9tilføjet af

Kransekage med nougatfyld

GLÆDELIG BAG(H)JUL!!!
Så er det blevet dagen før dagen - og der skal bages kransekage med nougatfyld....
MEN opskriften er forsvundet som dug fra solen.
Der er vel ikke en venlig sjæl her på sol som ligger inde med en sådan opskrift, og som vil delagtiggøre mig i den ?
Mange glade nytårshilser
JULIE......(Julemandens kone)
tilføjet af

Der stod en...

...mand i "Go' Morgen Danmark" her forleden morgen og æltede og bagte kransekage, som vist nok faldt i de tilstedeværendes smag.
Hans opskrift er her: http://opskrifter.tv2.dk/article.php?id=1737623
Jeg tror ikke han brugte nougat, men det kan du vel bare putte i i mængder efter egen lyst og smag.
Godt Nytår til julemandens kone
tilføjet af

Kransekage med nougatfyld

Hej Julie.
Jeg fandt denne opskrift til dig.
Rigtig godt nytår!
Ingredienser:
½ kg. rå marcipan
175 g. flormelis
1 æggehvide
100 g. nougat
Ælt marcipan og flormelis godt sammen. Pisk æggehviden let sammen og ælt den i lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Læg evt. kransekagemassen i køleskabet en times tid, så er den lettere at arbejde med.
Rul kransekagen i 2 cm tykke pølser. Lav et snit midt i pres ud til siderne så nougaten kan lægges i. Pres kransekagen op om, de bliver lidt trekantede.
Bag ved 210 ca. 11-12 min. Når stængerne er kølet af skæres de i passende stykker. Man kan dyppe eller pensle med chokolade efter behag.
Tips:
Variationsmulighed: I stedet for nougat kan man bruge pistacie eller cognacmarcipan, det fås i plastikpose klar til at presse i, når man har lavet snittet i de 2 cm tykke marcipanpølser.
Det grønne pistaciemarcipan giver en fin virkning på toppen af stykkerne, her kan man så med fordel have chokoladen på bunden af stykkerne.
½ kg marcipan giver ca. 45-50 stykker på ca. 4-5 cm.
tilføjet af

TUSIND TAK

for hjæpen til både JensenDK og CRR.
Hav´et knaldgodt nytår!
Mange hilser
JULIE......(Julemandens kone)
tilføjet af

Ja, det er forfærdeligt!!!!

Min oldemor på 97 år (en utrolig frisk og rask kvinde) er lige taget til Sri Lanka på ferie med sin datter. Hun boede heldigvis midt inde på Sri Lanka, og der skulle skaderne ikke være så slemme som ved kysterne. Så da jeg hørte nyhederne, måtte jeg lige synke en ekstra gang - da havde jeg det meget dårligt!!!!!
Men jeg synes, at vi alle skal mindes de mennesker, der blevet slået ihjel og de efterladte. Jeg synes, at der hele tiden sker ulykker. Heldigvis er denne ikke "lavet" af mennesker. Men derfor er det jo stadig forfærdeligt - naturens kræfter kan være meget uhyggelige og skræmmende!
Christina J.
Ps. Er der nogen, der kan fortælle mig, hvor jeg skal gå hen, hvis jeg vil skrive et indlæg. Kan nemlig ikke findet linket, "Skriv indlæg".
På forhånd Tak!
tilføjet af

Hvis du kigger...

...op på denne side, så ser du (lige under hvor der står SOL-debatten med store bogstaver) ordene: Du er her: og videre ud til højre af den sætning kan du se, at du er havnet midt i en diskussion om den bedste opskift på kransekage - næppe det mest velvalgte sted til din indlæg, Christine.
Hvis du i samme sætning trykker på ordet "Debatten", så kommer du til en side, hvor alle emner er listet op i venstre halvdel af siden. Tryk på det emne-område, hvor dit indlæg hører hjemme. Og så vil der dukke en ny side op, hvor du i øverst oppe finder et link med navnet "Skriv indlæg". Tryk trygt på det, og så går du igang med at skrive hvad du har på hjerte.
tilføjet af

De smager MMMMUMS!!!!!!!!!!

Kransekagerne er nu bagt ...og prøvesmagt!!!
Dem kan jeg godt anbefale, - De er virkelig guf for ganen!
Mange søde hilsner
JULIE......(Julemandens kone)
tilføjet af

Jeg kender en god opskrift

Du kunne jo slå turen forbi min hjemmeside kagekonen.webbyen.dk og se både opskrift og fotoillustreret fremgangsmåde på kransekage - og på en masse andre lækre kager.
Hilsen kagekonen
tilføjet af

før for satan!

opskriften har kostet mig 150 kroner i spildte materialer. den kan på det kraftigste anbefales ikke at tilsætte TO æggehvider!
tilføjet af

Det duede ikke..

Forsøgte to gange, men det lykkedes ikke.
De flød fuldstændig ud på bagepladen - øv!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.