9tilføjet af

Dansker elsker varmeskadet vin?

Hei,
I henhold til en Norsk artikkel elsker Dansker varmeskadet og billig vin?
Det er overhodet ikke min erfaring, kan dette være mulig i et land som setter mat og drikketradisjoner så høyt?
Les:
http://www.dn.no/vinguiden/article407385.ece
mvh
Frummel
tilføjet af

Jeg undrer mig

over artiklen. Jeg er selv vintjener, og har ikke oplevet det skribenten giver udtryk for.
Dog har jeg oplevet noget andet, ikke noget med vin, men at Sverige og Norge på en eller anden måde er ved at blive forbrødret, og på den måde skubbes Danmark til side. Sjovt nok, er det først efter Norge har fundet olie, at Sverige finder Norge interessant..... pudsigt sammentræf....
tilføjet af

Træsprit

Er efter sigende Nordmænds favoritdrik. Eller i det hele taget genstande der indeholder en MEGA høj alkoholprocent.
Deres kritik af danskeres vinindtagelse må betragtes som værende en JOKE.
Jeg har været ombord på Oslobåden og mødt Nordmænd.
tilføjet af

Kære "frummel", du skulle bare vide...

Hejsan, Norge!. - alias "frummel".
Du skulle bare vide, hvad der foregår bag en vinstok!.
Min bror har arbejdet et halvt liv i danmarks største vinimport-firma. Jeg og han har tavshedspligt.
Ikke al vin bliver importeret på flasker. Noget kommer i ståltanke med skib.
Mange vine, der lodses, bliver lagret i haller i Sydhavnen, hvor der om sommeren let bliver 50-60 grader, og nogle minusgrader om vinteren.
Men skuespilleren Per Pallesen har jo i TV2 givet udtryk for, at han endog kan fastlægge, fra hvilken etage i druestokken, druerne er plukket. Jamen dog!.
Der er meget snobberi forbundet med vin.
Desværre viser det sig ved "blind-smagninger", at mange såkaldte professionelle vin-kypere tager fejl.
Rødvin skal serveres ved 16-18 grader. Det er en misforståelse og alkoholisk undskyldning, at servere Rødvin i stuetemperatur. SLUT!
tilføjet af

Du er min bror...

...profeten. Op i røven med vin-snobberi - som også vores uven fra Norge repræsenterer - og lad os så drikke den vin vi kan li'.
Du har ret. En kølig rødvin er at foretrække, uanset kvalitet og pris-niveau. Føj, hvor har jeg mange gange smagt dyre rødvine, som mildest talt var en skrækkelig oplevelse - og hvor har jeg mange gange været i godt selskab med billigere, let afkølede rødvine, som var ren fornøjelse.
Lad os gå til fælles kamp for den hæderlige, kølige rødvin - som jo også kan klæde en fiskeret.
tilføjet af

Forbrødring

Jeg tror ikke våre danske venner skal være så bekymret.
Danmark har alltid stått Nordmenn nærmest.
Vår kultur og (skrift)språk er nærmere Danmark enn Sverige og vi føler oss absolutt mer hjemme i det åpne og vennlige Danmark enn i det servile Sverige.
I år feirer vi stort unionsoppløsningen med Sverige.
tilføjet af

Tresprit / Metanol

Nordmenn flest drikker nok ikke tresprit, hjemmebrent eller annen smuglervare. Personlig kjenner jeg ingen.
Har heller aldri opplevet å få tilbud om slikt.
Alkoholprisen i Norge er megahøy og det medfører at noen med lav økonomi eller høyt forbruk kjøper ulovlig vare. Det anslås at det ulovelig omsettes minst like mye som lovlig.
Er der ingen handel med smuglerspriti Danmark?
tilføjet af

øøøøh...

øøøøh...taler I virkeligt om det samme? Jeg løb ind i en svensker, for nu at få samtlige brødre samlet, som syntes at vi danskere er langt bagud - fordi vi ikke drikker rødvin til fisk???
Jam..jeg har alzå befundet mig i vinbranchen i over 20 år (ikke nogen kvalifikation i sig selv) og ALDRIG har jeg hørt noget værre bavl.
Rødvin egner sig IKKE til fiskeretter. Ville nogen mon drikke en flaske Riesling til oksekød? Nej vel.
Vær nu ikke så meget på forkant med "udviklingen" at I ødelægger begge dele, maden OG vinen. Eller smagsoplevelsen.
Venligst Daffy
tilføjet af

Meget enig

Jeg er enig i det meste af det du siger. Jeg er ikke Per Pallesens advokat, men han vil nok være smart nok til at læse vinens etikette, om der er tale om en slotsaftapning eller om det, som du ganske rigtigt siger - er tale om en vin importeret på tanke.
Jeg har arbejdet, som din bror, for en af landets største vinimportører. Jeg ved at der falder tonsvis af brænde, hvis det etiketten viser - ikke er identisk med flaskens indhold.
Og ja - en rødvin bør så afgjort serveres opbevares ved de varmegrader du taler om.
Vi ved alle at en akvavit som ikke kommer fra fryseren samger som tørre tærsk? Det samme gør sig gældende for rødvin - og hvidvin for den sags skyld. Alle drikke bør opbevares og serveres ved de temperaturer som giver den største smagsoplevelse.
Venligst Daffy10
PS: jeg har desværre forgæves søgt interesserede til en virtuel vinklub. Og jeg mener SERIØSE mennesker. Hvad de nærmere detaljer går ud på, uddyber jeg gerne via evt en mail.
tilføjet af

Danskerne vil have kvalitet, men ...

de vi ikke betale for det?
Mange undersøgelser peger hen imod at danskerne er et tilbudsfolk og vil hellere have 5 (bur-)kyllinger for 100 kroner en bare 2 god unghaner fra Bornholm.
Dette gælder også indenfor vin. Danskerne tror f.eks. at de kan købe en "rigtig" amerone for 79,95. Det kan ikke lade sig gøre! Du skal minimum op i en pris på 150 kroner for at få noget der miner om den rigtige vare.
Se her ...
www.vinum-bonum.dk/privat/vin.asp?TemaID=43
brug 30 kroner mere på din vin og få 8 gange så meget vin for pengene.
mange hilsner
Per Stryger
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.