12tilføjet af

Vanskelige Wanda orkide .

Hej er der nogen der ved hvordan man får en Wanda orkide til at blomstre , fik den fra Luxenborg for tre år siden i blomst (blålilla ternede) . Den er blevet større , men vil hverken gå ud , eller blomstre , har ikke noget drivhus , den er sat i en glas beholder med en stor sten i bunden med lidt vand i , bliver ofte helbadet , men vil ikke rigtig noget som helst . Har ca 50 andre orkidz , og har haft dem i årevis , og de gror fint , bare ikke denne her , nænner ikke at smide den ud ,men den er ligesom lidt ærgerlig .
tilføjet af

Wanda orkide

hvad med at finde en internet side og laese om wanda orkidere? maaske de kan hjealpe dig.Gaa paa Google uk og se hvad der sker,hvis altsaa ikke der er en god person som skriver her paa debatten.Jeg ønsker dig held og lykke!
tilføjet af

wanda

hej storesøster
har prøvet med nettet men der står ikke rigtig noget , jeg tænkte bare om der var nogle med egne erfaringer ,det er jo en vanskelig orkidee .
tilføjet af

wanda

jo det er rigtig nok og wanda orkideen er meget flot.Jeg haaber der er en venlig sjael i cyber space som kender til wanda,du maa ha taalmodighed.Lykke og held! skal vi skype lørdag ved syv tiden dansk tid,oder? hører du har braekket en knogle i foden....uhhhhhh
tilføjet af

Spørg her

De kan måske hjælpe.
Husk at ortælle os hvad du finder ud af, det er altid spænende og lærerigt :o)
http://www.gardenbanter.co.uk/
http://www.grow.ars-informatica.ca/index.php
tilføjet af

vanda

Hej Rheia
Fandt en ny orkide bog , hvor der stod af en vanda skal have lys , til forskel fra mine andre bøger , hvor der stod at den skulle have varme , men ikke lys , nå men nu er vanda så flyttet ud i lyset , og så må jeg se hvad der sker , men kedelig er den , måske har den det bedst i et drivhus .
tilføjet af

Vanda: lys og høj luftfugtighed

Hej:-)
For at få Vandaen til at blomstre, skal den have meget lys og høj luftfugtighed. Men pas på med direkte sollys, hvis der kommer gule blade er den med stor sandsynlighed blevet svedet af sollys. Luffugtigheden kan afhjælpes med en forstøver. Spray med kogt, afkølet vand for at undgå kalkpletter på bladene. Spray ALDRIG på blomsterne;-) Håber det kan hjælpe dig lidt. Der er også mulighed for at få lidt hjælp på http://forum.orkideer.dk/
Mvh. SaSuBi
tilføjet af

Vanda

Hej SaSubi
Tak for dit svar , men det har prøvet de første to år , det virkede heller ikke , nu går jeg ind på den side du anbefaler . Har du selv en Vanda❓. Venlig hilsen Bip .
tilføjet af

tips til wandablomstring

Hei , jeg jobber i blomsterbutikk og vier så heldig å ha wandaorkideer i butikken vår. Vi pleier å tipse kundene våres om at orkideen må dusjes på blomst og knopp ca 2 ganger i uken. Gjør du dette vil luftfuktigheten øke , og det skal være lettere for orkideknoppen å blomstre ut. Vi må ikke glemme at disse plantene kommer fra frodige områder , som har et helt annet klima enn i skandinavia.Spesielt nå på vinteren er det veldig tørt i luften vi har inne , derfor ekstra viktig å dusje. Jeg ville heller ikke latt wandaen din bli stående i vann , da den lett kan råtne. Hell heller lunkent vann i vasen den står i , en gang i uken og la den få trekke i ca 1 time. Hell deretter ut vannet. Noen sier også at røttene trenger vind på seg , men det tror jeg ikke er nødvendig. Orkideer generelt er vanedyr som oss.. Lykke til
tilføjet af

Wanda

Jeg har haft en Wanda orkide i 6 år. Den blomstrer hele sommeren.
Den hænger i et vindue der vender mod øst og kommer i bad hver dag i 10 -30 min.
jeg bruger kun regnvand.
tilføjet af

tusind tak for vanda svar

Hej alle i søde folk der har skrevet ang,vanda .Jeg har prøvet alle råd af , og må meddele at vandaen er afgået til de evige vanda marker ,jeg vil gerne have en igen ,men planter den nok i mit gamle akvarium ,et eller andet sted tror jeg ikke den kunne lide at blive flyttet derfra hvor den kom . Jeg tror den norske blomster pige har ret orkideer er vane planter .Jeg har faktisk også problemer med , venussko orkidz,jeg har tre jeg har haft i 6 år ,hvis de endelig blomster ,kommer der en blomst ,der ligesom ikke er rigtig udviklet ,der så falder af inden den er udsprunget ,hvad mon jeg gør galt ?,Jeg har prøvet alt,jeg har en hel del orkide bøger ,men intet hjælper , vores indeklima er måske for koldt 17graderhøjst,men alle de andre jeg har ,blomster igen og igen, jeg har adskillige phalaoenopsis ,dendrobium,cambia og andre jeg heller ikke kan stave til ,og de er alle glade ,håber der er nogen der kan hjælpe ,på forhånd tak
tilføjet af

Hjælp contra hjælp!

Hej!
Jeg har ikke vildt meget forstand p orkideer, da jeg stadig er på begynderstadie.....
Men var på tur i sommers i Silkeborg og faldt for en Wanda ordidee, hvor jeg fik at vide af eksperten i butikken at sådan en skal hænge i et slags net som en hængeplante, og så "duches" ca 1 gang om dagen. Samtidig læste jeg kort efter om en dame der havde sådan en i bedste blomstring men som stod i vand, det havde eksperten så sagt at ikke var så godt da rødderne nemmere rådner og ikke for luft, som rødder altid skal ha!!
Jeg var selvfølgelig ikk så smart at købe en selv, da jeg dengang var ret ny i det at have orkideer, men nu vil jeg meget meget gerne have en. Desværre vil blomstersteder i nærheden af mig ikke købe hjem (de skal åbenbart købe 8 stk), da det blir for dyrt for dem hvis de ikk for dem solgt. SÅ nu kommer min bøn: HVOR for jeg fat i sådan en Wanda orkidee??? Jeg bor på Fyn men kommer til til Sjælland.
På forhånd tak og håber jeg hjalp bare lidt!😉
tilføjet af

UPS

Sorry jeg læste alle dine svar for sent, men måske du alligevel kan fortælle hvor jeg for fat på en?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.