6tilføjet af

Tvangsauktion

Hej.
Min kæresten og jeg er stadig boligsøgende og i disse sider er det jo ikke helt dumt at holde øje med landets tvangsauktioner. Der kan jo være gode penge i at købe en ejendom på tvang.
Men vi aner ikke hvordan det foregår eller hvorledes vi skal bære os ad. Vi er jo så udemærket klar over, at der også kan være store faldgruber i det.
Hvor kan man søge råd og vejledning på dette punkt og hvordan gør man?
/Klokken
tilføjet af

Aabenraamand

er ekspert på dette område, han har haft utallige indlæg på solen netop om dette område.
Så prøv at kontakte ham.
tilføjet af

Køb af fast ejendom

Til Klokkeblomst.
Når du ikke er bekendt med reglerne om tvangsauktion, og særligt hvad der følger deraf, så hold fingrene langt væk. Find jeres ønskebolig hos ejendomsmægleren, og køb på almindelige vilkår med de fordele, der er her. Held og lykke.[f]
tilføjet af

Hej foged

Tak for dig svar.
Jeg søger jo netop bekendtskab med reglerne om tvangsauktion og vilkårene herfor.
Hvor finder man disse? Jeg tænker ikke på sidde og læse sig til en hel masse på nettet, men nærmere om man kan kontakte en advokat, sit pengeinstitut, et realkreditfirma eller lign. for at blive vejledt i fordele og ulemper.
Jeg kan godt selv tænke så langt som til de ting, Poul Jørgensen skriver om - at der skal håndværkere med ud og kigge på selve ejendommen, men inden da er jeg interesseret i at høre mere om gælden i huset - overtager man den? Og hvad med selve auktionen - møder man bare op og byder? Hvor meget og hvor lidt skal man tillægge størrelsen på den off. ejendomsvurdering osv. osv.
Det er den slags jeg tænker på..
/Klokken
tilføjet af

Hvad med det psysiske

Jeg har på et tidspunkt overvejet at købe på tvangauktion, men gjorde op med mig selv, at jeg syntes, det var synd for de tidligere ejere.
At du får huset langt under handelsprisen, betyder jo, at de tidligere ejeren stadig sidder tilbage med den resterende gæld.
Folk, hvis huse kommer på tvangsauktion, er også ofte presset langt ud psysisk, så har da set eksempler på, at hele ejendommen har været smadret, når den nye køber kom og skulle overtage den.
Bare til overvejelse.
tilføjet af

Hej Rigg

Ja, men det har du da ret i - noget jeg faktisk også har spekuleret over...
Men alt i alt er det nu ikke noget der kan afskrække mig, trods alt.
Tak for dit svar.
/Klokke
tilføjet af

Hvad er forskellen

på om klokkeblomst køber et hus som den tidligere ejer mister penge på, eller om kreditforeningen køber det hjem og den tidligere ejer mister penge.
Dit syn på den slags er naiv tænkning, er et hus kommet på tvangsauktion bliver det solgt og differencen mellem budsum og gæld hænger den fallerede ejer på, det er misforstået solidaritet for ikke at sige det er naiv tænkning.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.