6tilføjet af

Knoglebrud af grov karakter

Hej allesammen,
Min lille søster på 17 blev for 3 dage siden indlagt, da hun brækkede overarmen. Jeg har altid troet at man får gips på, også er det, det. Men ikke i dette tilfælde, da skaden er rigtig slem! Knoglen foroven og forneden (ned til albuen) er gået fuldstændig af led/fra hinanden. Hun har ikke spist noget siden indlæggelsen, og ligger nærmest lam der på sengen. Lige pt ligger hun under en operation, hvor de sætter en metalskinne imellem/omkring bruddet, så den heler hurtigere (så vidt jeg har forstået). Men vi (familien) sidder og er dybt bekymrede over, om armen nogensinde bliver helt rask igen? Tror i at hun slipper fra den skade, uden varige meen, der kommer til genere hende i fremtiden? Jeg spørger for at høre om der er nogen med erfaring indenfor det område, der kan "berolige" os lidt, da lægerne desværre ikke er så flittige/afvisende overfor at besvare spørgsmål.
Hilsen Felicia, 20 år
tilføjet af

Knoglebrud af grov karakter

Hvis lægen som udførte operation ikke rigtig kan/ønsker/vil svare på om det vil påvirke hende så er det nok fordi de ikke er sikre. Læger ved ikke alt og er kun mennesker og frem for og give jer et falsk håb venter de indtil de kan se hvordan hun healer.
Desuden er det svært og sige hvordan det hele vil gå fremover uden at se billeder hvis man endelig har forstand på den slags.
Det vigtigeste der umidelbart vil være i sådan et tilfælde er tid og ordenlig genoptræning som hun skal få via en fys. Selv hvis hun ikke healer helt perfekt og vil have varige men så betyder det ikke at hun ingenting vil kun i fremtiden. Jeg har selv en gammel knæskade som gør jeg altid har ondt i mit knæ og ryggen fordi jeg står skævt når mit knæ er for svagt til og holde mig stabil. Men ved hjælp af træning er jeg nu smertefri så længe jeg træner mit knæ.
tilføjet af

Knoglebrud af grov karakter

Nu er hun jo ikke den første der
der har brækket armen, og tror
ikke der er nogen døde af/efter det.
tilføjet af

Knoglebrud af grov karakter

Nu tror jeg ikke der er så mange læger her på solen, og jeg tror slet ikke der er nogle fjernhealere som kan stille en prognose uden at have undersøgt din søster...
Men hun har en meget stor fordel, i og med hun er så ung som hun er. Grunden til at lægerne ikke har givet så klar besked endnu, er jo sikkert at de lige ville se hvordan operationen gik før de kaster sig ud i de store gætterier.
Vi vil jo helst have at læger er fuldstændig ufejlbarlige, og vi vil også helst have at de siger at alt bliver 100% godt.
Og hvis det så viser sig at der er eftervirkninger, så er vi efter lægerne, "For de lovede jo...."
Så jeg kan egentlig godt forstå at de gerne lige vil være helt sikre på hvad de skal sige til jer.
tilføjet af

Knoglebrud af grov karakter

I sådan et tilfælde kunne man jo tro at det skyldtes at uheldet er sket lige op til en weekend, og i weekends dør dobbelt så mange patienter som ellers fordi der mangler læger og personale.
Så kunne den manglende gips skyldes at man først vil have en "rigtig" kirurg/knoglesnedker til at se på røngtenbillederne, inden man lagde gips på, og dermed fikserede bruddet.
Denne "rigtige" kirurg/knoglesnedker kan så sikekrt forventes på arbejde igen Mandag, medmindre han da har en privat praksis at passe ved siden af.
Hvis bruddet er kompliceret, med flere knoglestumper liggende frit, er det måske en fordel først at fæstne "delene" sammen med skinner, som det åbenbart er sket nu, inden man lægger gips på.
tilføjet af

Knoglebrud af grov karakter

Knoglebrud kommer man over, det er værre hvis det er åbent brud, rygsøjlen eller kraniet, mig klumrede de nu med idet de havde sat armen forkert sammen og måtte trække den fra hinanden efter 10 dage, jeg var kun 12 år men totalt på dupperne efter 4 måneder
Og som Alex skriver en fysioterapeut når lægerne slipper hende, spørg til genoptræning via henvisning hvis de ikke selv gør det, vil de ikke er det ikke særlig dyrt.
tilføjet af

Knoglebrud af grov karakter

Min samlever havde et brud på kravebenet. Hun fik ikke gips på, og det voksede ikke sammen.
Man kunne mærke at delene af knoglen slet ikke rørte ved hinanden. Det var et stort problem i dagligdagen.
Der var ventetid, og så blev hun opereret og fik en skinne sat på knoglen.
Selv om der var gået lang tid inden hun blev opereret, voksede det meget hurtigt sammen uden problemer.
Lægerne er dygtige til den slags i dag, og der er kommet nye materialer.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.