16tilføjet af

Til grin for milliarder!

Det her er en alvorlig gennemgang af kritiske områder inden for psykiatrien, og samtlige påstande er forsøgt dokumenteret med kildehenvisninger. Intet er præget af sekter eller personlige forhold.
Jeg mener det er på tide vi får en faktuel debat om psykiatrien. Jeg er træt af at samtlige dabatter, ender ud i en bestemt sekts forsøg på at få nye medlemmer. Jeg vil gerne sige, at formålet er at se meget kritisk på området, men at jeg betragter det som det absolut bedste tilbud vi har, og at hverken sekter eller alternative ting kan erstatte behandlingen, og må kraftigt frarådes. Hvis man er i antidepressiv medicinsk behandling, eller modtager samtaleterapi, vil jeg fraråde at læse mere, da det vigtigste er at fokusere på helbredelsen.
Alt hvad der skrives, må og kan ikke erstatte lægelig rådgivning, og ophør med medicin bør kun ske i samråd med egen læge eller psykiater, og jeg fraråder netop ophør med medicin.
Hvad er det egentlig der foregår?
Diagnoserne - hvad er det? er de ægte? hvad bygger man dem på?
Årsagerne - Hvor meget forstår man? Hvad ved man? Virker behandlingen?
Hvad er det for noget rod med alle de psykologer og deres teorier?
Bruges resurserne fornuftigt? Er der nogen kontrol?
Alle er velkomne til også at bidrage med personlige historier eller oplevelser. Man kan bidrage med en ny eller anden vinkel, og behøver ikke kommentere på min gennemgang.
Hvad er det for noget med de diagnoser:
Diagnoser inden for psykiatrien i EU, baseres hovedsagelig på ICD-10 V http://en.wikipedia.org/wiki/ICD-10_Chapter_V:_Mental_and_behavioural_disorders
Der tager udgangspunkt i ICD
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Classification_of_Diseases
Man forsøger så vidt muligt, at forene denne med den amerikanske model der hedder DSM:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diagnostic_and_Statistical_Manual_of_Mental_Disorders
Meget af kritikken går på, at disse manualer, synes at vokse for hver udgave. Det kan som udgangspunkt være en god ting, da det jo burde betyde, at man har opdaget noget nyt, og har udviklet sig. Det synes bare ikke at være tilfældet inden for psykiatrien. Mange af de ældre diagnoser, får blot nye navne, men det er stadig det samme.
Problemet synes at være troværdigheden, og sikkerheden bag disse diagnoser. Når en læge normalt stiller en diagnose, er det på baggrund af konkrete målbare parametre, hvilket ikke er tilfældet i psykiatrien. Hvis du har symptomer på sukkersyge, tages en blodprøve, og deraf ses gennemsnitskoncentrationen(forenklet) over længere tid(naturligvis måles blodsukkeret omgående). Behandlingen er konkret og målrettet. I psykiatrien stilles diagnosen på baggrund af en eller flere symptomer, hvoraf en eller flere af disse, har været til stede i x antal tid. Der er også en erkendelse af, at diagnoserne stilles på baggrund af, den bedst mulige skønnede vurdering, samt at den vil være usikker selv med alle tænkelige data tilgængelig. Det svarer til at patienten, fortæller lægen, at hun har øget tørst, bliver svimmel, samt at urinen lugter underligt. Lægen udskriver en recept på insulin x antal enheder x antal gange dagligt. Kvinden har måske sukkersyge, eller også har hun en urinvejsinfektion, og så er det ikke så heldigt at få insulin.
Et andet alvorligt problem, som mange kritikere påpeger, er at mange diagnoser deler samme kriterier, hvor der blot benyttes ord, der næsten er synonymer. Diagnosen vil derfor ofte være meget subjektiv. Det er med andre ord, den enkelte psykiater der subjektivt stiller diagnosen(naturligvis på baggrund af dialoger med andre faggrupper), og der vil være en betydelig risiko for at en anden psykiater ville have stillet en anderledes diagnose. Naturligvis oplever man ofte at mange patienter har blandede symptomer, og ofte ses flere diagnoser, hvoraf nogle er mere fremtrædende end andre, men det ændre ikke på problemstillingen. Det svarer til at kvinden med symptomerne besøger 2 forskellige læger, hvor den første ordinerer insulin, mens den anden behandler for urinvejsinfektion(også uden at kende bakterietypen). Begge kan ende fatalt.
Det basale problem synes at være at diagnoserne er baseret på statistiske observationer, men ikke patologiske fysiologiske observationer. Det gør dem ikke overflødige, men i bedste fald tvivlsomme. Det gør ikke de symptomer og neulogiske lidelser mindre ægte, men bekræfter blot, at man endnu ikke ved særligt meget om, hvad den egentlige årsag til mange af disse lidelser er. Tunge argumenter for diagnoserne, er at de både hjælper patienten samt behandlingen. Nogle patienter føler en lettelse, når der endelig sættes navn på lidelsen, mens andre oplever det som en stigmatisering. Diagnosen er retningen for den behandling der gives. Det kan være en fordel, hvis man stiller den rigtige diagnose, hvilket kan være meget tvivlsomt. Det forudsætter også, at samtlige statistiske antagelser man bygger diagnosen på er korrekte. Så det videre behandlingsforløb kan altså være fundamentalt forkert, hvis det bygger på en eller flere fejlagtige antagelser.
For retfærdigvis at give et nuanceret billede, skal det siges, at psykiatere og psykologer godt ved dette, og at man også ofte venter med diagnoserne, og at disse ikke er statiske, men kan udvikle sig og forsvinde. Når jeg skriver psykiatere og psykologer, menes naturligvis også andre faggrupper, som sygeplejersker og sosu-assistenter. Min kritik går på mere åbenhed omkring diagnosernes grundlag, ikke nødvendigheden af dem.
Det er heller ikke min oplevelse, at der gennerelt stilles fejlagtige diagnoser, men patienterne skal, afhængig af tilstanden have mulighed for at betvivle disse.
Hvor meget forstår man egentlig, og kender man årsagerne:
Uden at sige for meget, tør jeg påstå, at man faktisk ikke forstår særlig mange af årsagerne til diagnoserne.
Hvis vi tager udgangpunkt i depression og angst. Hvad er depression så(med eller uden det ene og andet). Det ved man ikke, og alt tyder på, at det kan være mange forskellige lidelser, der blot deler samme kriterier. De nyere antidepresiva er udviklet på bagrund af monoaminhypotesen. Det er en gammel hypotese fra 1950´erne, hvor man opdagede, at ændringer i aktiviteten af forskellige monoaminer, på en eller anden måde er forbundet med depression og skizofreni. Bemærk "forbundet" ikke årsagen. De fleste læger vil i dag tage afstand fra påstanden om en ubalance, da alt tyder på det er alt for simplistisk. Medicinens effekt kan ikke forklares med denne hypotese, og selv netdoktor(danske sider er ofte flere år bag ud, så det er flot) har nu opdateret deres beskrivelse, og man kan bemærke hvordan de på bedste vis kommer uden om årsagsforklaringen http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/depression.htm.
