39tilføjet af

Til mine Danske venner.

Jeg har kigget på flere af de indlæg som indgår i denne debat, og kommer i tvivl om hvor vidt de afspejler virkeligheden.
Som 2. generationsindvandrer, men forældre der ankom til danmark i 1970, føler jeg at jeg og mine forældre har ligeså meget ret til at være i Danmark som etniske danskere. Vi har bidraget til samfundet hele vores liv, og har ikke misbrugt de resourcer Danmark kan byde på. Vi har aldrig været på kontanthjælp, men har tjent ærlige penge fra starten af. Netop denne bidrag giver os ret til at være i landet. Det er en ret som ingen kan tag fra os. Jeg er som de fleste afstand fra kriminalitet, og mener det skal straffes.
De indlæg jeg læser her i denne forum er meget anti-udlændinge og nogle endda direkte diskriminerende. Jeg ønsker ikke at spilde min tid på at kommentere dem, fordi jeg mener de er ukonstruktive og fuldstændige meningsløse. De viser at et småtal af den danske befolkning ønsker alle med andre etniske baggrund ud af danmark. Jeg synes folk har ret til deres holdning, men jeg så gerne flere pro-udlændinge deltage i denne debat. Jeg ved I er derude, så være venlig og deltag i denne debat, så folk kan se at den danske befolkning ikke kun består af en flok racister.
Jeg vil ikke påstå at fordi jeg er født og opvokset her i landet, føler jeg mig dansk. Det gør jeg ikke; jeg er ikke dansker, fordi dette ville indbære at jeg gav afkald på min egen identitet.
Med min indlæg ønsker jeg ikke at komme indtil den gruppe som skrive anti-udlændinge indlæg. De er tydeligvis dybt frusterede og uintelligente individer, og dem vil jeg ikke spilde min tid på at ændre. I kan lige så godt se det i øjnene, vi er her for at blive. Og vi har lige så meget ret til at være i Danmark som I har. Tværtimod ligger den sande udfordring i at danne broer mellem de velindstillede danskere som er villige til at acceptere os udlændinge. Dem som har et åbent sind, og sans for ligeværdighed. Det er disse mennesker jeg vil bruge min tid på at lære at kende og blive gode venner med. Så er det sagt. Tak fordi du læste mit indlæg.
tilføjet af

Har du danske venner???

nå..men det er fordi du er født her, ikke? Hvad så med dine forældre?? Men..hvorfor siger du at "dine forældre har ligeså meget ret til at være i Danmsrk som etniske danskere"?? har de ikke samme retigheder endu? Ja, i skal være her lige som henrik, alexandra, alexandras forældre, mary, mary´s far, og alle de andre 1000vis udlændinger, som enten er danke-gift eller er her pga alle mulige sager, lige som de danskere der rejser til udlandet eller bosætter sig i USA, Spanien eller hvor de finder et bekvem sted der passer til deres livets ønsker og mål. Fordi de har ikke noget imod at udnytte selv verdens og andres lande udvikling og resourcer, når det passer dem..De er helt enige med det!!!!!!!!!
tilføjet af

nååååå

Dine forældre har fundet ud af hvad det vil sige og være en del af samfundet og har opdraget nogle børn der også har lært det, se det er jo sådan det skal være.
Du skriver du tror det er et fåtal der har den holdning til indvandrer nej det er det ikke se på dansk folkeparti hvis det var et fåtal sad de vel ikke i regeringen vel de afspejler det danske folks holdning.
Hvis 90% af alle fremmede var som din familie var der ikke brug for dansk folkeparti men men
Vi er trætte af vores gamle bliver slået ned-vores 10 årige døtre voldtages osv
Nu vil nogle måske sige ja men det gør danskerne også ja da de er jo også mennesker på godt og onde men hver 4 indsat er indvandre og hvor lille en % del er det nu de udgør.
jeg siger bare hurra for dansk folkeparti
tilføjet af

Aha, Kutti - tror Pia selv på Pia?

Pia Kærsgaard sagde den anden dag, at nu da Irak er blevet befriet for Saddan Hussain, kunne Irakerne godt skride hjem i tryghed.
Tror hun selv på trygheden ( daglige kidnapninger / halshugninger) ?
Gu gør hun ej!. Og det tror du eller dine venner fra Dansk Folkeparti heller ikke selv på.
Om jeg kan bevise det ???? - JA det ved Gud jeg kah, hør lige her:
Tør Pia Kærsgaard tage ned til Irak som inspektør?
Tør hun tage derned, for humanitær hjælpearbejde.
Gu gør hun ej - ingen engang i Danmark tør hun gå rundt, uden en skattefinansieret hob af bodyguards.
Tak for kaffe!
tilføjet af

