tilføjet af Meddebattøren for 11 år siden

Top5

FC København er nærmest dansk mester i europæisk deroute. Sporten.dk har samlet de fem værste europæiske resultater for Hovedstadsklubben.
I 1993 kom mægtige AC Milan forbi Parken i mesterholdsturneringens anden runde . Det gik mindre heldigt for FC København, der blev ydmyget af Italienerne. Efter blot femten minutter stod det 3-0 til Milan. Kampen endte 6-0, på blandt andet et mål af Brian Laudrup.
I 1995 ydmyger det daværende bundhold fra Tjekkiet, Hradec Kralove, FC København med hele 5-0 i pokalvindernes Europa Cup. Og efterfølgende må Københavnerne nøjes med 2-2 i returopgøret i Parken.
For præcist seks år siden stod FC København igen med en gylden mulighed for at komme i Champions League. Efter at have spillet 1-1 på udebane mod Glasgow Rangers. Men blot 3 minutter før slutfløjtet fører et forsvarskoks til at Rangers får scoret til slutresultatet 1-2.
Den 4. august 2004 taber FCK hele fem nul på hjemmebane mod de upåagtede slovenske mestre Gorica, efter at Københavnerne havde vundet 1-2 på udebane i det første opgør. Københavnerne var dermed ude af Champions League-kvalifikationen. Kampen kommer i årene frem til at stå som den største fiasko i dansk fodbold.
Den 20 december 2007 var FCK tæt på en 1/16-finaleplads i UEFA Cuppen, Københavnerne manglede bare en tur til det nordlige Skotland, hvor et uafgjort mod Aberdeen var nok for FCK til at sikre sig videre avancement i UEFA cuppen. Sådan skulle det ikke gå. Hele fire mål måtte FCK indkassere i anden halvleg, og så var det farvel og tak til Københavnerne.
tilføjet af Sylvia for 11 år siden

Og nu er vi i Europa League gruppe K

Hvor er i andre?
•17. september kl. 21.05: CFR Cluj – F.C. København
•1. oktober kl. 19.00: F.C. København – Sparta Prag
•22. oktober kl. 19.00: PSV Eindhoven – F.C. København
•5. november kl. 21.05: F.C. København – PSV Eindhoven
•3. december kl. 19.00: F.C. København – CFR Cluj
•16. december kl. 21.05: Sparta Prag – F.C. København
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.