Den medicin man først udviklede på baggrund af teorien var MAO og TCA medicin, der havde nogle kedelige bivirkninger. Ssri der i teorien udelukkende fokuserer på serotonin, var derfor en velkommen teori, da farlige tilfælde med hypertension pga ost eller vin(enzymatiske processer), ikke længere var et problem. Problemet med ssri er at man ikke har mange alternativer, men effekten er næsten usynlig, og mange af de nye studier afslører også at de ikke virker: http://www.spring.org.uk/2008/02/new-study-ssri-antidepressants-dont.php
Det grundliggende problem er, at læger kun har mulighed for at forholde sig til de undersøgelser, der er publiseret. Da der er tale om utroligt store summer, publiserer man tilsyneladende kun de resultater, der er positive. Placeboeffekten er enorm ved ssri, og derfor er det ikke svært at tænke sig hvordan nogle studier vil falde heldigere ud end andre. Hvis man så kun publiserer de heldige studier, får man et falsk billede, og meget tyder på det er tilfældet med ssri:
http://www.dosenation.com/listing.php?id=4060
Der er teoretisk ikke nogen begrundelse for at tro, at snri skulle virke bedre.
Inden nogen springer til hurtige konklussioner, så er der intet underligt eller mystisk i at firmaer ønsker at øge omsætningen, og da alternativet er ingen ting, kan en placeboeffekt stadig være god. Den stakkels læge skal jo udskrive noget, da han/hun ikke kan henvise alle forpinte patienter til samtaleterapi. Det er ikke altid rimeligt, og nogle gange vurderes der forkert, men samlet set, er vi alle, mig selv incl. blevet meget krævende i forhold til vores rettighedder. Det kan være lidt skadeligt, da det jo er dyre behandlingsforløb, og timerne tages fra andre. Derfor er det et lægeligt skøn.
Her kan man læse om monoaminhypotesen og andre ting:
http://en.wikipedia.org/wiki/Monoamine_Hypothesis#Monoamine_hypothesis
Retfærdigvis må det siges, at de undersøgelser, ikke skal betragtes som mere pålidelige end dem er viser det modsatte. Det kan være der ikke er nogen signifikant effekt, men det kan også være, at den er bedre end de mest positive resultater. De fleste er i dag sikre på at den egentlige effekt kan være sekundære processer.
Der er en række meget kendte bivirkninger, som vægtøgning og øget selvmordsrisiko i opstartsfasen på ca 3-5 uger. Mange behandles af egen læge, og strategien for valg af præperat synes at være tilfældig. Ssri-gruppen er ofte førstevalget, men hvorfor? Vægtøgning er udtalt ved de fleste typer, og rammer ret tilfældigt. Hvorfor vælger man så ikke det præperat der er mest effektivt. Det er et NaSSA-præperat, og det er tydeligt mere effektivt:
"Mirtazapine has been found to be one of the most effective antidepressants available and has a generally tolerable side effect profile. In a major systematic review published in 2009 which compared the efficacy and tolerability of 12 popular antidepressants, mirtazapine was found to be superior to all of the included SSRIs and SNRIs" citat og kildehenvisning http://en.wikipedia.org/wiki/Mirtazapin
Meget tyder på de fleste læger selv har mistet tilliden til de studier, og placeboeffektten er så høj, at det næsten er ligegyldigt. Det mest interessante, er at den serotonerge effekt nok ikke er udtalt ved mirtazapin, når man ser på OD-forsøg og tilgængelig viden. Der burde jo være et udtalt sertoninsyndrom.
Hvordan går det så med behandlingen:
Nu har vi været inden om depression og medicinen, men der er mange andre sygdomme og diagnoser. Lad os se på skizofreni. Hvad er det? En ubalance i det dopaminerge system, men selv den teori er for simplistisk, da den medicin der benyttes nu, så ville være meget tvivlsom. Man ved ikke hvad det er. Det er sikkert også flere ting, og årsagerne lige så mange og varierede. Det skal siges at der er opnået en smule forståelse for årsagerne. Man har fundet nogle sammenhænge mellem inflammatoriske tilstande og virusinfektioner i forsterstadiet, men det synes at være langt fra blot 5% af forklaringen. Hvad er behandlingen - atypisk antipsykotika. En lille forbedring i forhold til tidligere, men stadig kun symptombehandling, af en ukendt sygdom.
Det samme gælder for autoimmune sygdomme som sklerose, der dog hører under neurologien. Man kan sige noget om myelin og nedbrydningen, men årsagen og behandlingen er uklar. En sammenhæng mellem klima og hyppighed er observeret, men man kan ikke udlede noget klart på denne baggrund. Det er stadig symptombehandling, og udskydelse af nye angreb.
Så er der alle angstdiagnoserne. Der er de mere kroniske tilstande, og de "lettere" småfobier. Der er et utal af diagnoser, som genneraliseret angst, socialangst, osv. og så alle enkeltfobierne, som eks en pludselig frygt for en rød stol, eller edderkopper. De har alle deres helt eget navn i diagnosebiblen. OCD er også en angstlidelse.
OCD var den lidelse man udnyttede, for at få godkendt ssri til angstlidelser, selv om al forskning viser, at det er den modsatte effekt man skal søge ved svære angstlidelser. Buspirone er et lægemiddel, der er godkendt ved genneraliseret angst. Den eksakte effekt er stadig ukendt, men man ved at de hæmmer produktionen af serotonin, og mindsker koncentrationen af serotonin forskellige steder i hjernen. Det tyder altså på det virker modsat af ssri. Så kommer forsvaret altid, med at angst jo er mange ting, og det ene virker bedre end det andet på nogle patienter. Den typisk slørede forklaring, når der opstår et paradoks.
http://www.mayoclinic.com/health/drug-information/DR600277
Det fører til en gennemgang af samtaleterapien:(her må man selv søge kilderne, da de er nemt tilgængelige, og det gennerelt er et mudret område)
Den psykologiske behandling eller psykoterapien, synes at være præget af modefænomener.
De fleste kender freuds teorier, og ved at man gik væk fra dem i moderne tid, men de lever stadig. Adfærdsterapien er også kendt, men blev i sin oprindelige form, forladt samme med freud, da den kognitive terapi kom på mode. Psykologien tilpassede sig det 21. århundrede med den kognitive fixogfærdig teori. Den passede lige i tiden, da folk var trætte af at grave hjælpeløst rundt i det "underbevidste". Terapien gør meget ud af at forsvare sig selv, men basalt set, bygger den på stimuli-tanker-følelser-handling. Så hopper man lige ind, og korrigerer de uheldige tanker, og så påvirkes resten. Man træner patienten til selvhjælp, ved at stille alternative spørgsmål, og udfordre det tankemønster der er årsagen. Smukt og ret enkelt, men yderst vanskeligt i praksis, for mange patienter. Teorien skulle være den eneste der har en beviselig effekt, men samtlige medline/pubmed udersøgelser jeg har set, viser at den er lige så effektiv som ssri, hvilket betyder at den næsten ikke virker, og at beviset ikke holder.
Det skal retfærdigvis siges, at fordi sammenligningsgrundlaget forsvinder, er det ikke bevis for at terapien ikke virker.
