5tilføjet af

Perubalsam/myroxylon pereirae

hej har lige været ved læge og fundet ud af at jeg ikke kan tåle perubalsam, det skulle vist være i sæbe o.s.v og i mad. men har lige set på alle mine sæper og parfymer of syntes ikke jeg kunne se at det vaf i. skal jeg kikke efter noget andet og hvad med mad, er der nogle der kender til det??? tak fra en der er lidt forviret.
tilføjet af

Lægen

Hej,
Hvorfor går du ikke ind under netdoktor.dk eller så ring til din læge. Der må være en pjece du kan læse noget om dette i.
Jeg har personlig aldrig hørt noget om det.
God vind :-)
tilføjet af

perubalsam, Myroxylon pereirae

Jeg forstår din forviring. Jeg har samme allergi på femte år(pluds et par stykker til) Du skal søge på Google, bare skriv perubalsam så vil der være mere info at hente. Der står nemlig ikke noget om perubalsam på noget produkt, hverken på madvarer eller kosmetik. Ens udgangspunkt er at man holder sig fra alt parfume og laver alt mad selv af rene råvarer. Og hold dig fra alle krydderier undtagen salt og pebber. Med tiden vil man lære det, men det er meget vanskeligt.
tilføjet af

Juns har rätt.../perubalsam/perunbalsami

Juns har rätt. Förutom det som han nämner så bör man akta sig för alla läskedrycker (framför allt Cola-drycker), rödvin, tobak, kryddor (=restauangmat) osv..
tilføjet af

Perubalsam

Kan oplyse at det findes i Sennep.
Spiser du meget sennep og har eksem, så lad være i en længere periode og eksemen forsvinder.
Det kan tage lang tid 3- mdr. inden du kan se resultatet.
tilføjet af

Egne erfaringer med perubalsam

Jeg har også ved en allergitest fået påvist, at jeg er allergisk overfor perubalsam.
Det kom til udtryk i form af eksem på mine hænder, og jeg kunne ikke regne ud, hvad problemet var. Lægen kunne desværre ikke hjælpe så meget, da perubalsam forefindes i en lang række forskellige produkter. Så det var bare med at prøve sig frem.
Perubalsam findes bl.a. i en række madvarer, men der har jeg aldrig haft problemer. I hvert fald ikke i forhold til indtagelse, men jeg skal dog passe lidt på mine hænder, når jeg f.eks. arbejder med citroner, appelsiner el.lign.
Fandt ud af, at jeg absolut ikke kunne tåle Palmolive-produkter eller andre produkter produceret af Palmolive. Så de må jo nok smutte noget i blandningen, som mit system ikke er så glad for.
Ellers kan jeg oplyse, at det ifølge EU siden 2004 (tror jeg nok) har været forbudt at benytte perubalsam i kosmetik:)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.