Hmm

Min mening er, at alle har ret til og være i Danmark, så længe de kan indordne sig efter det danske, osv og blabla!
Nej okay, det rører ikke mig, der er indvandrer osv i Danmark, de er mennesker lige som os danskere, ja og så er det faktisk ikke engang løgn. Tvivler lidt på, der er danskere der ville kunne indordne sig med et liv, i et land som irak osv!
Jeg mener, alle skal følge den danske lov, men stadig skal alle også have lov til og være den de er, og have den tro de nu engang har!
Her hvor jeg bor, ser jeg tit og ofte, mange indvrandere sidder og har det rart med deres familie, de sidder og hygger om den varme grill, og ja så sandelig de er mange når de først er samlet, og de få danskere står bare i baggrunden, og ryster på deres hoved, og ønsker de alle bare skred hjem igen!
Men for mig af se, så tror jeg indvander familier, er meget mere tætte, og virkelig sætter pris på familie/venne hygge, osv. Men ser foreksempel ikke mange danske familie, hverken kysse eller kramme hinanden i lange baner, når de mødes, gør man ??
Indvandrer er i sig selv, stærke mennesker, da de faktisk overlever alt den kritik osv de er ude for hver eneste dag.
Okay okay, Vi er alle mennesker! Det kan ingen komme uden om! Og ja, mange indvandrer begår alt dette hærværk, kriminalitet, osv, men er sandheden ikke også at det er lige så mange dansker der gør dette ??
Vi er ikke alle lige, nej det er sandt!
og tja tror endda indvandrer kunne lære os Dansker en hel del, og omvendt!
Men HELT ÆRLIGT, hvis du er dansker, og dette var et land som Irak, ville du så ikke selv ønske du kunne komme til et land, og være accepteret som den du nu engang er?? Godt nok, skal du holde de danske regler og alt det der, men tror næppe, du ville ændre dit inderste JEG, for og være her!
Og tænk sig, jeg er opvokset i en dejlig familie, med en far, og en bror, der er fuldt ud racister, og ja I skulle høre de skænderier vi kan have når min kære fader begynder og kalde, en sort for perker!
Vi kan ikke komme udenom at indvandrer er her, for og blive. Vores børn, i næste generation, vil vokse op med dem, side om side, og til alle dem, der NU ikke kan se andet end en perker der burde tage hjem, når DU ser på en sort, SÅ tænk lige en ekstra gang på, at dine børn vil vokse op med tja måske mindst 3 sorte venner, og måske endda få sorte kærester OSV!
De er her for og blive, hvorfor så ikke få det bedste ud af det ??
tilføjet af

Positive mennesker altid velkomne

I et hvilket som helst land skal positive mennesker altid være velkomne.
Du spørger om hvorfor vi der er positive overfor andre positive mennesker ikke blander os i debatten.
1. Vi orker ikke i at blive ved at råbe op. Du har nemlig ret. Ingen logiske eller etiske argumenter virker på de danske fundementalister. De er og bliver usalige (usaglige) i deres tro. Det er det der er så dybt ironisk.
2. Som ordentlige mennesker skammer vi os over al den dumhed, stupiditet, manglende medfølelse og manglende tiltro til det eksisterende samfund disse såkaldte superdanskere udviser. Og specielt skammer vi os over de politikere, som for for egen vindings, magtsyge og andre egoistiske grundes skyld forfægtiger sådanne synspunkter.
Men historien har jo før set sådanne politikere og deres stupide medløbere. Hele befolkninger blev forført i trediverne. Og racepolitik var en fast del af det program. Men alle vil da også uden tøven idag erkende at disse forførende politikere var psykopater og bindegale.
Jo vi skammer os meget over, at en så stor del af befolkningerne i vesteuropa er så uoplyste og bange for ændringer og alt udefra kommende.
Men tag ikke fejl. Alle ansvarlige partier, hvad enten de accepterer DF som parlementarisk grundlag eller ej, gør hvad de kan for at mindske graden af uoplysthed. Det er et meget langt og meget sejt træk, og lige nu går politiken mest ud på at mindske frygten ved at skabe en form for stabilitet omkring indvandrigen. Vi har jo med et massehysteri at gøre.
Mange hilsener
the old baker
tilføjet af

ikke danskere

hej
når der er mulighed for at sende udlændinge retur til deres HJEMLAND skal man gøre det,hvad enten de har været her i 20 år eller lige er kommet de skal hjem for at bygge deres hjemland op igen!!
tilføjet af

Dansk folkeparti er da HELT yt

Endelig nogle fornuftige ord fra Otherwies - Det var da betryggende:-)
Danmark er et så lille land og nogen eller noget skal det åbentbart gå ud over. Det er simpelthen for nemt at rotte sig sammen mod en mindre gruppe i samfundet og sige at den er skyld i hele landets problemer. Det er bare for nemt.... Hvor er respekten? Det er sørgeligt at NOGLE ender i en masse kriminalitet/vold og at NOGLE er med til massevoldtægter, men det er sku for nemt bare at skære alle over med en kam. Vi er sku nogle værre pessimister herhjemme - utrolig egocentriske og bestemt ikke åbenhjertige - vi ser spøgelser overalt vi går, og er ekstremt bange for nye og anderledes måder at leve på, for vi ved jo bedst, eller??? Måske skulle vi ta og åbne lidt op, være lidt opsøgende og interesseret i hinanden. Vi skal også prøve at forstå at mennesker der ender i kriminalitet har det utrolig svært personligt, og det retfærdiggør bestemt ikke at de gør det, men hvis man løber panden mod en mur konstant er det altså ikke lige alle mennesker der har ressourcer til at stille sig op igen....Her burde samfundet give en hjælpende hånd.
Jeg har lige været i praktik på en skole hvor jeg arbejdede med tosproget børn og sikke en fed oplevelse - hvor kunne jeg lærer meget og hvor følte jeg et stort ansvar til at hjælpe disse børn til at få en god start i det danske system. Udviklingen kan være stor hvis man giver børn og unge mennesker noget positiv feed-back, men at skulle læse i aviserne hvor uønsket man er hverdag kan vist få enhver ned med nakken..... Og det kan være med til at starte en ond cirkel!
Det var bare lige nogle forskudte tanker jeg lige måtte af med - Håber virkelig at der er flere derude der ikke bare stemmer dansk folkeparti, fordi det er nemmest, men tænker efter hvorfor vi har problemer som vi har i vores samfund og hvordan de opstår...Vi har en del skyld i det selv!!
tilføjet af

Fredag imod fremmedfrygt

tilføjet af

Mere RESPEKT ja!

