12tilføjet af

Skal flytte fra roomie. Indskud tilbage?

Hey folk på solen.
Jeg ved virkelig ikke hvor jeg skal smide dette indlæg så det er altså havnet her.
Sagen er at jeg har delt lejlighed med veninde det sidste års tid og det har også været hyggeligt, men også meget hårdt til tider. Skal flytte herfra bl.a. pga at vi er blevet for forskellige og jeg skal studere i langt væk, og ønsker at flytte tilbage til hvor jeg boede før. Så der er mange grunde (:
men huslejen i vores lejlighed er meget høj og min veninde vil derfor også være nødt til at flytte eller få en ny roomie. Hvis jeg fraflytter kan jeg så "kræve" mit depositum tilbage? Da hun så ellers vil få hele beløbet tilbagebetalt, også den del som jeg har indbetalt da vi flyttede sammen. Det er alligevel rigtig mange penge og skal jo også have til en min nye lejlighed.
Hva kan jeg egentlig tillade mig?
Håber nogen kan hjælpe mig lidt her
xx Abby
tilføjet af

Ja du skal have din del når du har gjort dit rent.

!!!!!
tilføjet af

Hun skal betale

dig dit depositum tilbage, og så skal hun have det beløb af den som evt overtager din del af lejemålet, og hvordan i så ordner det må i jo finde ud af, ellers er der kun tilbage at i opsiger lejemålet og deler depositum.
tilføjet af

Hvis du

så gerne vil bruge det engelske ord for en person man deler bolig med,så hedder det ROOM Mate og altså ikke Roomie.Er du forresten tosproget?
tilføjet af

Hvis du nu får din del med dig

Så må du jo indvillige i at udrede halvdelen flytteafregningen, når hun fraflytter. Det smarteste ville være, om du kunne få en til at overtage din andel, som så giver dig pengene med fradrag for, hvad du nu har "pådraget" lejemålet
tilføjet af

Lav hellere en aftale nu

Ingen grund til at skulle feje afrevet hår op den dag Du skal flytte 😃
tilføjet af

Roomie er

opstået ud af ordet Homie, og begge ord er slang, som jeg ville give dig betydningen af hvis du skrev høfligt, men det gør du ikke.
tilføjet af

3. mnd. delhusleje.

Jeg kender ikke lovgivningen 100% indenfor din sag, det kommer nemlig lidt an på om i begge to har skrevet under på lejeaftalen, og / eller om du har skrevet under på en lejeaftale hos din veninde.
Normalt skulle du:
1) betale 3 mnd. Husleje hvis lejligheden ikke bliver lejet bort inden for opsigelsestiden.
2) betale flytteopgør, dvs. Udlejer kræver normalt en lejlighed istandsat ved fraflytning, der nemt kan komme op i 20.000 - 40.000 kr, dette ville så blive fratrukket dit depositum plus regning sendt til dig senere for resten af beløbet plus afregning for aconto varmeforbrug, evnt. Gas, el og vand.
Det er heller ikke fair af dig og pludselig uden lang varsel at sige til din roomie, hey....vi kan ikke sammen, og giv mig mit depositum med det samme, og så bare lade hende hænge på de 3. Mnd opsigelse og fraflytningsafgift.
Det smarteste du kan gøre hvis du vil undgå at smække med døren, og have god samvittighed tilbage er at hjælpe henne med at finde en ny lejer, og så aftale depositum med henne.
Good luck ;)
tilføjet af

Fruppe for fanden

Håber du er gået i seng, for du er da for træt til at forstå, hvad det ord betyder, du læser.
tilføjet af

Hvad så ?

Du er for træt til at skrive i et ordentligt sprog.
tilføjet af

Du skal vel have din del,

men det kan blive svært at få før lejligheden bliver opsagt og der bliver gjort op hvor meget af indskudet som gives tilbage.
Jeg har været udsat for at få 54 kr tilbage af et indskud på 15.000 kr... jeg havde lejligheden i et år og brugte den kun sammenlagt 1 måned. Den var i samme stand som da jeg overtog, men det afholdte ikke udlejer for at finde på forskellige dyre ting som tilfældigvis lige passede med indskud.
Det kan blive sværet at overbevise din roomie at du skal have hele din del af indskud tilbage... så vil hun komme til at betale!
tilføjet af

Er også derfor at jeg er ude nu (:

Det er først til midten/slut af næste år at jeg skal flytte, så hun får da trods alt en del tid (:
Lejligheden er ejet af et boligselskab og vi står begge på lejekontrakten.
Så det er jo nemt nok, da lejligheden ikke er "vores".
men mange tak
xx Abby
tilføjet af

og hvilket

sprogs slang er så det? Amerikansk engelsk,eller engelsk engelsk? Hvorfor bruger du ikke et dansk ord? Har du set for mange engelsk sprogede film eller hvordan hænger det sammen? Der er ikke noget ord på dansk som hedder roomie,overhovedet ikke! OK?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.