hvis jeg ville.
Da jeg læste om det med producenters magt over pop-stjernerne, kom jeg til at undres over, hvor tit jeg hører medierne omtale pop-stjerner.. de rakker ned på dem, og snager ekstremt meget i deres privat liv. Ligesom pressen gør ved de kongelige. Nu ignorere jeg som regl artikler om Britney eller de andre, men jeg har på fornemmelsen at de til tider er pisse trætte af pressen, og deres måde at fortælle 'sandheden' til folk. Det må da være enormt belastende og hårdt at leve med til hverdag.
Nu er der så ikke SÅ mange artikler om metal musikken. Der er et par magasiner, men de fleste er på svensk eller engelsk, og ikke lige til at købe hvor som helst. Anyways, min opfattelse af metal bands er, at de nydder alt i fulde drag! De elsker hvert et sekund af deres liv, og lever det med stolthed! De fleste gør, ihvertfald. Der er nogle som det, desværre, går helt galt for. Tag Metallica, for et eksempel. Deres historie er jo næsten en ren tragedie.
Jeg vil derfor mene, at metal-bands, som spiller for deres skyld, og for deres fans' skyld, har et langt bedre hverdagsliv, end pop-idoler, som skal leve op til ALLES forventninger; pressen, producernes, deres fans', og deres familie. Der er et større pres på pop-stjerner, og det kan enhver psykolog vel bekræfte, at det er skadeligt i længden.

Jeg vil ikke vove at påstå, at jeg har ret i noget som helst her, men det er lige nu min opfattelse af livet hos pop-stjerner, og metal-konger.
tilføjet af

Producenters magt over postjernerne

Jeg synes din formulering:"...producenters magt over pop-stjernerne..." den bringer tingene i det sande lys. Det kan sgu da på ingen måde være det, musik handler om.
Musik er af natur og definition en kunstart som har med kreativitet at gøre. Ikke med profit!
Og som du nævner Britney & co. det må være temmelig urart sådan hele tiden at være skydeskive for pressen!
Men det er dobbelt, for jeg er sikker på at Britney & Co. er gået ind til den del af ræset med åbne øjne og udnytter det på deres måde. De var sikkert gode til at synge, dengang de gik i folkeskolen, og det vil de gerne fortsætte med. Men for at komme i betragtning, må de gå al poppens gang og vupti, har de opdaget at, deres ungdoms skønhed sælger en del bedre end deres musikalitet. Og så er det ligesom det, der kommer til at dominere billedet. Den dobbelthed er selvforstærkende, og det er dér, jeg fornemmer at den back-stabbing du refererer til, den stammer fra. Jeg ved det ikke, men jeg er enig med dig i at der er for meget ooverfladiskhed og falskhed efter min smag.
Men det er sgu ikke fordi metal-musikken ikke benytter sig af de sexualle signaler...slet ikke! Det gør de meget! Og det er sgu da fedt nok, vi er sexuelle væsner alle sammen. Det er bare ikke forbundet med sladder, og det er musikken, der står forrest. Det sexuelle er sammen med en hel masse andre signaler som bl.a. satanisme generelt set et virkemiddel...ikke det centrale, sådan som mange ikke-metal-fans tror.
(:o) Talant, jeg er glad for, at du ikke mener du kan omvende mig til noget som helst, for jeg har sjældent været så enig med et andet menneske, som jeg er med dig. Og jeg aner ikke hvem du er. Men so far, er vi sgu helt enige om at være enige....;o))
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.