Er ganske enig med Lisser der! :)
tilføjet af

Pro

Hej til dig.
Jeg vil be' dig læse mit indlæg, at du læser , hvor jeg skriver DU skal læses som I, Jer man og Dem, altså ikke som dig personligt.
Jeg tror at i bund og grund er det meget få danskere der er "racistiske". For mit eget vedkommende, er jeg ikke i ordets sande forstand racistisk, altså hvid race mod anden race, men jeg er modstander af det du skriver, om ikke at være dansker. Er du født i Danmark, er du nødvendigvis dansk"er" og har identitet som dansker, men at du så er dansker med anden etnisk baggrund, er en anden sag. Og vil du leve med de danske rettigheder, må du også leve med de danske pligter, eksempelvis forsvare den danske levevis.
Er du muligvis muslim er for mig helt i orden, da det for mange muslimer er lykkedes, at samordne koranen med dansk levevis.
Men er din identitet i den grad præget både, social og tro's mæssig levevis fra det land dine forældre kom fra, så du ikke kan vedkende dig dansk lovgivning, samt normsatte leveregler, og på den måde kalde dig dansker, så vil jeg mene, at det må være på sin plads, at du rejser tilbage til det land og de leve-principper du ønsker, at leve med og under.
Nej den ret skal ikke nogen tage fra jer, og jeg tror faktisk heller ikke at der i bund og grund er nogen, der ønsker det. Jeg tror bare, at dem du kalder etniske danskere, er ved at blive pi---- trætte af den vold i systemsatte snyd og racisme, der udstråler fra anden etnisk side.
Jo vi har altid kunnet stikke hinanden et par flade øretæver, og vi har også altid haft bankrøverier, vi har også altid haft dem, der ikke kunne holde fingrene fra pigerne(voldtægter), men ikke i den grad, som vi har set det indenfor de sidste 20 år. meningsløs vold "tægter" ligegyldighed med andres liv og væren.
Kig lidt på statestikkerne, og sand mine ord. Ryd op i jeres egne rækker, i stedet for, at dække over hinanden, lad jer integrere, og frem for alt lad være med, at føre den/de krige i flygter/udvandrer fra til Danmark. Så er jeg faktisk af den overbevisning at i vil møde meget mere varme, venlighed og forståelse, end i pt. gør.
Jeg vil som en af de første være med til, at bygge bro over de forskelligheder vi besidder. Og har da også gjort det, da jeg har været med til at skjule reelle flygtninge, som i dag lever 100% integreret i DK, men med deres særkende, som ny danskere, i pagt med dansk væren.
Nicklees
tilføjet af

anonym a hvad

ja der er den igen pia kan ikke gå uden beskyttelse hvorfor mon ikke? hvem tillader sig at overfalde andre fordi de har en anden mening. Hvem er racister her? og hvor er ytringsfriheden?
selv tak for kaffe
tilføjet af

Du er VELKOMMEN

Bare vi havde nogle flere af din slags...men når man bor i en rotterede som Hundige med alle de etniske forbrydere...tja...så er det sgu ikke nemt..
tilføjet af

Rainland and sour people

I used to like Denmark...I still like it a little...I used to hang out with Danes...I try to do it less...As soon as I am done with my studies I am out of here...People look bad at you because you drive a BMW...janteloven? maybe.It's not appropiate, you know... (Police stops me all the time-criminal car? since when and where?..in the little country with 180% tax on cars and doctors with waiting lists of months. I pay high tax of my hard-work low paid student job so the alcoholics in the park can talk about the f------ foreigners who eat their resources. Hm...
Denmark is the best place in the world...If you don't like it, leave...Believe me I will.
tilføjet af

Slægtninge....

Den primitive adfærd ligger desværre dybt forankret i alle. Den er så mere eller mindre udtalt, afhængig af indgående kendskab til forskellige folkeslag. Hvad hjælper det at folk har fulgt med i historietimerne, hvis de ikke har forstået at verden er een. Vi er ikke længere tilbagestående folkeslag, der har samme behov for at overleve via territorier. Hvad hjælper det at videnskaben har fastlagt at vestens dna stammer fra Afrika og vore forfædre drog derfra til mellemøsten.
Det er pinligt at det fortrænges til fordel for sandkasse-kultur. Det er ligesom bilister..... når de sidder beskyttet i bilen, kan de sidde og råbe og skrige.. bande og dytte, svine alle andre trafikanter til, for det er jo ikke den enkelte bilist..? Der er alt for mange, der vælger ikke at træde ud af deres osteklokke, for at få rigtig personlig kontakt med det der skræmmer. Det fremmede - det ukendte vil altid være en trussel, indtil man vover pelsen.
tilføjet af

Kig her min "fremmede" ven

Jeg er glad for at du har startet denne tråd, og jeg håber at alle vi der ikke bare ønsker de fremmede hjem, vil tilkendegive vores meninger her. Lad os vise at ikke alle danskere er som dette debatforum tit afspejler.
Jeg vil henvise til en tråd jeg startede da jeg begyndte at debattere på SOL:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=74&posting=14903
Hilsen Faglæreren
tilføjet af

hurra til kastration!!!

bare et parti kommer med det forslag!!!! det bliver mit parti!!! Håber at pia snart vender sit lille pitte hoved mod mændene
tilføjet af

Tak for Jeres svar.

