13tilføjet af

360000-Kmsek

Lyset`s hastighed sådanne Ca, men tager man en lygte og tænder den, så lyser den selvfølgeligt, hvis man så går med lygten men en hastighed på 1 meter i sek, så hæver man lyset`s hastighed med en meter i sek?, OK, så går vi den anden vej med samme hastighed, så sænker vi lyset`s hastighed med en meter i sek?, OK.
Så tager vi og tænder lampen, og holder den ½ meter fra jorden, så sender vi den op i rummet med 360000Kmsek, altså, så skal selve lyset stå stille, og der skal være lys fra ½ meter over jorden, men ikke i den sidste ½ meter, for det lys blev sendt afsted med lyset`s hastighed, mod jorden og vil forsætte til det rammer noget og ændre form til en anden slags energi, er det "helt" hen i vejret?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Lysets hastighed er en konstant

Lyset vil bevæge 36000km/s uagtet af hvor hurtigt du bevæger lyskilden. Med hvores nuværende teknologi ville det kræve mere energi at accelerer lommelygten op til 1.0 C end der er i hele universet
tilføjet af

Det har du vist ikke fået helt fat i

For det første er lysets hastighed i vakum kun ca. 300.000 km/sek og ikke 360.000 km/sek.
For det andet kan du ikke bare lægge hastigheder sammen på "normal" vis når du nærmer dig lysets hastighed. Du skal bruge relativitetsteorien. Du kan ikke overstige lysets hastighed.
Til gengæld åbner det op for en masse mærkelige tankeeksperimenter og paradokser når du nærmer dig lysets hastighed. Den tager vi en anden dag 🙂
tilføjet af

Ganske morsomt :)

Et fly der flyver væk fra jorden med lysets hastighed kan ikke ses fra jorden, for lyset kan ikke overstige lysets hastighed.
To fly der flyver mod jorden med lysets hastighed kan heller ikke ses fra jorden, for lyset kan ikke overstige lysets hastighed.
Så snart du bevæger dig med lysets hastighed, sker der sjove ting og sager 😃
tilføjet af

Så er der et problem

Hvis du forestiller dig 3 planeter på en række, Nr 3 bevæger sig fra Nr2 med lysets hastighed, og Nr2 bevæger sig fra Nr 1 med lysets hastighed, så vil Nr 3 jo automatisk bevæge sig med 2 gange lysets hastighed fra nr 1, ergo så må lyset`s hastighed være teoretisk, fordi!, foa at vi skal kunne se planeten som bevæger sig med 2 gange lyset`s hastighed væk fra os, så er det`s lys nød til at havde en hastighed der er højre end "lysettes hastighed", og hvis det lys har samme hastighed som andet lys når det kommer til jorden, så må det`s hastighed være over 720000Kmsek.
Man kan vel på en måde sammenligne det med et transportbånd der kører med 10Kmt, på båndet står 2 mand, den ene står stille, han bliver bragt gennem rummet med 10Kmt, den anden mand går med 10Kmt i samme retning som båndet kører, han forlader så den ene mand med 10Kmt, men ham der står for enden af båndet, ham forlader han med 20Kmt.
Men hvis han vender sig om, og går med 10Kmt imod ham, så står han stille, (klart nok), men smider han en boldt imod ham, med 10Kmt så vil boldten ramme ham med en hastighed på 10Kmt, men vender han sig om, og kaster boldten imod ham der kører på båndet, også med 10Kmt, (vi ser væk fra tyngtekraften😉), så vil ham der kører på båndet se boldten stå stille i luften, den vil ikke nærme sig ham, hvis man så siger at lyset`s hastighed kun var 10Kmt, så må det jo uværeligt se ud som om lyset står stille?.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Det er det der er problemet

Det gør der ikke, fordi, det er bevist at der er planeter der forlader hinanden og jorden med hastigheder der er over lyset`s hastighed, jeg så noget om det i Tv, det var ham "verden`s klogeste mand" ham fra Risø, der kom med en forklaring Vedr noget andet, men der kom han ind på de planeter, og det fik mig til at tænke😮, på selve begrebet "lyset`s hastighed", og det med at det kun kan være en teoridisk hastighed, som i teorien ikke kan bruges til ret meget, end end en måleindhed.
Venlig Hilsen Poul jørgensen
tilføjet af

Den er kun en konstant

i Vakuum
tilføjet af

36000 km/s er ikke lysets hastighed

Men 300000000 m/s(300000km/s) eller for at være præcis 299.792.458 meter per sekund,
tilføjet af

dú har ret undskyld

var en tanke torsk fra min side
tilføjet af

ja igen

men de 300000km/s er ved vakum hastighederne kan variere alt afhængigt af mediumet lyset bevæger sig igennem
tilføjet af

Meget interessant diskusion :)

En ting er, at man hypotetisk bevæger sig væk fra pkt. A til pkt. B med lysets hastighed, men hvad sker der så når man på sin rejse væk fra pkt. A passerer et objekt som kommer imod én med lysets hastighed..?
tilføjet af

Jeg tror at hvis man

Kan komme op på lyset`s hastighed eller over, så vil den faste form forsvinde, altså man vil på en eller anden måde kunne gå gennem faste ting, de vil ikke eksisterer i den "tid" man er i ved den hastighed, man vil bare se det man flyver igennem som noget lys eller mørke.
Men det at komme op på lysets hastighed kan vel godt lade sig gøre i dag, det er mere et spørgsmål om vilgen til at gøre det der er problemet, også nok lige økonomien til det.
men det kan selvfølgeligt kun lade sig gøre i lufttomt rum, gnidningsmodstanden i atmosfæren vil brænde alt ved den hastighed, bare ved 3.500-Kmt bliver SR 71 over 650-Gr varm i 30-Km højte, så hvis den fløj med 3.500-Kmt ved jorden ville den brænde/smelte.
Men!, hvis man flyver hurtiger end lyset, så skulle man jo i teorien flyve tilbage i tiden?, hvad sker der så?, hvis jeg lavede et fly i dag, og jeg i morgen fløj tilbage til i går?, kunne man det, jeg havde jo ikke lavet det fly i går, så i teorien vil man aldrig kunne komme tilbage i tiden, for så ville folk fra fremtiden jo nok allerrede havde været her tilbage til i dag, måske med en løsning på forskællige ting, så som Co2 problemerene, eller også er der slet ingen problemer.
I dag har vi indlagt vand og toiletter i husene!, det har vi ikke altid haft, det kom for et par hundret år siden!, men hov?, det passer jo bare ikke helt, det havde romerene for over 2.000-år siden, i dag har vi solenergi, det havde romerene også for over 2.000-år siden, i dag har vi vinduer i husene, det havde romerene også for 2.000-år siden, altså med glas i, romerene havde flere hundret Km lange vandledninger.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Der er noget der heder

Tvillingstjerner?, altså kan magnetisme påvirke solen, så når solen`s lys passerer jorden, så vil jorden`s magnetfeldt bremse lyset`s hastighed vidre ud i rummet, så på bagsiden af jorden fra solen, skal lyset`s hastighed være mindre, og på den side der vender imod solen skal hastigheden være højre.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Ja...

Vi skal nok huske at romernes sanitære forhold nok mindede mere om, hvad vi i dag vil kalde for vandløb. Det var halvåbne ovenjordiske afløb. Solen har været tilbedt, af mange tidlige kulturer, og tilmed været genstand for ofrelse til guder.
Det er den almene relativitetsteori du skal se på.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.