6tilføjet af

Mistanke om Skizofreni

Hej, jeg er en meget bekymret Bror til en søster, som jeg mistænker for at udvikle skizofreni.
efter en periode med min søsters underlige adfærd: vrede og irritation.
Tog vi til lægen, men da min søster er over 18 år, tog det noget tid, før vi fik effektivt hjælp.
Vi har så haft besøg af psykiateren så de kunne snakke med hende og min søster har bedt dem om ikke fortælle hvad der sker og hvad de snakker om, da de har tavshedspligt.
Hun bor hos os, laver ingenting; er hjemme og går ud i kort tid etc.
Det pisser mig meget af, da jeg ikke ved om hun overhovedet får hjælp, da de ikke fortæller os noget. Hun går ud, men hvor, det ved jeg ikke. (Måske psykiateren, ved jeg ikke.)
Men jeg har kigget lidt rundt på nettet; og jeg synes at 80% af skizofreni symptomerne passer rimelig godt til min søster. Dog ikke stærkt form af det, bare mild.
Hvad skal jeg gøre: Tage til lægen og fortælle ham det, vil han gøre noget? hvad gør en læge i den her situation?
-> som sagt min søster er over 18 år, hvis hun nægter at have hjælp, dropper lægen det, eller skal hun Absolut gøre noget?
tilføjet af

Du fortæller din søster

at du er en meget bekymret bror, og at du gerne vil have hende til lægen igen. Bed hende kontakte lægen igen, gå gerne med, og fortæl ham om symptomerne. Hvad lever hun af? Skizofreni er en bred diagnose i dag, så rolig nu..
Lægen kan IKKE tvinge din søster til at modtage hjælp, medmindre hun da er farlig eller selvmordstruet. Men en god læge gør sit bedste for at overtale, hvis han skønner behov for hjælp.
Men de symptomer, du nævner - laver ingenting og er vred og irritabel - er ikke i sig selv særligt sigende?
tilføjet af

Det er ikke skizofreni!

Vrede og irritation er altså ikke nok til en skizofrenidiagnose. Jeg er sikker på at hvis du leder dybere kan du finde mange flere diagnoser, der lige præcis passer på hende. Dig selv....ja, vi kunne garanteret sammenfatte en OCD-diagnose til dig, for du virker da sygeligt optaget af din søster 😉
Måske skulle du bare blande dig udenom din søsters liv? Jeg mener: Hvorfor i alverden skulle du dog vide hvor din søster går hen? Hun er over 18, dvs en myndig person og hun bestemmer selv om hun vil have hjælp eller ej. Kan være hun er deprimeret....lyder da mere sandsynligt!
tilføjet af

mere symptomer

hvad med at hun sagde engang til mig at hun kunne se blod på vægge, og at hun hører stemmer om at dræbe den her person og den her person, eks sin egen onkel pga han skældte fætteren ud, i led som hævn?
Stemmer og syner ser hører/ser hun meget af.
Underlig opførelse, såsom at grine af sig selv konstanst. (det gør vi jo alle når vi kommer i tanken om noget, men hun grine meget af billeder som er inde i hendes psyke, og hun griner over ingenting?).
Rationel er hun heller ik? hun tænker meget barnlig og tænker slet ikke fornuftigt!!!
Nå ja.. det skal jeg nok se gennem fingrene..😉
tilføjet af

spørg hende

hvad planen er? Skal hun fortsætte med samtaler hos psykiaterne? Indholdet af samtalerne kommer i og for sig ikke dig ved, det er hendes private rum. Men så længe du ved, at hun ikke går rundt alene med det, burde du kunne slappe af. Lægerne burde have styr på det. Men hun lyder da bestemt ikke rask, det synes jeg heller ikke.
Carla
tilføjet af

Prøv at spørge hos SIND... ; )

Hej, kan godt forstå at du er bekymret. Og med god grund. Det lyder som om, din søster muligvis har en psykose, da hun hører stemmer og ser syner. Dette bør hun selvfølgelig få behandling for.
Jeg synes, du skulle kontakte foreningen SIND, og forklare situationen - mon, ikke de kan komme med bud på, hvordan du kan hjælpe din søster.
http://www.sind.dk/raadgivninger.6
Håber de kan hjælpe... (hun er heldig, at hun har en bror der bekymrer sig) 🙂[l]
tilføjet af

Jeg forstår godt din bekymring

på et tidspunkt var jeg selv alvorligt syg,og mine brødre bekymrede sig meget om mig. Det var en stor hjælp til at blive rask, giv ikke op, men snak med hende og tal evt med psykiateren om, at hun nok bør have noget medicin, hvis hun fortsat hallucinerer. Held og lykke🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.