Jeg er glad for de veltænkte og fornuftige svar.
Og Per. Tak for din høflighed; det kræver så lidt men betyder så meget. Jeg er som sagt klar over at de fleste danskere er velindstillede på os med andre hudfarver, og accepterer vores tilstedeværelse i Danmark. Sagen er bare den, at jeg aldrig har følt mig helt velkommen eller ligeværdig. På første blik ser de fleste nok på mig som en af de roder som er ude og slå på folk hver fredag aften; men så snart vi begynder at snakke forsvinder alle fordomme. Det handler om at mødes på en fælles grundlag, uden at skulle give afkald på vores baggrund. Jeg accepterer derfor fuldt ud at f.eks. danske piger har den liberale holdning de har. Det har de ret til, men I må så også accepterer at vores kvinder ikke kan tage tøjet af og ligge på stranden. Med det mener jeg selvfølgelig at man som udlænding i Danmark skal nægte at blive en del af samfundet.
Her på det sidste har der været en dålig stemning i danmark mht. udlændingpolitik. Der har aldrig været så meget fokus på forholdet mellem danskere og danske muslimer. Selv er jeg ikke muslim, men jeg forstår udmærket godt kritikken. De roder som man tit hør om i medierne, ødelægger meget for både danskerne og velintegrerede udlændinge. Jeg beder Jer bare huske på at i enhver samfund vil der være en gruppe menneskere som har visse diskriminerende holdninger (gælder både danskere og udlændinge). Men de er ikke værd at bruge tid på. Find Jer i stedet for nogle rare mennesker som deler jeres livssyn. Jeg har personligt mange fordomsfrie danske venner, som jeg er meget glad for. Ligeledes er der en del udlændinge (flere end du tror Per) som gør det godt, men ikke bliver accepteret. Jeg er selv i gang med at uddanne mig til læge, og kender rigtige mange udlændinge på mit studie og andre studieretninger som er ligesom mig og deler samme holdninger. Det er så bare ikke dem man ser på Hundige st., men nogle helt andre typer.
Jeg håber at I efter at læst mit indlæg begynder at indse at ikke alle mennesker er ens. Og jo, der er mange kriminelle indvandrere i Danmark ift. befolkningstallet, men husk også på de velinstillede. Samme budskab til udlændingene: Selvom i møder en flok danske racister, så husk på de som ikke diskriminere og giv Jeres forhold en chance. Alle forhold kræver en vis kompromi fra begge parter. Selv synes jeg f.eks. at det er dybt uretfærdigt at jeg ikke må bestemme hvem og hvornår jeg vil giftes. På samme tid, virker det umuligt at finde en dansk pige som vil indgå i forhold med en trods de mange (forkerte?) fordomme. Dog forstår jeg godt hvorfor 24-års reglen blev indført, og hvis det gør mere gavn end skade, så er jeg vilig til at acceptere den. Men det er virkeligt et dilemma, der får mig til tænke hvor vidt jeg kan give mine børn et værdigt liv i dagens danmark. Jeg er så heldig at jeg som kommende læge kan bestemme hvor i verden jeg vil bo henne - mange andre udlændinge i danmark har ikke samme muligheder.
tilføjet af

Fint - men hvor skal vi begynde

Hej,
Tak for nogle gode indlæg, men kan du ikke vælge et navn og skrive under saa man lettere kan finde dine indlæg?
Jeg er som udlandsdansker med smaaboernsfamilie meget interessert i hvordan det gaar hjemme i DK for en dag skal vi jo flytte hjem igen.
Jeg laeser gerne Godnat's indlæg fordi hun er rettroende muslim, myreflittig og godt begavet. Det ville vaerer interessant hvis du ogsaa vil deltage.
Mit sproegsmaal til dig er: Hvordan kan vi forhinder, at der udvikler sig et underdanmark som hovedsaligt bestaar af mennesker med indvandrer baggrund?
Du er jo ikke den eneste der klarer sig godt, men det virker det desvaerre paa mig som om, at I der klaerer sig godt staar ligesaa magtesløses overfor de store sociale problemer der hersker blandt indvandrer.
Håber og hører mere fra dig.

hilsen
Alf
tilføjet af

Derfor

Hejsa.
Du efterlyser debatindlæg fra intelligente danskere, der betragter andre mennesker uanset baggrund som værende ligeværdige.........
Tjahhhh, men du giver jo allerede selv svaret på hvorfor disse indlæg mangler: Det er spild af krudt at prøve at flytte folk ved at kaste mudder i hovedet på dem og de fleste af de debatører du taler om, er enten for frustrerede eller for uintelligente til at være modtagelige for sund for fornuft.
Det eneste virkelige middel til at dæmme op for hadet mellem mennesker er kærlighed. Derfor giver det mere mening at demonstrere sin kærlighed til menneskeheden i praksis, end at bruge tid og energi på at deltage i en debat, der for længst er løbet af sporet.
Håber det giver dig svar på dit spørgsmål?!
Og så lige til slut: Det jeg oplever irl er, at det langt fra kun er danskere, der opfører sig racistisk - når du peger på en dansker og kalder vedkommende racist, peger tre fingre tilbage på dig selv............
Alt vel for dig og dine
Knus
Sexy Mamma
tilføjet af

Og så igen...

