0tilføjet af

1000 pirat-sange kan give fængselstraf

Selvom millioner af svenskere ulovligt downloader og deler film på nettet, så er det kun er fåtal, der bliver stillet for en dommer og får enten bøde eller i yderste konsekvens ender i fængsel.
Hvornår domstolene tildeler en bøde i stedet for en fængselsstraf er uklart, og derfor har to svenske specialanklagere nu kortlagt, hvor meget man helt præcis kan fildele, før en svensk domstol vurderer, at det giver fængsel, skriver svt.se.
- Grænsen går cirka ved 10-20 film eller tusinde musikfiler. Er man på det niveau eller derover, kan det betyde fængselsstraf, siger Henrik Rasmusson der er den ene af de to anklagere til svt.se.
Ifølge den svenske statistikbank, Statistiska centralbyrån, downloader og deler 1,4 millioner svenskere ulovligt materiale fra internettet.
Cirka en tredjedel af de personer downloader ulovligt i en sådan grad, at det kan give fængselsstraf, vurderer Måns Svensson, der er netforsker og doktor i retssociologi.
Der er dog ingen reel fare for, at de svenske fængsler nu vil blive fyldt til randen.
- Det er ikke en reel fængselsrisiko, som de her fildelere udsættes for. Dels har anklagerne ikke ressourcer til at føre så mange sager, og dels er det ikke socialt acceptabelt at retsforfølge en halv million mennesker for en forbrydelse, der af mange ikke bliver set som speciel alvorlig. siger Måns Svensson til svt.se.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.