12tilføjet af

Til kvinder: De evindelige forskelle kønnene imellem

I min tid som leder (årg.'68) har jeg efterhånden haft lederansvar for næsten 100 forskellige mennesker i forskellige virksomheder og afdelinger.
Endnu har jeg ikke oplevet, at måtte gribe ind i en konflikt mænd alene imellem.
Derimod har jeg oplevet at bruge mange resourcer på mand/kvinde og især kvinde/kvinde samarbejdsproblemer.
Trods undervisning i en del anerkendt, faglig relateret litteratur, forstår jeg stadig ikke hvorfor denne forskel er en nødvendighed?
Indlægget kan evt. fejlagtigt opfattes som en provokation, men er udelukkende faktabaseret.
Jeg vil gerne høre vidt og bredt fra kvinder som har en kommentar til, hvorfor vi kønnene imellem fokuserer anderledes når vi er på arbejde?
Venligst,
By Nature
tilføjet af

Så har ikke nok erfaring

For jeg har skam været med til at løse konflikter mellem mænd!
tilføjet af

kvinde - selvværd...

Det handler måske om at kvinders selvværd er mindre en mænds.
hilsen en kvinde som foretrækker at arbejde sammen med mænd.
tilføjet af

Er du sikker

på at du ikke har lukket øjnene for den ene part og været "på vagt" overfor den anden part????????
Jeg har arbejdet ved forsvaret i over 25 år - og tro mig sladderen og konflikterne er den samme blandt mænd - men man skjuler det - ingen chefer skal vide det - så istedet bliver det til en masse "mudren i krogene". Iøvrigt har jeg på fornemmelsen af mænds konflikter ofte bagatelliseres og kvinders problemer ofte blæses ud af proportioner.
Prøv lige at tænke over følgende sætning: Få nu fingerne ud af r.... og kom igang.
Og prøv så lige at putte først en mandeansigt på og bagefter et kvindeansigt.
Lur mig om du ikke vil opfatte den første som blot en bemærkning og den anden som et optræk til konflikt.
Hånden på hjertet..............ikk??
tilføjet af

Ikke sikker.....

.....på noget som helst, og derfor spørger jeg for at blive mere oplyst.
Tak for dit svar.
Mænd indbyrdes har afgjort også konflikter og meningsforskelle, men samtidig en anderledes evne til at løse de fleste i situationen.
Mænd generelt fokuserer hurtigere igen på resultatet istedet for på egen forfængelighed (går efter bolden istedet for spilleren).
Jeg har mange fordomme omkring ledelsesstrategien og arbejdsmiljøet i forsvaret, og må derfor tilkendegive, at jeg ikke kan tage eksemplet seriøst.
Såvel mennesker som miljø er radikalt anderledes versus den private sektor, med naturlig konkurrence og udvælgelse.
Jeg kan heller ikke forholde mig til en sætning/ordre som: få nu fingeren ud af r.... og kom i gang!.....uanset hvem (M/K) som måtte udtrykke sig så ignorant og destruktivt.
Venligst
By Nature
tilføjet af

Ingen regel.....