Der blev hurtigt udviklet ideer om automatiske tankeprocesser, man skal blive opmærksom på, da terapien ikke fungerede ordentligt. Teorien om angst, og den almindelige forklaring, bygger på kamp/flugt-respons. Den har sikret vores evolutionære overlevelse, og selv om amygdala tilskrives alle årsager blandt alternative teorier, ved man i dag, at forklaringen er mere kompleks. Problemet er at det er en respons eller refleks, og tankeprocessen er ualmindelig hurtig, og ved mange lidelser synes der slet ikke at være nogen direkte tanker involveret. At der kan være sekundære tanker er en anden sag, men ikke årsagen. Fordi man kan fremme en betinget respons, er det ikke ens betydende med at man kan fjerne den igen. Forklaringen med de automatiske tankeprocesser er uholdbar.
Psykologien er jo moderne, og man finder da også ud af, at man nok lige må låne lidt fra den gamle adfærdsterapi. Det blev hurtigt til kognitiv adfærdsterapi. Det bygger på eksponeringsterapi, hvor patienten langsomt udsættes for det farlige stimuli(eks den røde stol), og til sidst sker der en tilvænning. Effekten kan vare ved i op til et år, eller længere. Der var stadig et problem, for de alvorlige angstlidelser, kan ikke bare afhjælpes på denne måde(omvendt betinget respons). Så snupper man lidt fra budismen, og indfører mindfullness. Nu hedder det så kognitiv adfærdsterapi med mindfullness, og måske lidt miljøterapi. Der kastede man håndklædet i ringen over for de alvorlige angstlidelser. Mindfullness er afstressningsteknik, og så lidt diffus teori om en tilstand, der nok kun kan efterleves hvis man er en munk.
Når en patient henvises fra det offentlige benyttes der oftest kognitiv terapi, men blandt private finder man stadig mange forskellige retninger. Problemet er at man ikke kan enes om hvad der virker bedst. Teoretisk kan den samme patient uden psykologernes viden, møde 5 forskellige psykologer, der alle vil når frem til forskellige diagnoser og behandlinger. Hvis alle har ret, er det altså ikke selve metoden, men blot nærværet og kontakten, der har en regulær effekt. Derfor oplever man ofte at patienterne udtaler, at forholdet til psykologen er meget afgørende. Hvis man tager den overudviklede udgave af den kognitive adfærdsterapi med mindfullness og miljøterapi, så minder den om freud og adfærdsterapi. De automatiske tankeprocesser er det underbevidste, man tager fat i en konflikt, og i stedet for at give barndommen skylden, giver man nu tankerne skylden. Så kan patienten selv lave tarapien hjemme. Den berømte hopnotiske atmosfære og bænken, er blot erstattet af mindfullness, der minder forbavsende meget om det samme. I stedet for freuds pyramider, har man nu udviklet cirkler og trekanter. Begge teorier ender i det samme tomrum: Freud og konflikten mellem det underbevidste og personen(jeg´et), altså var problemet at man ikke kunne få adgang til det hemmelige kammer. Så tog man fat i hypnose og drømmetydning, for at få adgang. I den kognitive model er det bare de automatiske tankeprocesser, der er så hurtige, at de ikke bliver opfattet af personen(bevidstheden), og derfor får man ikke adgang til det hemmelige kammer. Så bruger man meditation og indre ro, for at få adgang. Begge modeller indeholder lige netop den mystik, der giver et håb om bedring. Man kan også kalde det for en placeboeffekt, da der jo ikke er noget hemmeligt kammer(beklager). Hvis freuds teorier var helt tossede, hvordan kunne manden så blive så berømt. Måske fordi de indeholder de samme elementer af mystik, som de nye modeller. Tro og håb er det der helbreder. I de moderne udgaver, får vi tro på mange måder, både medicinsk og via terapien, og har derfor ikke behov for så indviklede mysterier som freuds.
Det skal retfærdigvis tilføjes, at fordi disse problemstillinger er bragt frem, udelukker det ikke en regulær effekt. Der kan sagtens være en eller flere effektive behandlingsmetoder, og min konklussion, om at det er utopien om det skjulte kongerige, der ikke findes, der egentlig virker, kan være forkert.
Det mest udbredte grad af uvidenhed, opleves når man forsøger at forklare noget man ikke forstår. Ofte ses formuleringen:
Det formodes at xxx skyldes genetisk predisponering hos det enkelte menneske, og samspillet med miljøet. Nogle mennesker formodes at være særligt sårbare over for udviklingen af xxx, og ydre omstændighedder formodes at bidrage til udviklingen.
Det betyder at man ikke kender årsagen eller årsagerne, og at man ikke ved hvordan man forebygger, og at man ikke kan behandle effektivt, samt at hvis behandlingen mislykkes, så er det patientens gener der er årsagen.
Derefter kommer teorien om den bedste behandling: En kombination af samtaleterapi, oftes kognitiv, sammen med antidepressiv medicin som ssri, har vist den bedste effekt i behandlingen af xxx. Miljøterapi har også vist sig at være gavnlig osv.
Det betyder bare at man ikke ved hvad der er galt, men man afprøver lidt forskelligt. I teorien kunne man stå på hovedet og opnå samme effekt.
Bruges resurcerne så fornuftigt?
NEJ. Det er dybt kritisabelt, at det her maskeradespil kan få lov at fortsætte.
Naturligvis skal mennesker med disse lidelser tilbydes samtaleterapi, og den medicin der er tilgængelig, selv om effekten er meget lille. Naturligvis skal der være sengepladser og distriktpsykiatriske tiltag. Men det kan gøres bedre. Kunne man tage resurcer fra alle de meningsløse områder, og bruge her?
Men hvad med, at man fokuserede bare en lille smule mere på, at finde årsagerne, og effektive behandlinger? Hvor er forskningen??? mangler de penge. Hvor er kvalitetskontrollen?? Hvor er kontrollen med alle de milliarder der gives i tilskud til ineffektiv medicin?? Bemærk at jeg ikke taler om at fjerne medicin der hvor der opleves en regulær effekt(placebo eller ej).
Hvis de forsvandt, kunne det jo være, at medicinalbranchen udviklede noget der virker. Lige nu behøver de ikke gøre noget, når pengene stadig ruller ind, selv om patenterne er udløbet.
Hvad er der egentlig udviklet af effektive behandlinger de sidste 50 år? Rigtige revolutionerende gennembrud? Hvis risperdal,seroquel, og buspar er svaret, så er det tragisk. Alle inden for psykiatrien ved at det kun er benzoer der virker akut.
Det mest effektive er stadig ECT!
Hvorfor skal psykologer gennem så lang en uddannelse, når 90% af det de lærer, er ineffektivt. Kunne man afkorte uddannelsen, og få flere medarbejdere? Det er jo samtalen og det menneskelige nærvær der betyder mest. Kunne en sygeplejerske med speciale inden for området, opskoles til dette? Det er i forvejen dem der har kontakten med patienterne. Der skal selvfølgelig så ansættes flere, men de er meget billigere end psykologerne, så det ville give flere medarbejdere.
Er der ordentlig kontrol med de præperater der godkendes? og er det i orden, at man kun publiserer de resultater der viser en lille effekt? men tilbageholder de andre?
Hvor længe kan man fortsætte med at holde folk for nar?
tilføjet af