Nu er det jo mest - eller næsten altid - danskere, der overfalder Pia K. Så der er det vel danskerne, der er "racister"???
Et udsnit af en befolkning kan vel næppe siges at have befolkningens mening???? For det er da heldigvis ikke flere, der støtter dem og man kan ikke - som ved Gallup undersøgelser - kalde det "et bredt udsnit af befolkningen", jeg vil i hvert fald IKKE sættes i hartkorn med hende.....
Når alt det er sagt, synes jeg det er dejligt at høre fra en "indvandrer" i debatten. Og så så velartikulerende. Fortsæt endelig!!!!!
Jeg vil da sige til dig "anonym", at der er mange, også herinde, der ikke er eller vil betegnes som racister.
Jeg nyder da godt af det, har flere "ikke danskere" som venner og bekendte, snakker med mange osv.
MEN, for der er også et men, jeg mener da også at der skal gøres noget ved dem, der er et problem her. Men det gør mig ikke til racist, tværtimod. Men at få gjort noget ved dem, der giver problemer, vil også gavne alle dem, der er her og som IKKE giver nogen problemer.....
tilføjet af

Opposition

Jeg skammer mig efterhånden over at være Dansk,at sige
når jeg er i udlandet , at jeg er dansker, siger jeg ustolt,da jeg vil meget nødig vil generaliseres i.g til den efterhånden meget udbredte anti etniske holdning ( masse-hetz-heksejagt, som har fået så fast fodfæste i en stor del af den Danske befolkning .
Jeg tror det er uhyre vigtigt , at vi argumenterer imod det brændende bål af uvidenhed .Det er vigtigt, set rent
historisk, flere af Verdens store tragedier , med udrensninger af " andre mennesker " det være sig etnisk-politisk-rasistisk er netop pågået på foranledning af at ingen humanister protesterede argumenterede imod , og propagandister fik frit spil.
Jeg kan ikke sige præcist hvorfor Danmark har bevæget i denne antihumanistiske og medmenneskefjendsk retning.
Måske skal der blot findes syndebukke, for fejlslået
indenrigspolitik, arbejdsløshed- økonomisk lavkonjuntur-politisk nedskæringspolitik på sociale områder o.s.v , Det har altid været nemmere at prøve at finde "eksterne fjender" "ofre" "syndebukke" , når det går skidt, og det er nemmere at angribe andre , end selv at påtage sig et medansvar, både for hvad der sker indenrigs og udenrigspolitisk, både i Danmark men også i udlandet.
tilføjet af

Re: Alf.

Hej Alf.
God ide med navn, så fra nu af kan jeg genkendes ved navnet: Hugo.
Jeg synes det er flot at du som udeboende dansker interesserer dig for dit hjemland. Må jeg spørge hvor i verden du befinder dig?
Du stiller mig imidlertid et meget svært spørgsmål med hensyn til hvordan vi undgår at der udvikles et underdanmark som består af mennesker med invandrer baggrund. Det er jeg ikke i stand til at svare dig på.
Min eneste formål med disse debatindlæg er at ændre på folks opfattelser af de fremmede. Desværre er det et kæmpe projekt som umuliggøres af de mange fremmede i danmark som ikke deler samme mening.
Mange her i debatten har tendens til at katagorisere folk i to grupper: De etniske danske ("The Good Guys") og de fremmede ("Bad Guys´"), Jeg så gerne at folk blev inddelt alt efter hvor gode borgere de er. På denne måde havde vi en gruppe med blandet danskere og udlændinge som opførte sig pænt og bidrog til landets udvikling, og en gruppe som opførte sig mindre pænt og stoppede danmarks udvikling. Det tror jeg ikke kan lade sig gøre på det store plan, fordi hudfarve er lettere at genkende og kan bruges som en standard for hvordan man betragter andre mennesker. Mennesket danner meninger bl.a. afhængigt af erfaringer og eksterne indtryk. Spiser man kirsebær og får allergi, ved man til næste gang at man skal undgå kirsebær. På samme måde vil man undgå en udlænding hvis man aftenen før har set på fjernsynet at udlændinge begår mere kriminalitet end danske.
Jeg forsvarer ikke mine folk bare fordi de er "mine" folk. Jeg går ind for ligeværdighed, og synes derfor at alle uanset herkomst bør behandles på samme måde, om det så er straf eller venskab.
Mvh Hugo
tilføjet af

Suukkkkk....

Endnu et af de indlæg, man må sukke dybt over.....
Først vil jeg dog give dig lidt ret; der skal gøres noget ved kriminaliteten, også blandt flygtninge/indvandrere. Men så ophører det vist også....
Jeg har kommenteret min mening om DF og Pia andetsteds her, så det vil jeg ikke gentage.....
"Hvis 90% af alle fremmede var som din familie var der ikke brug for dansk folkeparti" skriver du. Men sådan er det jo nærmest nu. Der er ca. 300.000 flygtninge/indvandrere i danmark og så vidt jeg ved, er det ikke 30.000 eller flere, der er kriminelle.....
Men det er SÅ nemt bare at fyre sådan noget af, men hvorfor ikke gøre noget konstruktivt ved det??? Meld dig ind i DF og lav noget fornuftigt der, for derinde er holdningerne ikke helt som du beskriver. Selv Pia kan godt tænke fornuftigt.....
Jeg er selv aktiv politisk (IKKE DF!!!!!!) og prøver at gøre noget ved tingene og har også arbejdet med integration på forskellige områder, bl.a. i Odense.
Jeg er dødtræt af alle de spiritusbilister, der farer rundt i Danmark - og det er ikke indvandrere - med en skid på. De burde lukkes inde og nøglen smides væk....
Og sådan kunne vi blive ved.
Men derfor hader jeg jo ikke alle bilister......
meninger er gode, forskellige meninger endnu bedre og gode argumenter aller bedst. Så kom med noget konkret i stedet for bare at skælde ud.....
tilføjet af

Tankevækkende......

