16tilføjet af

Rygere diskrimineres

Dagens nyheder handler bla. om at arbejdsgivere hellere vil ansætte ikke rygere og dermed få dårligere kvalificerede medarbejdere, istedet for en ryger. Er det rimeligt?
Hvad syntes du?
tilføjet af

Nej

Hej
Nej, jeg vil ikke sige at det er rimeligt - men mange undersøgelser peger på at selvom en ikke-ryger fra starten ikke er helt så kvalificeret så kan de hurtigt det samme - og så er der jo den lille hage at rygerne ikke kan "nøjes" med en pause om dagen - men skal have ca. 1 i timen på ca. 5-10 min! Jeg kan huske at der var ramaskrig da rygernes små pauser skulle trækkes fra deres spisepause - så havde de jo ingen pause tilbage! Så det kan jo være at arbejdsgiverne ser på det også - de vil jo ikke betale løn for en time hvor de ikke laver noget!
tilføjet af

Rygere.Sig ingenting.

En ryger behøver da ikke fortælle at han/hun er rygere.Ti dog stille med det.Hvis der ikke må ryges på ens arbejdsplads,er nikotin plaster en god ting.Hvorfor f.........skal det oplyses om man er ryger eller ej.Der kunne da laves rygerum,hvis det skulle være.Idag er rygeforbud gået helt amok alle steder.Stakkels rygere,et jaget folk.
tilføjet af

hm.... mange små problmer

er da blevet løst over en smøg, så måske er det faktisk en godt ting med disse pauser...
jeg tror for øvring at folk bruger mere tid på deres mobiltelefoner i arbejdstiden.... her har folk ingen pli.....
tilføjet af

Selvfølgelig

er det ikke rimeligt at rygere diskrimineres, der må da vel være plads til os alle. Derimod synes jeg at det er helt rimeligt, at rygere tager hensyn til ikke rygere da det jo også går ud over deres lunger, hvis der ryges i samme rum som dem. På min arbejdsplads må rygerne gå ud på trappeopsatsen og ryge. Dem der er ikke rygere kan naturligvis også holde en pause når det er tiltrængt.
tilføjet af

Problematikken beviser blot.........

....at den intelligens der logisk set skal til for at bestride en ledende stilling, ikke nødvendigvis har noget at gøre med klogskab.
Efter min mening personlig idealisme på firmaets regning, hvilket omgående burde udløse en fyreseddel.
tilføjet af

det er kun

rimligt. nu er jeg også ikke ryger. og jeg syndes ikke at der er taget særligt meget hensyn til ikke rygere i årtier.
på min arbejdsplads må der f.eks. KUN ryges i kantien ved rygerebordere, der må heller ikke ryges ude på parkeringspladsen ej heller på gangene. men det er rygerne ligeglade med. de på toileterne og efterlader brændmærker på sirsternen og på wc-brættet og håndvasken osv.
nu vil ledesen indføre enten total rygeforbud eller advarsler mod at ryge andre steder end kantien. er drt rimligt det syndes jeg.
tilføjet af

Parkeringspladsen

At man ikke må ryge på parkeringspladsen viser da blot at der er nogle som er helt galt på den, hvem kan det genere ?????? udover den pause det tager at få sig en smøg. Nej når man begynder med sådanne chikanerier, så er den helt galt afmarcheret. Tag hensyn til ikke rygerne, og længere er den jo ikke. Og lad os så være i fred. Det er ved at være diskriminerende.
tilføjet af

til anonyme ryger

Det er en fødevare virksomhed jeg arbejder på. syndes du det er rimligt at rygere smider deres skoder på jorden, som vi andre eller dem selv træder med ind på virksomheden. og syndes du at det er rimligt at folk slukker deres cigaretter på toilet sæderne og tisse kummerne? og bare det at der bliver røget på et toilet, og hvor du som ikke ryger kommer ind bagefter skal benytte. du ved man ikke må ryge der, men gør det alligevel. hvór ligger respekten hende?
tilføjet af

er du dum

hvad vis du trådte i en olieklat el. hundelort vil du så bare gå ind i din fabrik?
tilføjet af

Sikke en løsning!!!!!

Det er ikke nogen god løsning din arbejdsgiver er ind på. Jeg mener rygning i kantinen ved rygerborde!
Forestil jer børn i et badebassin, hvor bademesteren siger i må kun tisse i den ene ende af bassinet!
Den der med at man må ud på en trappeskakt holder heller ikke. Hvis der er noget sted der er træk, er det på en trappe og den spreder røgen mere end hvis du holden isolret i en rygkabine eller et rygerum med ordentlig luftrens.
Desuden er det lovligt at gøre opmærksom på ved en jobsamtale at det er en Ikke Rygervirksomhed.
tilføjet af

Det hjælper ikke

at tie med at man er ryger, en ikke ryger kan lugte den kvalmende røglugt fra rygerens tøj på flere kilometers afstand.
tilføjet af

En ryger stinker langt væk

Derfor kan I tie nok så meget. Jeres afhængighed afslører jer.
tilføjet af

Har I så fået lært

røgen at holde sig over rygebordene, eller sniger den sig hen over ikke-rygerbordene?
Røgen kan ikke se skiltene, så en sådan opdeling er en fornærmelse overfor ikke-rygerne!
tilføjet af

Føler du dig diskrimineret?

Så anlæg en sag! Vi gider ikke høre mere på dit jammer.
Hvor langt tror du selv du kommer?
tilføjet af

Og du snakker udenom

Hvorfor svarer du ikke på den del der handler om at ryge på toiletterne?
Hvor er respekten henne bliver der spurgt, og dit svar er "er du dum".
Nej putte gris. Det er dig der er dum. Kun dumme mennesker ryger.
tilføjet af

lovligt ?

selvfølgelig er det lovligt at gøre en potentiel medarbejder opmærksom på at virksomheden er røgfri.
1: Så mener jeg at hvis Virksomhederne virkelig skulle gøre noget aktivt, så var det at anskaffe Rygerum, overtrædelse af disse forhold skal give en fyreseddel efter en advarsel.
2: Men når så det er sagt, så ved jeg ikke hvor mange potentielle medarbejdere der vil være rent samfundsmæssigt, såfremt alle rygere bliver kasseret ved en samtale.
Eller sagt på en anden måde lad os nu forestille os at Danmark bliver helt røgfrit i såvel den private- som den offentlige sektor, og alle rygere skal skaffes af vejen inden år 2007 bare for at tage et eksempel ?
Tror du som ikke ryger at i er nok personer til at drive VIRKSOMHEDEN Danmark alene ???
Jeg tror i får STORE problemer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.