hej hej hej

tak for rigtig god læsning.
håber de rigtige mennesker læser det, så som behandlere osv.🙂
tilføjet af

Kig på medicinalindustrien

Det er medicinalindustrien vi skal have fat i, de er nogle af de mest skrupelløse firmaer i verden! De lobbyerer mindst lige så meget som underholdningsindustrien.
http://www.youtube.com/watch?v=CLFYbG4kl38 gammelt klip men viser hvor langt de vil gå for at tjene penge
http://ing.dk/artikel/104296-h1n1-skraemmekampagne
http://www.information.dk/200257
tilføjet af

Tak

Tak 🙂
Ja, det håber jeg også.
tilføjet af

Enig og tak! + eksempler

Det er jeg enig i. Dine links er virkelig gode, og særligt det sidste:
http://www.information.dk/200257
Jeg mener også at det er den vigtigste vinkel i debatten, og det er dejligt at læse fornuftige bidrag. Tak!
NYTIMES har også en artikel der er interessant:
http://www.nytimes.com/2009/08/05/health/research/05ghost.html?_r=2&scp=1&sq=medicinal%20industry%20papers&st=cse
Når det er muligt, at producere de resultater med p-piller, er det ikke vanskeligt, at forestille sig hvor nemt det er med antidepressiv medicin, hvor placebogruppen er enorm.
I de indlende forøg, altså før stadierne med mennesker og placebogrupper, vurderer man effekten af denne medicin på rotter.
Jeg har aldrig forstået, hvad rotters evne til at plaske rundt i noget vand, har med en antidepressiv effekt at gøre. Fordi en rotte med mindre serotonin, giver tidligere op og drukner, end rotten med mere serotonin, er det jo ikke et bevis, for andet end misbrug af rotter.
Det beviser da bare, at rotten med mere serotonin, er forstyrret og urolig, og faktisk dummere end den anden, da der ikke er nogen udvej. Oversat til mennesker, opnår man en effekt af forvirrende og forstyret aktivitet. Det er rigtigt at det kan tolkes som en tydelig forandring i depressionen, fordi patienten nu oplever en forstyret uro. Det passer forbavsende godt med de symptomer patienterne oplever de første 3-5 uger. Man kan så formode, at kroppen efter 3-5 ugers konstant opregulering, opgiver det der opleves som depressive symptomer, og overgiver sig. Det passer forbavsende godt med det mange patienter oplever som en osteklokke. Symptomerne er forsvundet, men de er ikke rigtig glade, de er ikke helt sig selv, de er mere ligeglade. De er blevet aktive igen, men oplever ikke glæden ved dette.
Hvad nu hvis man havde 2 rotter, der begge kunne se noget spiseligt uden for en afgrænset sikker hule. Uden for hulen kan rotterne se en kat. Rotten med mere serotonin er sulten og forstyrret, og styrter ud og spiser maden, men bliver også selv spist.
Den anden giver op, og efter noget tid forsvinder katten, og den kan nu spise maden uden fare. Oversat til mennesker, betyder det at patienten der måske er depressiv pga langvarig stress på arbejdet får et ssri. Nu farer patienten(efter 3-5 uger) direkte på arbejde, og fortsætter derfor den adfærd, der førte til depressionen. Patienten falder efter 10 år død om pga en blodprop.
Eksemplerne viser to helt forskellige resultater, og ingen af dem er brugbare. Derfor tester man ssri på svært klinisk deprimmerede, der ofte er hospitalsindlagte. Selv der opnår man elendige resultater.
Effekten kan sagtens være ønskelig hos svært deprimmerede, men det er bare ikke godt nok, men stadig bedre end ingen ting.
Hvis ikke denne medicin er effektiv nok, så må man i gang med at udvikle noget bedre. Det offentlige kunne jo begynde at kræve ordination af ældre billigere typer antidepressiva som førstevalg (MAO). Dels er de lidt mere effektive, og dels kender man profilen særdeles godt. Patienterne er jo ikke så dumme, at de ikke kan finde ud af at undgå bestemte fødevarer, som eks ost og vin.
At give ssri til alvorlige angstlidelser synes at grænse til vanvid, og skyldes et regulært lobbyarbejde. Hvis ikke buspar eller mirtazapin(sederende effekt via histaminreceptorne) virker, må man gå tilbage til benzodiazepinerne, der faktisk virker. Alternativet er jo at patienterne medicinerer sig med spiritus, som vi ser det i dag.
Benzodiazepinerne er efter min mening et tydeligt eksempel på medicinalindustriens lobbyarbejde. Bemærk mening. Jeg leverer kildehenvisninger.
Benzodiazepiner blev udviklet i 1930´erne og taget i brug i 1950´erne(primært i 70´erne). De har været benyttet lige siden. Oprindelig var ssri kun godkendt til brug ved depression. Salget var naturligvis påvirket at dette, og man ønskede at få godkendt produktet til andre lidelser. Da angstlidelser er meget vanskelige at behandle, og denne gruppe ikke var modtagelige over for tilbud om at skifte til et ssri, måtte man i gang med at få miskrediteret benzodiazepinerne.
Det er lykkedes særdeles godt, på trods af at man ikke har noget tilsvarende effektivt.
Det er lobbyarbejde når det bliver grimt.
Pludselig dukker der en bunke af videnskabelige artikler op, der viser hvor farlige de er. Er en forsker der, fungerer som kunsulent og rådgiver, og bliver betalt af dem der produserer ssri pålidelig???
http://www.expert-reviews.com/doi/full/10.1586/14737175.8.8.1189?cookieSet=1
BEMÆRK citat"The author consults with Lundbeck, Pfizer and Servier" Altså dem der gerne vil sælge ssri.
Tilfældigvis har den samme forsker publiseret resultater, der viser at netop disse firmaers ssri, er de bedste:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17917550
BEMÆRK citat:"Three antidepressants met these criteria: clomipramine, venlafaxine, and escitalopram. Three antidepressants were found to have probable superiority: milnacipran, duloxetine, and mirtazapine. Only escitalopram was found to have definite superiority in the treatment of severe depression"
Troværdigt?
Så er der en kvinde, der på trods af i mange år, at have advaret mod benzodiazepiner, pludselig kunne bruges. Inden da var der ingen der gad tage hende alvorligt. Hun benyttes som referencemateriale i næsten alle argumenter, og er myndighedernes foretrukne kilde. Benzo.org og benzoinfo.dk:
Professor C.Heather Ashton. Hun har siden 1980´erne haft en klinik hvor hun tjente penge på at nedtrappe folk, og derfor gad lægerne ikke tage hende alvorligt. Hendes indkomt var altså betinget af, at folk skulle nedtrappes. Det er en tydelig økonomisk interessekonflikt, der gør hende utroværdig. I dag lever hun af at holde foredrag, samt af at sælge bøger og cd´er om netop dette emne.
http://www.psychmedaware.org/ashton_DVD.html
FØJ hvor er det utroværdigt. Det svarer til at spørge firmaerne der producerer nicotinplastre, om de synes rygning er farligt. Det er det naturligvis, men det kan de firmaer der sælger plastrene ikke udtale sig om, da de har en økonomisk interessekonflikt. Søger man via pubmed, skjuler hun sig bag navnet Ashton H.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16639148
Jeg har ikke set, og kan ikke finde, så meget som et eneste eksempel, på en patient hun effektivt har nedtrappet. Hun omtaler patienter som hun har tjent penge på at behandle, men hun levere ikke dokumentation på noget. Hun påstår at de oprindelige symptomer forsvinder samtidig. Det grænser til vanvid at tro på dette. Det er muligt at de symptomer medicinen kan have bidraget med forsvinder, men hvis patienten har en kronisk angstlidelse, så er den der nok stadig. Hvis ikke, så beviser det jo at det faktisk helbreder hvis patienten først bliver afhængig og så nedtrappe. Det er for dumt, og hun er myndighedernes bedste kilde.
Sådan fortsætter det. Søger man via pubmed, og begynder at undersøge troværdigheden af kilderne, opnår man de samme resultater:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18671662
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10622686
og så kan man finde denne af samme forfatter:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16014329
BEMÆRK navnene fra artiklen: Lader M og Andersen EW
De navne kan man finde på denne liste:
http://www.lundbeck.com/products/R_and_D/publications/default.asp?SelYear=&SelDrug=&mode=2&key=15
Hvor er troværdigheden? Dem der advarer om benzodiazepinerne, bliver betalt af, eller er ansat hos, de firmaer der gerne vil sælge ssri. Lægerne observerer afhægighed og abstinenser ved nedtrapning, og hvad så? Hvad er det folk skal trappes ud til? Hvad er alternativet? Kan patienterne bare købe spiritus, og drikke det i stedet? Er det bedre?
Benzodiazepiner kan være vanedannede, og er bestemt ikke noget vidundermiddel. De er modsat antidepresiva ikke livsfarlige i OD, men kan være det ved pludseligt ophør. Jeg anbefaler ikke brugen af disse, men gør opmærksom på at meget tyder på, at ssri ikke er nogen erstatning. Der skal udvikles bedre alternativer, og man er nød til at standse brugen af ineffektiv medicin, for at sikre at meicinalvirksomhederne udvikler nye og effektive midler. Lige nu bruger de pengene på agressiv markedsføring.
tilføjet af

