19tilføjet af

Underbo der larmer

Hej
Jeg har et mindre problem, men kan ende med at blive stort, fordi det vikelig irriterer mig.
Jeg bor i en meget lyt ejendom med 4 etager. Min kæreste og jeg bor på 1. sal og flyttede ind for et år siden. For ca. 3-4 mrd siden flyttede udlejeren under os og en ny flyttede ind. Det en mor og hendes datter på 20 år. Jeg bød dem hjertlig velkommen da de flyttede ind og fortalte dem at der var meget lyt og vi derfor i opgangen satte pris på at man meddelte hvis man holdte fest, så folk var klar over det nok ville larme en del. Der har ikke været de store problemer, udover deres hunde har gøet. Moren er ikke meget hjemme, så datteren på 20 er mest alene hjemme.
Hver gang moren ikke er hjemme, spiller datteren meget højt musik, og det blevet værre her på det sidste. For en lille måneds tid siden, spillede hun så højt at bassen pumpede op i loftet. Jeg bankede derfor på og bedte hende pænt om at skrue ned, hvilket hun gjorde. Igr sad jeg så og læste til eksamen kl halv 3 om eftermiddagen, da bassen igen begynder at pumpe. Jeg valgte derfor at banke på igen. Jeg spurgte hende høfligt om hun ikke vil skrue ned for bassen, da jeg læste til eksamen, hun valgte så at svare "Nej, det vil jeg ikke" hvorefter hun smækker døren lige i hovedet på mig. I dag holder hun så KÆMPE fest, folk går ud og ind af døren som smækker, de råber og hun spiller meget højt musik og det mest irriterende er hun har ikke oplyst os at hun holder fest.
Hvem skal jeg klage til er mit store spørgsmål? Er det vores udlejer? eller skal jeg starte med at sige det til hendes mor? Men hun er jo 20 år, så synes ærlig talt ikke det hendes mor jeg skal sige det til.
tilføjet af

Den slags boliger burde rives ned

Jeg kender udemærket situationen. Godt det er en lejebolig, for så kan du flytte. Havde det været en ejerlejlighed, var du på skideren. Det er en meget dum situation, da du risikerer chikane fra underboen, der tilsyneladende ikke tager de store hensyn til andre end sig selv.
Jeg synes du skal nævne det for moren, da det er hnede der lejer lejligheden og har ansvaret.
tilføjet af

ang. bolig

Jeg er ikke blevet helt klog på, om du/I bor i en lejemål som er af en boligforeningen/boligselskab, eller om du bor til leje i en ejerlejlighed.

Er det et lejemål i en ejerlejlighed? Dermed er der generelt tilknyttet en advokat, og så skal du/I klage til advokaten og bestyrelsen der er tilknyttet til ejerlejlighederne.
Hvis det er et lejemål via en boligforening, så skrive en skriftlig klage til boligforening.
Men prøv en sidste gang at ta' en snak med underboen.
Håber at jeg har kunne været dig behjælpelig.[f]
tilføjet af

Sig det til moderen

Det er hendes lejlighed og det er ikke sikkert hun er klar over problemet, men det er udsættelsesgrund, så hun kan risikere at blive boligløs pga noget hun ikke engang aner finder sted. Pigebarnet har givetvis ingen ide om, hvilken risiko hun løber ved sin opførsel, så giv moderen en chance.
Sig samtidig til hende, at næste skridt er en skriftlig klage til udlejer. Du skal lige være opmærksom på, at dertil skal du have underskrift fra yderligere to andre beboere - mindst. Så er udlejer pligtig til at rette henvendelse til dem og i det brev vil der stå at ved gentagelsestilfælde opsiges lejemålet uden yderligere varsel til øjeblikkelig fraflytning.
Jeg tror, moderen vil være dig taknemmelig for at få en chance inden du sætter det andet igang.
At der ikke hængte en seddel om fest, forstår jeg ikke skulle være det mest irriterende. Jeg ville synes larmen var det værste, men kunne man ikke forestille sig, den manglede, fordi det ikke var en aftale hun havde med moderen?
Vær en flink nabo og giv moderen en chance, så har hun to muligheder. Hun kan smide datteren ud og så har du verdens mest lydløse underbo. Hun er jo ikke hjemme, eller hun kan forklare datteren at hun ikke har lyst til at være uden tag over hovedet, fordi hun ikke kan følge et almindeligt reglemet for lejeboliger.
tilføjet af

gå sammen med de andre i opgangen

snotungen forpester sikkert også tilværelsen for deres underbo og deres sideboer.
Skriv ned hver gang der er noget - klag, klag og klag.
Larmende naboer er en pestilens.
tilføjet af

der er nogle der misforstået tror at...

at det er en menneskeret at have lov at høre voldsom høj musik hele tiden.
Men det er det ikke og sådanne mennesker skulle det være langt nemmere at sætte på gaden, da kan ødelægge tilværelsen for deres naboer.
tilføjet af

tak

Tak for jeres råd.
Har også tænkt mig først at sige det til moren, selvom jeg ærlig talt ikke synes det er en sjov situation. Datteren er lige så gammel som mig, og jeg føler bare hun burde vide hvordan man opfører sig når man bor i en opgang.
Vi har desværre ingen sidenaboer hun kan chikanere, men kun os i opgangen og ved ikke om hun irritere de andre med hendes musik.
Jeg kan også oplyse at hun først slukkede for musikken kl 4 i nat!
tilføjet af

Så smut du

Ned og spørg om en kop sukker, el om du må låne
nogle plader af hende.
Hvis hun er færdig med dem.
Du har gjort hvsd du kunne.
Skriv til ejeren af huset/ udlejeren.
Også der gælder lejeloven.
tilføjet af

Århhh hvor irriterende...

