14tilføjet af

raclette-grill hvordan gør man???

Hjælp
jeg har fået en raclette-grill i julegave - der er inge forslag eller anvisninger på, hvordan man bærer sig ad opskrifter m.m.
kan nogen hjælpe mig vil jeg være taknemlig
Henriette
tilføjet af

Vi har én...

Hej med dig.
Uhm...-raclette er bare SÅ godt!!
Vi har en raclette her i huset.
Du kan bruge næsten hvad som helst på den - alt hvad du synes er godt. Vi bruger dog kun vores om sommeren (udenfor), da det sviner en del.
Vi laver nogle bøffer, som vi griller på den. Desuden laver vi bacon, æggestand, løg, champignoner og meget andet på den.
Det er lidt som en grill.
Du kan prøve at søge på internettet så gode ideer. Fandt bl.a. denne side: https://www.opskriftindex.dk/raclette
Held og lykke med din nye raclette.
Mange Hilsener Mig.
tilføjet af

Noget jeg godt kan lide

Bare lidt....fantasien sætter ingen grænser
Men noget jeg holder meget af som tilbehør er at have nogle forkogte kartofler, så skærer man dem i skiver og kommer dem på den lille pande sammen med piskefløde.
Så kan du have presset hvidløg, du også kan komme i.
I en anden pande kan du f.eks. stege champignon i skiver sammen med majs, peberfrugt.....HUSK at have lidt smør stående til at stege i... og så kom piskefløde på... UHM...
Dette kun for at få din fantasi igang. *S*
tilføjet af

dejligt

mmm... det er bare det bedste... som der bliver sagt kan du jo næsten bruge den til alt... vi plejer at lave forskellige slags kød skåret i små stykker... kylling, mørbrad osv... i forskellig marinade, pølser, bacon, mini hakkebøffer osv... og så kan man jo smide tomater, champignon, peberfrugt osv på... i de små fad nedenuder kan man enten lave små æggekager eller smelte ost over grønsager... så hygger man med de små hapser kød og en god salat...
det er jo lidt lige som fondue... det lugter bare ikke... og er ikke lige så fedt... og helt uening i det sviner... det sviner ihvertfald ikke når vi laver det... får det altid til nytår, da det er en hyggelig måde at spise på når man har gæster...
rigtig god fornøjelse med den... i bliver så glade for den :)
tilføjet af

gode ider

hej
du har mange muligheder.. den store plade er mest til store stykker kød, grønt, spyd.
de små er jo til når der skal laves mange og forskellige ting, og de kan fyldes med alt kød frugt
grønt. lidt fløde og evt et låg af ost. men pas på brugen af smør. olie er bedst da det tåler højere varme grader en smør, som branker..
principet er som fondu. bare som grill og kan bruges året rundt.
Held og lykke..
tilføjet af

mange ider

husk.
du får mange ider. men det er dig selv der sætter
dit eget præg på resultatet
tilføjet af

raclette-grill alletiders

Den oprindelige raclette idé var at goere det nemmere med en schweizisk opskrift: kogte kartofler med smeltet gryuere-ost...
Saa til en hyggelig og maettende aftensmad er det nok at skaere forkogte kartofler og noget ost i skiver og bage det i grillen... Den rene nydelse!!!
Senere kan man saa variere grundopskriften med diverse andre ingredienser (som de andre ogsaa har skrevet)... fx. kartofler, broccoli, rejer og sauce hollandaise... kartofler, spegepoelse/peperoni, ketchup, mais... kartofler, cocktailpoelser, groen peber... kartofler, kogt skinke, ananas... Der er 1000 muligheder... oven paa grillen kan man samtidig stege smaa frikadeller, poelser osv... Det er godt at forberede et tage-selv-bord med alle ingredienser, saa man kan bruge sin fantasi til alle mulige kreationer... Det kraever lidt forarbejde - men en rigtig raclette-aften varer ogsaa op til flere timer...!!!
GOD FORNOEJELSE.... og GOD APPETIT!!!
tilføjet af

Hvidløg.

Syltede hvidløg (i glas) smager fantastisk på en raclette.. De er slet ikke stærke men får en nærmest nøddeagtig smag:-)
tilføjet af

Desserten..

..laver man selvfølgelig også på racletten.. lav pandekager i de små pander, eller smelt lidt chokolade i dem som du kan dyppe frisk frugt i.. God fornøjelse med din raclette
tilføjet af

raclette-grill 1000 tak for hjælpen

Hej til alle i søde mennesker der har taget sig tid til at svare mig - nu må vi i gang -- jeg glæder mig.
hilsen Henriette
tilføjet af

Jeg kom lige forbi...

Lidt sent på den, men hva jeg kan jo håbe du lige skuer til dit indlæg igen!!!
Vi havde raceletten fremme nytårsaften og bla. lavede vi små samsøkartofler (forkogte), halverede dem og så med lidt reven mozerella ost på. Majskolber skåret i skiver var også ret populært. Spiser man brød til så er der altså god mulighed for at spare på strømmen til ovnen for de bliver kanone på raceletten:-)
Velbekommen:-)
tilføjet af

et spørgsmål om varme sten

Jeg ved godt jeg ikke svarer dig på dit spørgsmål, men nu vi lige bringer raclette frem for lyset har jeg lige et spørgsmål.
Jeg har flere gange besøgt restaurenter smagt raclette "på den rigtige måde", dvs hvor hver gæst får udleveret en varm sten, hvilket virker både ekstra hyggeligt og ekstra appetiteligt.
Mit spørgsmål er så: hvor får man fat i disse sten, som holder så godt på varmen?
tilføjet af

Raclette

Find raclette-opskrifter på MadABC.dk
I søgefeltet tastes blot: raclette
tilføjet af

Sten-

jeg fandt nogle i Bauhaus
Andre byggemarjeder har dem også.
Spørg efter Pizza-sten
tilføjet af

raclette

prøv det her link
http://lmgtfy.com/?q=raclette+opskrifter
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.