Rotter og ECT

Hvordan med rotter og ECT?
Svin og ECT?
svin er jo tæt på mennesker ; bliver svin/vildsvin sundere, tilfredsstillede og tryggere af ECT?
tilføjet af

Svar til rotter og ECT

🙂
Med et lille smil, vil jeg forsøge at besvare spørgsmålene. De er fornuftige.
Man benytter rotter i bestemte typer af forsøg, da områder af rottens hjerne, næsten er identisk med menneskets. Næsten kan som bekendt være langt fra, da små forskelle kan betyde meget.
Svin benyttes i forskningen, når der drejer sig om organer. Transplantationer, stamcelleforskning, genmanipulation osv.
ECT er en meget gammel terapi, der på trods af forbedringer med anæstesi og nye metoder, stadig bygger på de samme teorier. Der er 3 "metoder" for ECT.
Jeg er ikke bekendt med, at man har udført dyreforsøg med ECT, før man introducerede behandlingen hos mennesker. Normalt gennemgår ny medicin og behandlingsmetoder, forskellige stadier, før de godkendes. Før man tester noget på mennesker, er der særlige retningslinjer for sikkerheden, og forudgående dyreforsøg er ofte med til at sikre dette(bemærk at jeg ikke nødvendigvis finder det etisk forsvarligt altid). Dyreforsøgene(eksperimentet) skal vise en forudsigelse, før man går videre. Forsøg med eks ny medicin bygger på en hypotese,metode,resultat, og en konklussion. Der er særlige krav til metoderne for hvert trin. En gennemgang af den videnskabelige metode kan ses her: http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method
ECT blev introduceret i 1930´erne, og jeg tror ikke man den gang testede det på andre end patienterne. Psykiatriens historie er på mange måder uhyggelig, men man skal også huske, at mange nok håbede på at forbedre patienternes tilstand, og at man ikke havde medicinske alternativer. Meget kritik går omvendt på, at man betragtede patienterne som forsøgsdyr. Vi har i dag, heldigvis mere humane forhold, og man kan ikke bare teste ting på mennesker, uden grundige undersøgelser først. Samtidig er det også en af årsagerne til, at udviklingen går langsommere.
Dine spørgsmål er fornuftige, da det netop er umuligt at afgøre om de bliver sundere,tilfredsstillede og mere trygge. Hvordan måler man det hos en rotte? Udfylder den et spørgeskema? eller har man bestemt, at en særlig adfærd er det samme som glæde og tryghed? Det eneste man undersøger ved antidepressiv medicin, er hvor længe rotterne svømmer rundt før de drukner(der er ingen udvej). Dem der svømmer længest tid "er på ssri"! Derfor virker ssri aktiverende. Det fortæller intet om glæden,trygheden, tilfredstillelsen eller andre ting. Sundt er det nok ikke, da de mest udtalte bivikninger, er vægtøgning, dårlige tænder pga mundtørhed, samt impotens. Men det kan være endnu mere usundt ikke at behandle en depression. Så det er igen fordele og ulemper.
Det er vanskeligt at forestille sig hvordan man skulle gennemføre disse forsøg på svin eller rotter. En tilsvarende bedøvelse og stømstyrke(Mamp) ville nok dræbe dyrene. Men det vil ikke overraske mig, hvis man har forsøgt dette i mindre styrke og varighed.
Da ECT stadig, trods alle de positive effekter, minder om at skyde fluer med kanoner, er det tragisk, at man stadig ikke ved hvad det er man behandler, og hvorfor det virker. Meget tyder også på at der godt kan være bivikninger, men da det er sidste alternativ for mange, ønsker man måske ikke at oplyse om alt.
http://en.wikipedia.org/wiki/Electroconvulsive_therapy
tilføjet af

tro håb og en lillebittesmule kærlighed ?