.....uden undtagelse. Men tendensen er jo.....
tilføjet af

Social adfærd

Spændende betragtning, kan du evt. uddybe lidt?
Venligst,
By Nature
tilføjet af

Jamen

så kommer vi jo ikke længere - vel!!
forsvaret som arbejdsplads med de ledere som der nu engang er der, er hverken værre eller bedre end andre arbejdspladser - jeg har set mange gå og kommer, og efter så mange år har jeg stor kontaktflade med folk der kommer ud i civile erhverv efter en tid i forsvaret. Seneste eksempel er en af vore venner der er kommet til at arbejde for Mærsk - han var evig stolt af at han omsider kom ud af forsvaret og "den måde" det system kørte på - nu efter godt et år erkender han - godt nok noget modvilligt - at den eneste reelle forskel er lønnen!!!! Og det er ikke første gang jeg hører det!!
Jamen selvfølgelig kan du ikke genkende sætningen - men du kunne jo så prøve at oversætte den til noget mere "genkendelig" i dit erhverv - men det er jo nok et spørgsmål om vilje.
Mange gange tror jeg også det drejer sig om - at man på forhånd har sat "ting og folk" i bås. Hvis du bliver ved med at fortælle et barn at den lyver - vil konsekvensen uundgåelig være at den tilsidst fylder dig med løgn.
jeg arbejder nu på et kontor - hvor stort set næsten alle er kvinder. Da jeg startede var alt fint - kvinderne arbejdede fint sammen og var der problemer, talte man om det. Så kom der en ny chef (CIVIL IKKE MILITÆR MAND) - og efter han havde været det i ca. et halv år begyndte problemerne -plidder - pladder i alle kroge og hakke - hakke. Klart de indfriede bare hans forventninger!!!!!!!!!!! Han fratog dem deres ansvar- vil have bestemmelse over områder de suverænt selv bestemte over før - fortæller dem indirekte de er en flok høns, ændrer deres arbejdsgang hele tiden - taler til, ikke med - i løbet af 6 måneder har han pillet deres selvværd - rent arbejdmæssigt ned til ingenting og fået bekræftet sig selv på at kvinder ikke kan nogen ting og slet ikke enes. Og sådan er der rigtig mange chefer der er - også ude i det civile liv. Så mange at jeg gerne vil generalisere og påpege at de i de fleste tilfælde er en dårlig leder, der er årsag til prolemerne. Ham jeg beskriver her er også "hentet fra det civile liv"!!!!!!!!
tilføjet af

UPS, svaret til By nature

...............
tilføjet af

Konflikter..

Jeg har erfaret at du ikke har ret i dine erfaringer :0)
På de 2 arbejdspladser hvor jeg har været i henholdsvis 4 og 2 år er det mændene som har de største konflikter.
Jeg arbejder i et mandsdomineret miljø, telefonkommunikation, telefonteknikere, sælgere, kundeservice osv. med 200 ansatte hvoraf 15 er kvinder.
Og min erfaring er at mænd faktisk er mere snedige i deres bagtaleri, eller tilbageholdelse af information for derefter at fremhæve dem selv overfor chefen .. GLIMRENDE teknik iøvrigt. Hvilket selvfølgelig bliver luret af alle andre end chefen hvilket jo fører til konflikter, På en eller anden måde er mænd så bare mere loyale end kvinder overfor hinanden, da chefen allerede har taget mandens parti bliver vi kvinder så fremstillet som hystader.
I de seks år jeg har været i den branche har jeg erfaret at det er mændende der skaber konflikterne de er bare en anelse mere snedige i deres baghold? sladder? og ting i den duer.
Hvis du er i tvivl om hvad der foregår på din arbejdsplads er du tydeligvis ikke "synlig" nok, eller også bør du lytte og "HØRE" hvad dine medarbejdere siger til dig.
tilføjet af

Ditto her

Sjovt nok er det lige nøjagtigt hvad jeg også har erfaret!
Har selv været på arbejdsmarkedet i over 20 år - både offentlige og private arbejdspladser i afdelinger hvor jeg var ene kvinde blandt mændene.
Desværre bliver jeg her nødt til at røbe (sikkert meget mod mange mænds vilje- det er jo ikke så godt at blive afsløret,vel?) at de værste mandeeksemplarer findes på "chefgangene".....De havde mere travlt med interne magtkampe og afholde møder med laaaaaange enetaler istedet for at få passet deres lederopgaver.
Hvad mon vores kære indlægsskriver siger til dette? Synes at vedkommende er ret tavs!
tilføjet af

Menneskekundskab

Hvis du virkelig er en årgang `68 der både er belæst og har ledet mange mennesker, så burde du da også være i besiddelse af en vis portion menneskekundskab til at kunne gennemskue folks små/store spil i omgangen med hinanden???
Mennesket ER en forunderlig skabning med mange individuelle behov og hvad der driver os er meget forskelligt......derfor reagerer vi så forskelligt! Derfor kan man heller ikke sige at det ene køn er værre end det andet. Jeg har skam oplevet kvinder med såkaldt "mandeopførsel" og mænd med såkaldt "kvindeopførsel". Pt. arbejder jeg sammen med 2 herrer som er de værste grædekoner jeg længe har oplevet.
Prøv at tage dine "menneskebriller" på istedet for dine "mandebriller! så vil du forstå!
tilføjet af

PS!

Du ved sgu da udemærket godt hvordan det hænger sammen, hva´?
Eller du trænger måske bare til at blive bekræftet??? Smiler.....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.