Jeg synes det er tankevækkende, grænsende til det ubehagelige, at når man læser de forskellige indlæg, er der to ting; dem, der har en bred horisont og gerne vil integrationen, skriver pænt og næsten fejlfrit dansk, imens dem, der ikke vil andet end at skælde ud, har et dårligt sprogbrug.
Jeg håber det er en tilfældighed eller det er pga. ordblindhed eller anden "sygdom". For ellers må det være et ubehageligt syn, at en "indvandrer" skriver og staver bedre end jer......
tilføjet af

Respekt - hvem starter?

Hej Hugo,
Foerst bliver jeg lige noed til og drille lidt. Du skal skrive dit navn (Hugo) der hvor der staar "Din signatur" ellers kommer du til og hedde 'Anonym'.
Jeg bor i Tyskland.
Jeg kan sagtens foelge din maalsaetning om, at forsoege og aendre nogle holdninger hos folk, det tro jeg ogsaa du goer. Lad dig ikke snyde af de mange negative (hjernedoede) svar der kommer. Nogle mennesker er fyldt af had af den ene eller anden grund og foer man kender den kan man ikke aendre deres holdning. Kik istedet paa hvormange der har laest dit indlaeg og lad saa bare 10% taenke over det du har skrevet, jamen saa har du da allerede gjort en forskel.
Jeg stille fornyligt Godnat sproegsmaalet om hun ogsaa gik i rette med sine egne (laes: andre muslimer)?
Desvaerre svare hun ikke. Grund til mit sproegsmaal er, at hendes tolkning af Islam er praeget af oensket om, at goerer gode gerninger. Hun mener bl.a. at tvangsaegteskaber er i strid med Islam. Hun diskutere gerne med folk som har fordomme mod muslimer, men diskutere hun ogsaa med andre muslimer?
Min mening er ikke og bore i Godnat's synspunkter, men mere og goerer opmaerksom paa, at vi der gerne vil aendre noget ved situationen boer maaske starte med dem der staar os naermest. Maaske kunne vi saa en dag naa ud til de mest rabiate og aendre deres synspunkter.
Verden er ikke sort og hvid, det hele bliver bare saa meget nemmere hvis man overbevise sig selv om den er det.
Fremmed er skyld i alle vores problemer. Danskere er skyld i alle vores problemer. Systemet er skyld i alle vores problemer.Osv.
Jeg deler ioevrigt ikke din opfattelse af good guys - bad guys.
Der folk som er fyldt af had og alene oensker, at udstille dette had. De findes paa tvaers af alle skel. Der bliver ogsaa skrevet rigtige mange grimme ting om Danmark og Danskerne. Det saarer mig hver gang jeg laeser det for Danmark er jo mit land og jeg er stolt af at vaerer Dansker. Som udlandsdansker er man jo ogsaa fremmedarbejder, saa jeg kan godt forstaa mange indvandre vil beholde deres identitet, men man maa jo ogsaa tilpasse sig (tale sproget, kende reglerne osv.)
Der er ogsaa folk som gerne vil diskutere deres mening med andre for, at fastslaa om den rigtigt eller forkert om der argumenter de ikke har overvejet eller om deres argumentation kan overbevise andre?
Alle vil gerne havde respekt, men hvem skal starte med og vise den?
hilsen
Alf
tilføjet af

respekt.

Hej Alf.
Ja, hvem starter. Mennesker vil (forståeligt nok) gerne have at de skal respekteres før - først derefter kan de respektere andre. Denne form for betinget kærlighed er en del af vores liv, og af god grund. Der findes undtagelser, altså tilfælde hvor man ser ubetinget kærlighed (forældres kærlighed overfor deres børn).
Selv har jeg den indstilling at jeg må respektere ethvert person indtil vedkommende gør sig ufortjent til det. Men Alf, det er ikke helt let! Jeg fejler flere gange, og kigger nogle gange på danskere og tænker: sikke nogle svin. Det er ikke noget jeg er stolt af, men det skyldes måske dårlige erfaringer med en dansker tidl. samme dag. Jeg overfører min vrede til andre. Som regel varer det kun et par timer, og så er det overstået. Jeg kommer på rette spor igen, og husker på alle mine gode og kære danske venner og veninder.
Ideelt set bør et menneske starte med at vise respekt, og håber på at få det tilbage. Ellers må man søge andre veje, og møde nye mennesker. Men det er lettere sagt end gjort.
tilføjet af

Hej Ven

Hej...
Jeg er på ingen måder racict, har haft rigtig mange gode oplevelser, og nogle dårlige oplevelser med "ny dankere"
men igen jeg holder fast i troen på den gode i folk, og ved at de kriminelle unge nydanskere er et STORT mindre tal som desvære bliver blæst op i pressen.. jeg tror ikke på hjemsendelse til et land som de aldrig har boet i.. jeg tror og HÅBER på en bedre intigration..
Men desvære tror jeg mange indlæg afspejler virkelighedens snæver synet samfund..
Jeg oplever gang på gang racister på min arbejdesplads og i vennekredsen, på tv, i bussen osv.. osv..
men jeg lader ikke stå til.. jeg stiller mig alene op mod mine venner og prøver på at kugle graver deres snæversynethed.. desvære ofte til ingen nytte, men en ting er sikkert de skal IKKE tro jeg deler samme holdning..
blot fordi "alle" andre synes sådan..
Håber mange andre dansker dele samme holdning som mig..
mvh..
(p.s hvis Pia kjærsgaard eller Berdel Haarder læser dette har jeg kun et spørgsmål, hvordan fanden kan i gå i seng med en god smag i munden?? jeg synes i skal tage hinanden i hånden og låse jeg ind i en gummi celle, hvor i kan "åhh hvor er det synd for os")
tilføjet af

Hør lige ..