Hvad er det egentlig der foregår?
Børn menes at have livsvarig gavn af et første dejligt trygt år; barnets partielle sociale og individuelle modning i det første leveår er ,meget vigtig . .
Moderens og faderen levevis før og efter fødslen er mege vigtig for barnets fremtid. . .
Barnets og forældrenes social inklusion er meget vigtig.
Så det som foregår er blandt andet noget socialt; noget om sociale forhold, sociale normer og den sociale fænomenlogi som kan kaldes socialkultur; social inklusion . .?
. . en del af problematikken er måske nok at vi som individer divergerer med hensyn til anlægh, interesser, intelligens og sådan noget; hvilket giver et omfattende sociologisk potentiale, som er meget hensigtsmæssigt i en kompleks civilisation med en masse arbejdsområder . .
Social tryghed er det man har brug for; men social tryghed i et kompleks samfund er en meget stor opgave ! Vi har brug for vin, sang og kvinder . . og fast arbejde samt løsarbejde, vi har brug for regler og . . . vi har brug for så´meget !
Når samfundet er i krise; som det ofte har været, kan disse behov ikke varetages på tilnærmelsesvis optimal vis; derved etableres nogle reaktioner, på en sådan tingenes tilstand . . det er det der sker . . Måske er der brug for en revision af straffelovgivningen; fordi forbrydelser og svig forårsager megen social nød. Strafbeskatning af forbrydelser (fordi fængsling virker jo ikke).


Diagnoserne - hvad er det? er de ægte? hvad bygger man dem på?
Diagnoserne i Danmark stilles vist både på patientens egne udsgn og så psykiaterens/psykologens vurdering; men om diagnoserne er ægte❓
Årsagerne - Hvor meget forstår man? Hvad ved man? Virker behandlingen?
Årsagerne kan både være genrelaterede, og årsagerne kan vel også være allergi? forgiftning? underernæring? mobning? ensomhed? fattigdom? fordomme❓sandheder❓for meget❓for lidt❓

Hvad er det for noget rod med alle de psykologer og deres teorier?
De humane anlæg er jo omfattende; og i den civilisatoriske udviklingsproces som samfund de seneste 200? år har været aktive med er der jo sket meget social fænomenologisk . .
Det vil sige at der er et meget stort baggrundsmateriale i forhold til en masse komplekse sociologiske potentialer . .
Bruges resurserne fornuftigt? Er der nogen kontrol?
Først og fremmest bør man jo sætte social tryghed som udgangspunkt for en behandling; at patienten er så sund og frisk❓Både fysiologisk og med hensyn til sociale kompetencer❓
Men hvad er relevante sociale kompetencer? Skal man kunne bestå danskprøven og den nationale kulturkanon ?
Der er kontrol med psykiatrien og psykologien; men om den kontrol er tidssvarende eller den matcher videnskravene på Freuds tid er måske uvist.
Hvor længe kan man fortsætte med at holde folk for nar?
Så længe der er social nød og elendighed, så længe er der også manglende forudsætninger for erkendelse af realiteten . . .

Psykiatrien og psykologien mangler jo nok financielle ressourcer; hvis psykiatrene og psykologerne kunne ordinere motion og helsekost, udannelse og . . fast arbejde og regelmæssig god sex❓til de voksne patienterne så gjorde de jo nok også det ??

Det er også noget med at menneskerettighederne er vigtige og vi ikke skal lade os forlede til at svigte hinanden . . .
tilføjet af

Rotter og ECT & YNGELPLEJE ?

Man kan da se om rotterne og svinene efter ECT har en normal yngelpleje [l]
tilføjet af

Også

de "ansvarlige" politikere bør læse det.
tilføjet af

Tak! til Kajsa og Rodvad

En særlig tak, til Kajsa og Rodvad 🙂
Det beviser netop, at shhansens påstand om, at man automatisk tilknyttes denne kult, er forket.
tilføjet af

He he.....

Jeg tror at den påstand mest hviler i vedkommendes "thetan".... 😉
tilføjet af

Jeg tror du har ret...

Ja,
Det er tydeligt at han ikke er "cleared". Men det kan klares med en pose penge, og intensiv hjernevask. 😉
tilføjet af

Tak..

Tak 🙂
Ja, det er også mit håb.
tilføjet af

Til kvinder:positive resultater af ældre P-piller

Til alle de kvinder, der efter afsløringerne af svindel med P-piller, er blevet skræmte, skal jeg retfærdigvis, gøre opmærgsom på, at artiklen fra information, omhandler de nye generationer af p-piller, og at alt ind til vider tyder på, at både 1. og 2. generation af p-piller ikke har de påviste skader, og de har været brugt i mange år, og alene det giver en bedre sikkerhed. Det skriver jeg, da kræftens bekæmpelse netop har offentliggjort et enormt omfattende studie, af netop de ældre 1.generations p-piller. Det er intressant at risikoen for cancer faktisk mindskes ved brug af disse, og den samlede "sundhedsgevinst" for kvinder der benytter de ældre 1. generation p-piller, overstiger den risiko der er forbundet med brugen, i starten af forløbet. Studiet er meget omfattende, og langvarrigt, og jeg anser det personligt for pålideligt og troværdigt. Jeg kan naturligvis ikke udelukke den risiko, der altid vil være i starten af forløbet, men jeg synes at man skal se positivt på disse resultater.ADVARSEL! Til slut skrives der, at fordi undersøgelsen strækker sig over så mange år, har man benyttet de ældre 1.generations p-piller, men mener ikke at der skulle være nogen forskel på de nye p-piller. ADVARSEL! den artikel der er bragt i information i de første links, viser det modsatte, og jeg vil derfor anbefale at man forholder sig til de p-piller der er brugt, altså de ældre 1. generation, og helt ser bort fra den sidste del, der er ren hypotese og teori. Alt andet er videnskabeligt pålideligt, efter min mening. Opsummering: Artiklen er troværdig og dens videnskabelighed kan ikke drages i tvivl, men husk at se bort fra slutning, og brug 1. eller 2. generations p-piller:
http://www.cancer.dk/Forskning/nyheder/forskningsnyheder+2010/ppillerudenbivirkninger.htm
Citat:"Overordnet set har p-pille brugere ifølge undersøgelsen 15 pct. lavere risiko for at dø af kræft" citat slut.
Her er artiklen jeg omtaler fra information, der viser svindel med de nye p-piller
(bemærk at det er de nye typer p-piller og ikke de ældre 1. og 2. generation):
http://www.information.dk/200257
tilføjet af

Allergi og neurologiske lidelser (en ny vinkel)

