11tilføjet af

Verdsens første radio?.

Er der én herinde på sol, der ved hvornår verdens første radio blev opfundet?.
Kan virkelig ikke finde svaret nogen steder på nettet.
På forhånd tak.
God aften.
tilføjet af

Ah så er du inde på den gamles område

Velkommen til en verden af radioamatører - lige mit område ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Radio#History
http://www.kcbs.com/pages/8944.php
Den første masseproducerede radio transmission for masserne (hvor mange kunne modtage det hele) skulle meget gerne være 1906.
http://www.radiocom.net/Fessenden/
I princippet var den elektromagnetiske kommunikation opfundet af Samuel Morse i 1825
http://www.worldculturepictorial.com/blog/content/jan-6-1838-samuel-morse-1st-demonstrated-electric-telegraph-what-hath-god-wrought-1st-formal
Og i 1838 demonstrerde Samuel de første kommunikationer via distancer og morse, og hvis det er DET du regner for radio - så er det dit svar, hvis ikke, så er det - dit forrige svar ;)
Det varmer et gammelt radio elskede rør hjærte at du spørger😉🙂😉😃
tilføjet af

Den kom lidt af bagvejen

http://www.ieee.ca/millennium/radio/radio_home.html
På den tid var morseudstyret ret avanceret, så det var nærliggende at slutte en mikrofon til senderen.
Så gik det slag i slag:
http://www.ieee.ca/millennium/radio/radio_radioscientist.html
tilføjet af

Den første...

Jo..hmm.. godt spørgsmål.
Den første radiotransmission var 1905 på juleaften.
Der er delte meninger om hvem der lavede den første radio. Nogle mener det var Marconi, en italiensk opfinder som i 1895 sendte det første radiosignal. Andre mener det var Nikola Tesler der var et par år foran (1892). Han var en genial opfinder og fysiker som bl.a. lavede verdens første fjernstyrede modelbåd! Denne båd blev patentanmeldt 1898 og var med til udstillingen i Madison square garden.
Heinrich Herz påviste i 1888 eksistensen af radiobølger...dog uden at lave en egentlig radio i den forstand.Frekvensen på en radiobølge/elektromagnetisk svingning bliver stadig målt i Herz (Hz).
Så der er et par valgmuligheder.Det nærmeste var vel Tesla som lavede det vi tænker på når vi mener radio,hvor der kommer musik og tale med i billedet.🙂
tilføjet af

Er Du så gammel ?

😃
Min far, født i 1927, byggede et par krystalmodtagere som knægt, noget som jeg også så i hobbybøger fra min barndom. Det så ret enkelt ud, men det har aldrig interesseret mig at rode med elektronik.
tilføjet af

Ja det kan du tro

Alderdommen er der, men den trykker sq ikke, jeg kan godt hitte ud af det, det kan nu de fleste radioamatører fordi de eksperimenterede med datakommunikation længe før internet generationen gjorde det :o)
Jeg har bygget både krystal radioer, foxhole-radios, og rør baserede radioer - helt fra grunden af, det er dælme sjovt, du kan stadig nå det - før absolut alt bliver digitaliseret, det er en hobby der er tidløs og meget taknemlig. 😃
tilføjet af

Næh tak

Jeg er mere til træ, søm og skruer og så reparation af min cykel.
Det eneste jeg nærmer mig elektronik er når jeg skifter et kort eller sætter ram i computeren.
Men Du ved jo nok også at highend HiFi forstærkere i den dyre ende stadig bliver bygget med radiorør, som f.eks. det tyske B&W.
tilføjet af

Mange tak for jeres spændende svar.

Elsker historier om opfindelser fra fortiden.
Syntes det gør det lettere at forstå al den teknik vi har i dag.
Mange tak for jeres svar. Det er jo fantastisk at være nysgerrig🙂.
Elsker når folk kan byde på al mulig viden.
Ha en god aften.
tilføjet af

Yep

Jeg bygger selv med rør, så ja.
Rørene ECC83 er veldig populære i forforstærkere...
tilføjet af

Verdsens første radio?.

Nææææææææææ
tilføjet af

Verdsens første radio?.

1972 til en værdig samler, kan hentes i Randers.
tilføjet af

Brøleaben.

Nicola Tesla gjorde allerede i 1890 forsøg med trådløs elektromagnetisk energiforsyning. (bogstaveligt talt radiobiler?) da han introducerede de såkaldte skalare bølger udsendt fra en central sendestation. Moderne elbiler er opkaldt efter Tesla, og så vidt jeg har kunnet spore var det hans opfindels, der danner grundlag for mere moderne isenkram som MR-skannere. Jeg er ikke meget inde i de dele. Både Heinrich Hertz (der vist fandt på et bærebølgesystem), Guglielmo Marconi, Nicola Tesla og endnu flere eksperimenterede længere tilbage i tiden med hver deres gnist-sendere til morse-kommunikation, alle med det til fælles, at man ikke kunne sende på en bærebølge, men vist alligevel afstemme en smule med et svingningskreds-filter, hvor Valdemar Poulsens kulbue-system (lysbue mellem to kulelektroder) senere blev en af måderne, hvor man kunne sende via en bærebølge og hermed sende lyd, hvilket bl. a. foregik fra skuret i Bagsværd. Ellers havde søværnet allerede endnu et skur på Holmen (Station København) indeholdende en gnistsender, der stadig var i brug og som i folkemunmde blev kaldt ”brøleaben” da den generede modtagelsen af senderen i Bagsværd og endu en ved Ryvang (Svanemøllens Kaserne). Alt dette er før Statsradiofoniens og Kalundborg Langbølges tid.
For lang tid siden havde jeg lånt en bog på bibleren om Marconi og de forsøg han gjorde uden at kunne købe stumperne nogen steder, og heller ikke kunne købe ledninger i metermål, men som undrede sig meget over, at signalerne fra senderen kunne modtages på den anden side af en bakke og spekulerede meget over hvorfor. Den unge Marconi brugte så meget tid til sine radioforsøg, at det gik ud over skole og lektier.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.