Jeg vil lige starte med at sige at der er rigtigt mange racister i DK ! .. Det har taget mig 14 år om at finde en familie der tog imod mig som jeg er .. Og ikke har haft alle de fordomme .. Nu hvor jeg siger 14 år .. er det fordi jeg kun er 14 ! .. Men på trods af det har jeg alligevel lært en del om Danskere og deres holdninger .. da jeg bor et sted hvor der ikke er mange Perkere .. Men en ting ved jeg .. hvis jeg bliver smidt ud af DK / Europa (Jeg er engelsk statsborger) ville jeg ik kunne leve i mit hjemland ..
Folk der siger at vi 2.generations invandere ikke integere os så ka de sq rende mig .. mine forældre mente det ville være bedst at vi lærte Dansk før vi lærte mit modersprog .. og det gjorde vi skam alle 4 os ! .. nu er problemet bare at vi ikke kan vores modersprog rigtigt overhovedet .. Så hvis I mener vi ikke kan integere os ordenligt .. så ka I fandme render mig !.. Hvor meget mere vil I have at man skal integere sig ?
Hvor Meget ville I selv integere jer ?
Jeg forstå ik hvorfor folk render rundt og siger at i år 2000 og et eller andet er der kun farvede tilbage i hele DK ! .. For hvor bliver alle Danskerne af❓.. Flygter de ud eller hvad !? Eller bliver det sådan så ALLE danskere gifter sig med mørke og derfor får børn der er halv mørke .. eller hvordan ?!
Fuck Pia .. hun er sq for langt ude .. og dem der holder med hende .. de er sq lige så langt ude .. Bor der ik Danskere andre steder i verden .. Bliver de nedgjort❓NEJ .. de må gerne være der ..
TÆNK LIGE OVER DEN inden i næste gang bande eller kigger dumt på mig .. eller nogen af mine søskende ..!!!!
tilføjet af

Du er ikke tolerant

Du er underdanig. Dette er ikke det samme.
tilføjet af

Re: Pigen20

HEJ PIGEN20.
Jeg er glad for at læse dit indlæg, ikke kun fordi du skriver til fordel for mig, men fordi du skriver sandheden som jeg også ser det.
En ting jeg lægger mærke til er, at du skriver du møder racister gang på gang på din arbejdsplads og vennekreds. Det kommer lidt bag på mig, fordi jeg møder sjældent racister i min omgangskreds, men har en anelse om at de findes et eller andet sted. Men, efter at have læst dit indlæg, tror jeg mere på at folk simpelthen holder sig tilbage mere end jeg troede, når det kommer til at udtrykke sine holdninger. Man snakker ikke om perkere, foran en perker. Derfor vil jeg gerne høre fra dig, hvilke ting du har hørt, og under hvilke omstændigheder det har været. Jeg er simpelthen nysgerrig.
I øvrigt får du min ros for at stille dig op alene mod dine venner for at tage afstand fra deres holdninger. Det er virkeligt flot!!!
Og jeg tror der er mange danskere der deler samme holdning som dig - Heldigvis.
tilføjet af

anti idioter

hej
jeg føler mig ikke særlig anti udlændinge, men jeg er dybt anti idioter , dvs jeg bryder mig ikke om menesker der opfører sig fuldstændigt åndsvagt begår vold og hærværk og stjæler osv. det kan være danskere af anden etnisk baggrund eller etniske danskere der er sådan set ikke forskel de er alle idioter, og idioter er der overalt i verden, desværre. Men heldigvis er der også menesker som dig der opfører sig anstændigt og ordentligt , hvad jeg også selv bestræber mig på og det gir' respekt og så er jeg sådan set ligeglad om ordentlige menesker kommer fra danmark kina iran eller whatever det er dem der bør sætte dagsordenen og ikke det mindretal af utilpassede idioter der render rundt.
god sommer
tilføjet af

Det glaeder jo for begge sider

Hej Hugo,
Selvbekraeftigelsen er ingen vej frem.
Det lidt trist, at du hopper paa den med. Istedetfor og lad dig bekraeftige i egne synspunkter skulle du hellere overveje om du stiller kritiske spr. naar indvandrer udtaler sig racistisk om indfoedte danskere. Det er maaske fordi der ikke findes indvandrer der er racister? Hvorfor vil mange indvandrerdrenge gerne havde danske kaerster, men ikke giftes med en. Er det ikke racisme? Siger du fra overfor den?
Selvfoelig har pige20 helt ret mht og afvise racistiske kommentarer. Hendes holdning er desvaerre praeget af den naive holdning til indvandring som har vaeret fremherskerende blandt politiker og meningsdannere i Danmark indtil den borglige regering kom til.
Den manglende stillingtagen til de problemer som den manglende integration har medfoert har gjort, det alt for let for en Pia K.
At reaktion har vaeret for voldsom kan diskuteres, men at handling var paakraevet var vist klart for alle undtagen de mest naive.
At problemer ikke er blevet mindre viser begivenhederne fra Kgs Nytorv med al tydlighed. Goer mennesker som du og Pige20 sig egentlig nogen idé om hvad det betyder for en by som Koebenhavn hvis turisterne bliver vaek pga disse lystmordere? Sidst aar var det en ung Italianer det gik udover, denne gang Amerikaner. Skal nogle faa utilpassede unge der er parat til og begaa mord virklig havde lov til og oedelaegge en helt by's rygte og koste hundredevis af arbejdspladser? (ioevrigt i brancher hvormange haardt arbejdende indvandrer tjener deres loen)
I inregrations navn synes jeg man skal faa gang i udvisningerne. Hvad er alternativtet?
Har du overvejet, at grunden til du ikke har hoert racistiske kommentarer, er den at du er ved og tage en videregaaende uddannelse (en af de svaerer), er velformuleret og hoeflig?
Det er ikke Godnat og dig der skaffer Pia K stemmer.
hilsen
Alf
tilføjet af