Jeg har valgt at se på, hvad jeg anser som en, måske bevidst, undervurderet årsag til mange sindslidelser og andre alvorlige lidelser. ALLERGI:
Intet jeg skriver, kan eller må, erstatte besøg eller vejledning hos/fra egen læge, og jeg opfordrer til at man spørger sin læge eller pharmaceut om vejledning, hvis man har tvivlsspørgsmål om allergi og antihistaminer. Alt hvad der skrives er ikke lægelig rådgivning, og må ikke erstatte en sådan. Det er min personlige mening om nogle problemstillinger.
Denne tråddel af debatten, er et forsøg på, at tydeliggøre om der vitterlig er en sammenhæng mellem nogle neurologiske lidelser og nogle typer allergi. Når man undersøger denne sammenhæng, skal man naturligvis være varsom med hvilke kilder man benytter. Medicinalfirmaerne synes tydeligt at være klar over at er er en sammenhæng, men deres formål synes primært at være at få folk til at indse at de har et behov for netop deres antidepressive medicin. Jeg bringer som altid mange kildehenvisninger, og der hvor jeg blot henviser til artikler, forklarer jeg hvor og hvordan man kan finde de publiserede undersøgelser.
Det er min personlige overbevisning, at der er en meget klar sammenhæng mellem nogle typer allergi, og nogle typer depression, skizofreni, ADHD, og måske også sklerose(ved der er flere typer). Teoretisk kan det ikke udelukkes, at alvorlige livstruende lidelser som cancer, og andre typer af spontan "ukontrolleret" "cellevækst" er forbundet med nogle typer af allergi. Bemærk nogle typer, og en teori. Jeg levere ingen links til beviser for nogen helbredelse, og ønsker ikke at folk med denne tilstand skal nære falske håb, da jeg ikke gennemgår behandling eller andet.
Da der ofte opstår misforståelser når folk taler om allergi, har jeg valgt at dele det op. Jeg vil kraftigt fraråde at man tror på ideer om, at vitaminkure, vitamindrikke, homøoterapi, hypnose, akupunktur, eller andre alternative behandlinger skulle have en effekt. Naturlig sund og varieret kost er det bedste, men allergigere har meget ofte krydsallergi over for bestemte fødevare, og jeg anbefaler, at man forsøger at finde alternative fødekilder, før man overvejer vitamin-suplementation.
Hvis man er tvunget til at benytte vitamin-piller som erstatning, skal man undersøge det meget omhyggeligt ført. A-vitamin(betacaroten, gulerødder) og E-vitamin i for store kunstige doser, ser ud til at kunne være farlige. Mens det i naturlig form fra kosten ser ud til at beskytte mod lungecancer:
http://www.cancer.dk/Forskning/nyheder/forskningsnyheder+2010/vitamineroglungekraeft.htm
http://www2.cochrane.org/reviews/en/ab007176.html (læs evt blot konklussionen)
Fiskeolie skal man også være varsom med, da der i nogle produkter er for meget dioxin: http://www.taenk.dk/?cid=1794
D-vitamin synes i naturlig form at have en virkning:
http://www.cancer.dk/Forskning/nyheder/forskningsnyheder+2010/dvitamintarm.htm
Så man bør søge grundig viden hvis det er nødvendigt med et tilskud pga alergien. Området er betændt, og der er mange der gerne vil tjene penge på vitaminkure. Man skal eks undersøge hvem der leverer kilden. Selv om der står det er en læge, så skal man undersøge hvilken type af læge.
1) Hvad er allergi, symptomer og typer, krydsallergi og kosten, diagnose
2) Hvad sker der i kroppen ved allergi
3) Hvad er sammenhængen med andre lidelser?
Vi starter med at se på hvad allergi er, symptomer og typer:
Jeg gør omærksom på at siden reklamerer for antihistaminer, og jeg anbefaler, at man blot læser hvad der står, og venter med at træffe en beslutning om behandling.
http://allergi.astma-allergi.dk/harduallergi/hvaderallergi
Der er ofte forvirring i forhold til opdelingen med høfeber som om det er noget helt andet:
http://hoefeber.astma-allergi.dk/hvaderhoefeber Som man kan se er reaktionen den samme.
Hvad er pollenallergi så:
http://hoefeber.astma-allergi.dk/hvaderpollen
Krydsreaktioner og fødevareallergi:
http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/allergimad.htm
Diagnosen stilles af lægen, og normalt er det en priktest eller blodprøve, men lægen behøver ikke vurdere at det er nødvendigt, og man skal følge lægens råd.
Hvad sker der i kroppen:
Ved allergi:
http://allergi.astma-allergi.dk/harduallergi/typeetallergi?doAsUserId=gPHHAwt0+ko%253D
http://allergi.astma-allergi.dk/hvaderallergi/typefireallergi?doAsUserId=gPHHAwt0+ko%253D
Ved høfeber:
http://hoefeber.astma-allergi.dk/kroppensreaktion
Som man kan se, er der ikke nogen tydelig forskel på hvordan kroppen reagerer, på trods af at man forsøger at opdele det. Omfanget og varigheden kan dog være meget forskellig.
Sammenhæng med andre lidelser:
Nu er det ikke vanskeligt at forestille sig hvad denne konstante frigivelse af histamin, og overaktivering af imunforsvaret kan gøre af skade. Underligt nok, vælger mange sundhedssider at give en meget simpel beskrivelse som vi ser fra billedet. Men allergiske reaktioner, er jo ikke kun noget der sker på huden, i halsen, på tungen, i luftvejene osv. Hvad sker der mon mellem ørene? Den berømte hjerne-blod-barriere(BBB), kan netop overskrides uden problemer her, da kroppen oplever det som en naturlig reaktion, at gå til angreb. Vi har en stigning i antallet af mennesker med allergi, og samtidig en stigning i antallet der lider af depressive symptomer.
Bag om symptomerne, og et forsøg på forståelse:
Det er almindeligt kendt blandt mennesker med allergi, at behandling med antihistaminer, opleves som sløvhed, tungsind, og symptomer der minder meget om milde depressive symptomer. Langvarig behandling synes at minde om en regulær depression hos nogle.
http://www.wholeapproach.com/newsletter/archives/2003/04_April.html
Hvad er den allergiske reaktion egentlig. Altså bortset fra den lille fine tegning. Er det kroppens alarmberedskab. Kroppen skelner ikke logisk når den vælger angrebsstyrken. Lyder det som en mulig kronisk stresstilstand.
http://pn.psychiatryonline.org/content/37/18/23.full
I denne artikel gennemgåes problematikken med systemisk behandling kontra lokal behandling. Bemærk reaktionerne under kommentarer. Den logiske reaktion er altid, at når man føler sig syg, er man naturligvis ikke så glad, og det er vel meget logisk. Men allergi er jo ikke bare det samme som at være syg et par dage. Det kan vare i måneder eller være hele året.
http://www.usatoday.com/news/health/2008-03-16-allergies-depression_N.htm
DETTE ANBEFALES AT LÆSE:
Denne artikel finder jeg særlig interessant, og jeg synes forklaringen på hvorfor bestemte typer antidepressiva virker, bliver gennemgået på en fornuftig måde:
http://www.orthomed.org/resources/papers/hofdepr.htm
Jeg vil samtidig gøre opmærksom på, at det er en bestemt retning inden for lægevidenskaben. Det er altså læger og forskere, men retningen som forfatteren tror på, er ikke særlig udbredt eller anerkendt. Jeg mener dog, at det er forkert at omtale den som alternativ:
http://www.orthomed.org/
http://da.wikipedia.org/wiki/Orthomolekyl%C3%A6r_medicin BEMÆRK at der mangler kildehenvisninger i wikipedias beskrivelse. Retningen tror på traditionel medicin, og vi har danske læger der praktiserer dette. Det er ikke en alternativ vitaminkur, men en tro på at finde nogle bagvedliggende årsager. Jeg vil ikke afgøre om den er fornuftig, da man jo kan argumentere for at alle læger gør det hvis det er muligt.
Er det en tænkelig mulighed, at kroppen som en del af det omfattende modangreb på allergener, også nedregulerer transmitterstoffer, der virker aktiverende på os, så vi netop forholder os i ro, og helst bliver i sengen, ind til kroppen har bekæmpet det, den tror er et kanstant angreb?
Sætter imunforsvaret også gang i endokrine processer, så der udskilles mere cortisol, og andre hormoner, når kroppen er under angreb?
Skelner kroppen mellem indre og ydre fare? lyder det som noget med angst Kamp/flugt?
Er der en sammenhæng mellem tidlige allergiske reaktioner og sklerose?
Er Skizofrene symptomer blot en tilfældig anderledes alergisk reaktion, man stadig ikke kan forklare årsagen til?

