3tilføjet af

Typisk dansk selvfedhed

Hvorfor er danskerne så selvfede?
Man sidder og ser Deadline, hvor der er et indslag om den skandinaviske kulturkanon.
Det første intervieweren spørger om, er selvfølgelig: Og hvilke danske bidrag kommer der så til den skandinaviske kulturkanon.
Professoren svarer intelligent: Det er jo ikke interessant hvilke danske bidrag der kommer, men derimod langt mere interessant hvilke svenske, islandske, grønlandske osv bidrag der kommer. Fordi det giver os ny inspiration og viden.
Men nej... Danskerne er KUN interesseret i sig selv. Hvordan danskerne kan eksponere sig selv og få mest mulig opmærksomhed og bagefter sidde i en rus af selvforherligelse og selvfedhed, som et lille forkælet, opmærksomhedskrævende barn.
Fuck hvor er danskerne selvfede. De har bare ikke fattet hvor uinteressante og barnlige de i virkeligheden er.
tilføjet af

Hvad forventer du når det er kanon

efter hvilke danske børn skal undervises.
Ville du hellere at de bliver indoktrinere med politisk korrekt café-latte-fims om hvor ligegyldigt, overflødigt og uinteressant deres land, dets kultur og dets sprog er? ..og hvor meget bedre tingene er når de kommer fra udlandet.
Jeg kan iøvrigt ikke se hvorfor det skulle være forbudt at være stolt af sit land og dets store sønner og døtre. I det fantastiske og meget bedre udland har folk sgu også nationalfølelse. Tyskere er stolte af Tyskland, Italienere af Italien, Lettere af Letland, Amerikanere af USA, Schweizere af Schweiz osv.
Det er næsten ikke noget mere træls at høre på, end de folk der tror at den eneste måde vi kan blive globale på er ved undertrykke det nationale. "National" er næsten blevet et fy-ord fordi de politisk korrekte straks forbinder nationalfølelse med den yderste højrefløj. Det er noget forbandet snik snak.
Jeg ved godt at nogle dagdrømmere tror at verden ender som en stor global landsby hvor vi alle frit flytter fra land til land som var det blot en anden by. Den tror jeg ikke på. Nationalstaterne vil altid være der og de vil på godt og ondt virke som barrierer for os. Men det behøver jo heller være så ringe endda. Jeg synes da nok at danskerne er et rimeligt internationalt folkefærd når alt kommer til alt. Ihvertfald sammenlignet med mange andre lande. Du skal f.eks. ikke ret langt syd for grænsen før folk generelt har ret svært ved at snakke engelsk.
tilføjet af

det er da dig

Det er da utrolig snæversynet at skære et helt folkeslag over en kam. Indenfor alle kulturer, lande og religioner er der selvfede mennesker.
tilføjet af

Det er generaliserende og latterligt.

Hold kaeft, hvor er du generaliserende. Jeg forstaar ikke, hvordan du kan faa dig selv til at tale saa nedladende om dit faedreland. Du har aabentbart ikke oplevet saa mange andre kulturer end den danske, og har derfor heller intet at saette din egen kultur i forhold til. Jeg er lige nu udvekslingsstudent i USA, og jeg kan fortaelle dig: Danmark er, paa alle taenkelige maader, meget mere opmaerksomme paa, hvad VI kan goere for at forbedre os selv samt forbedre de kritiske situationer rundt om i verden.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.