re: alf

Hej Alf.
Jeg føler ikke jeg gør noget forkert når jeg spørger Pigen20 indtil hvad hun har hørt etniske danske sige om udlændinge. Det er ren nysgerighed, og påviker på ingen måde den opfattelse jeg har dannet af danskere i mit liv.
De udlændinge jeg kender deler mere eller mindre samme opfattelse som jeg selv. Jeg kan ikke være ven med ensidigt rettede og fanatiske folk, fordi de ikke deler samme postive meninger om danskerne som Jeg selv. Jeg diskuterer tit udlændingepolitikken med både mine danske og udlændinge venner, og som regel er vi enige om at der ikke findes postitive og negative nationaliteter, religioner, eller hudfarver, men postitive og negative mennesker. Sker det at jeg møder en med racistiske holdninger, siger jeg min mening, og står ved den.
Selvfølgeligt findes der racistiske indvandrere! De findes som sagt ikke i min nærmeste omgangskreds. Det at nogle invandrerdrenge gerne vil være kærester med danske pigere, men ikke giftes med dem, kan ikke alene forklares som resultat af racisme. Er man racist, så holder man sig fra folk der tilhører den gruppe man er racist overfor. Man bliver ikke kærester med dem. Jeg kan ikke tale for andres vegne, men grunden til at jeg selv formentligt vælger at gifte mig med en pige fra min egen kultur, er de mange krav der sættes til mig fra familien. Desuden har jeg endnu ikke fundet en dansk pige som ville mere end bare være kærester.

Jeg har ikke mere kærlighed til de grupper som laver kriminalitet end du har. Jeg synes også at flygtninge og indvandrer som laver grov kriminalitet skal udvises. Det er meget uheldigt at nogle unge ikke kan skelne mellem rigtigt og forkert. De skal ikke have lov til at være her i landet, og ødelægge det for mig og alle andre i Danmark.
Jeg har da hørt nogle racistiske kommentarer, men ikke så mange som mange andre jeg kender. Det skyldes ikke min universitetsuddanelse, fordi jeg de der kommer med racistiske kommentarer er ikke klar over det. For dem er jeg bare en eller anden perker. Men at det skyldes min høflighed kunne være en mulighed.
tilføjet af

Dit og mit Danmark

Hej - dejligt indlæg.
Man kan vel håbe på at debatter som denne kan give lidt meningsudveksling med færre fordomme som følge
Jeg synes det er beklageligt, når begavede og velargumenterede mennesker som f.eks. Godnat bliver hånet og misfortolket ud over det anstændige.
Ligeledes er det beklageligt, når vi - rent faktisk - har så mange dårlige oplevelser med kriminelle etniske danskere.
Jeg ønsker at der i mit og dit Danmark kan vokse en fælles ansvarlighed frem, hvor vi drager omsorg for hinanden og vore fælles værdier. Både fysiske og mentale.
Indvandrere er ikke en homogen masse - ej heller er den vestlige verden. Vi er individer med muligheden for at træffe valg. Lad os træffe de valg til fælles bedste i stedet for at bekrige hinanden.
Mvh
tilføjet af

Bekrige!

Nogle har kastet den første sten!
tilføjet af

MIT DANMARK

Jeg er blevet kaldt racist, bla. fordi jeg har taget til genmæle over for de muslimske lømler som tror de kan opføre sig som de vil. I kriminalstatistiken udgør muslimerne eller de fremmede om i vil, et massivt flertal og hvis man påpeger dette, ja så bliver man kaldt racist og så bliver jeg faktisk stolt. At de fremmede tilsviner etniske danskere når de samles eller mødes, har jeg mange gange fået bekræftet, bla. gennem en arabisk talende bekendt, eller når man "tilfældigt" overhører en telefonsamtale på scanner og her er begge køn lige gode om at tilsvine danskeren, nogle tror endog at DERES forældre var med til at opbygge velfærdssamfundet, selvom det snarere er omvendt. De fleste muslimer/fremmede er kommet til Danmark for at snylte på VORES velfærd og hvad har de egentlig bidraget med ?. De fleste har ernæret sig ved tuskhandel, sort arbejde eller plat. Et egentligt ansvarligt arbejde kan/vil de fleste ikke kunne bestride, jeg taler af erfaring, idet jeg har prøvet at ansætte nogle stykker, som straks efter ansættelsen klart viste, at de kun var ude efter at optjene timer, så de via det offentlige kunne blive forsørget.
Hilsen en stolt "Racist" Patriot.
tilføjet af

Du har bare at være stolt!

Allahs børn vil ikke danmark noget godt!
tilføjet af

Tak for et godt

Hej Hugo,
Jeg syes jeg skrev et lidt surt indlaeg - sorry.
Tak for et positivt og godt svar : ).
Lidt travlt pt - derfor ingen nye spr.
hilsen
Alf
tilføjet af

Den sidste sten

Du vælger at se meget unuanceret på dine medmennesker. Verden er ikke sort/hvid - Livet leves i 32'' farve!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.