Man ved selvfølgelig når man bor i tæt byggeri er der hensyn der skal tages begge veje...
At nabo engang imellem spiller for højt, må man nogle gange bide i sig. Men når det af dig er sagt på en pæn måde, og datteren smækker døren i det er simpelthen for langt ude. Og at man lige melder en fest, er logik for burhøns!!!
Du må hive fat i moderen som sikkert ikke er bevidst med problemet. Eller skriv et brev til hende.
Min underbo er selv så larmende, og i mange situationer ser jeg gennem fingrende med de. Men 2 gange har jeg lagt et brev i hans postkasse, og det er blevet væsentligt bedre, ikke godt nok, men visse ting vælger jeg at se gennem fingrene med.
Pøj pøj med det, der skal være plads til alle, så kontakt moderen hurtigst muligt, så du kan få din søvn igen.
tilføjet af

Larm imødegås med kontralarm

Du skal naturligvis larme lige så meget.
tilføjet af

Klage over larm

"Du skal naturligvis larme lige så meget."
At larme lige så meget, kan være en løsning - endda en yderst rimelig løsning - men det er også en barnlig løsning. Du risikerer, at tøsen bliver sur, fordi hun ikke ser/vil se, at det er hendes egen larm, hun får tilbage. Så derfor vil hun nu hævne sig... Og så har I spillet kørende.
Hvad siger reglerne for bolig-blokken helt nøjagtigt? Det er der, du skal starte. Der er også noget om, at abe-fester er tilladt 2 gange årligt, blot de er anmeldt i forvejen til naboerne. Hvis ikke, kan du melde pigen til politiet. Jeg ved ikke, hvordan politi-reglerne er, men du bør overveje en anmeldelse, for hvis der senere bliver en sag ud af det, så HAR du anmeldt det og dermed fulgt spillets regler. Du bør også overveje at tale meddele det til moderen. Ikke fordi, du forventer, at moderen skal gøre noget, men igen: Så HAR du gjort det og har dit på det tørre til en senere sag. Hvis der kommer en eller anden form for sag ud af det, og du bliver spurgt, OM du har klaget, OM du har meddelt sådan og sådan og så du IKKE har gjort noget, ja, så har du sgu' ikke nogen sag på pigen overhovedet!
Men det er ikke nogen sjov situation at stå i! Held og lykke!
tilføjet af

Det ville være rigtig dumt

Det afskære en for muligheden for at få noget ud af sin klage.
tilføjet af

selvfølgelig

Sådan skal den sag klares.
tilføjet af

Find ud af det sammen

I skal alle sammen bo der. Find ud af det sammen.
Men når det så er sagt, så synes jeg, at dit brokkeri er MINDST lige så slemt som en 20-årigs tankeløshed. Jeg kan ikke tyre når folk klager over småting som høj musik på en lørdag. Jeg anser din kritik som helt ude af proportioner. Personligt ville jeg have skruet ned, men jeg ville være irriteret på dig og bryde mig langt mindre om dig bagefter. Jeg er virkelig ikke fan af smålige brokkehoveder, der ringer på andres døre med egoistiske krav.
tilføjet af

Underskrift.

Det må have generet flere beboer i opgangen end Jer. Du kan få øvrige beboer til at skrive under på en klage som I sender til udlejeren/boligselskabet. Udlejeren/boligselskabet skal tage klagen alvorlig.
tilføjet af

Du har tydeligvis ikke prøvet det

Hvis du havde det, ville du nok havde anden mening. Støj forurening hver anden dag med høj musik/bas er nok noget af det værste!
tilføjet af

oki hmm

det med hun spiller højt musik efter kl 21 det kan du melle til politiet da det er overskride loven...
ved dog ikk om der regler for før det tispungt, men er sikker på der er, f.eks er der regler for hvor meget biler må larme i desibel..
så der nok også en regl for larm fra mennesker i helhed:P...
men vis du vil være en sød person så henvend dig til det boligselskab du bor i så for de nogle advarsler mener det 3 eller sådan også det ud af huset promte..
ps mest for den siste ide da jeg mener det for latterligt at jamre sig og spille politiets tid som førstepriotet... de har bedre ting at lave^^
den med larme lige så meget er lidt barnlig, der hvor jeg bor larmer vi alle en gang i mellem rigtigt meget men ikk klokken lort om natten.. så be hinde den lille snot unge at opføre sig ordenligt vis hun da har hjerneceller nok til det^^
musik nydes sjælent særlig godt alt for højt:P
håber det hjalp lidt
tilføjet af

Fremleje

hader høj musik og larm pisse virriterende
tilføjet af

Find ud af det sammen

Hmm....."Brokkehoveder som banker på andres dør med deres egoistiske krav" - Det virker som om du ikke helt har gennemtænkt din udtalelse, for hvis det er et problem at være egoistisk, så indebærer det vel også at støje uhæmmet uden at tage hensyn til sine omgivelser, eller hvad? Så ligesåvel som du mener at den støjgenerede pådutter dig sine egoistiske krav, pådutter du altså dem din støj! I sidste ende er det dig som ryger ud, såfremt din naboer aktivt vil gøre noget ved det :0) Så held og lykke med det og jeg vil da for din egen skyld håbe, at du en dag bliver klogere og får en lidt mere moden indstilling til tingende.
tilføjet af

Jeg har problem med en der ryger

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.