Så har vi antihistaminerne. Hvad er det egentlig der sker når vi går ind og manipulerer med antihistaminerne.
Her stilles spørgsmålet, og flere oplever det samme. Bemærk at nogen oplever depressive symptomer, hvis de ikke tager antihistaminer. Mennesker er forskellige, og allergier er forskellige, og depression kan være mange ting.
http://www.healthboards.com/boards/archive/index.php/t-12823.html
http://www.pharmacy.utah.edu/pharmtox/common_meds/icm10.html
Antihistaminer og Alzheimer og Skizofreni og sklerose(de har noget til fælles):
http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/0306987795903003
Her ses forståelsen af betydningen, samt forklaringen på hvorfor forskningen allerede nu fokuserer på området:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17370648
Selv om man har haft mistanken længe:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10444209
Der er en sammenhæng, men hvilken og hvordan:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17349864
Dette link forudsætter en viden inden for området:
Sklerose:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17150306
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16505314
Citat"However, use of sedating histamine 1 receptor blockers was associated with decreased MS risk"
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18095952
Citat: CONCLUSION: Family history of other autoimmune diseases was associated with a higher MS risk, suggesting a common genetic background or shared environmental triggers
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17548817
DE HER SVAR ET MEGET INTERESSANTE:
http://stanford.wellsphere.com/anxiety-article/can-antihistimines-cause-acute-feelings-of-depression-and-or-anxiety/625091
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20071226003202AAp0RnH
http://www.healthcentral.com/allergy/c/question/41836/32604
http://www.pharmacy.utah.edu/pharmtox/common_meds/icm10.html
Cancer er er mange utrolig vanskelige områder, og imunforsvaret er ikke bare svaret, men det er værd at observere følgende:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19790239
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19996287
http://www.cancer.dk/Forskning/nyheder/forskningsnyheder+2010/nymekanisme.htm
Nettet er fyldt med informationer om denne sammenhæng, men på trods af dette, er der stadig en udbredt opfattelse blandt mange læger, af at det nok nærmere er omvendt. Det er næsten latterligt. Ja, undskyld, men da man ikke ved hvad depression egentlig er, og har accepteret at monoaminhypotesen ikke forklarer årsagen, men at den blot beskriver nogle(måske sunde) symptomer under en depression, har man ingen ide om hvad en depression faktisk er. Det anderkendes også at ssri har en meget ringe effekt på andre end de mest alvorligt svært depressive, altså en gruppen hvor selv en lille efekt er tydelig. Selv 1 radis 3 gange dagligt kunne frembringe en effekt. Det er velkendt viden at alle de ældre og 1. generation antidepressiva er udviklet på baggrund af antihistaminer!
Grunden til mange læger sikkert ser det som logisk, er netop den vildledning de modtager af antidepressivas medicinske effekt.
Presenteres teorien over for en læge der ikke har interesse inden for området, eller blot er voldsomt overbelastet som det ses i dag, så er reaktionen måske meget forståelig.
Patienten mener at antihistaminer viker depressivt= patienten ved ikke at det meste antidepressiva er udviklet ud fra anthistaminer, så patienten er en hypokonder, eller blot forvirret eller måske regulært depressiv. Enten afvises teorien eller også udskrives en recept på antidepressiva.
Som jeg tidligere har vist, har man opdaget, at den mest effektive antidepressive medicin er mirtazapin blandt de 12 hyppigste førstevalspræperater. Den kraftigste effekt må formodes, at være via histaminreceptorene(H1). Man har så i de senere år bygget en masse fine aminohypotesetorier oven i den oprindelige. Og særligt nogle dopaminerge effekter, da det for alvor menes at kunne forklare noget. Oprindeligt troede man egentlig kun det virkede på noradrenalin, og næsten ikke på serotonin(det er dog en anden måde det virker på). Selv om det påvirker frigivelsen af serotonin, skulle man ved OD-registreringer(OverDosis) opleve serotoninsyndromet, men der er aldrig blevet registreret nogle, og det skyldes nok, at det næsten ikke påvirker serotonin. Grunden til folk sover i op til 18 timer i døgnet i de første mange uger af behandlingen, er netop den kraftige histaminerge(H1) påvirkning, og faktisk er producenten ved at udvikle en variation af produktet mod søvnløshed. Åsagen er nok primært at patentet er udløbet.
Er det virkeligt så svært, at forestille sig, at det faktisk er ens egen krop, der forårsager nogle af disse lidelser, i et forsøg på at redde os fra de farlige allergener?
Antihistaminer lammer CNS, og det er velkendt. Selv alkoholikere er klar over effekten.
Det virker anticholinergt, selv for de nyere af slagsen.
Hvad skal man så gøre:
Jeg kan og vil ikke råde til andet, end at kontakte sin læge eller tale med en pharmaceut om problemet. Man skal også afveje hvor påvirket man er af allergien.
Det ser ud til, at manglende behandling, måske kan have en indflydelse på en lang række lidelser. Omvendt tyder noget på at mange oplever antihistaminer, som den direkte årsag til depressive tilstande. Man skal naturligvis ikke forveksle opstatssymptomer med disse symptomer, da de lige så vel kan ses som en slags nedregulering af en uheldig og måske skadelig overaktivitet. Det vil naturligvis opleves som ubehageligt, men behøver ikke være farligt. Den bedste løsning, hvis ikke der er en vacination mod den allergi man har, eller man ikke ønsker at gennemgå langsom eksponering, er at undgå de ting der fremkalder allergiske tilstande. Det er desværre ikke muligt for alle mennesker.
Samtidig skal man huske at der findes nyere og forskellige typer af antihistaminer, og at en lokal behandling som eks øjendråber kan være en løsning.
Personligt er jeg meget skuffet over, at man giver folk indtryk af, at allergi bare er en lille ting, man kan klare som med en hovedpine. Det kan det være det gælder for nogle, og måske for mange, men meget tyder på at det er mere end blot "en lille ting".
Men måske ser jeg for hårdt på området. Måske er der ikke mulighed for disse sammenhænge?
tilføjet af

Alkoholisme Årsag+Gennemgang

Jeg har her valgt at gennemgå behandlingen for alkoholikere:
Tråden er motiveret af et svar, jeg gav til en person i en anden debat, og kopieres delvist her, for at sikre, at den indgår i en del af psykiatrien.
Problemet opstår da mange har haft forældre eller familie, der pga af misbruget har lidt under opvæksten eller forsøget på at hjælpe. Det er bare ikke altid tilfældet for alle alkoholikere og ofte glemmes den bagvedliggende årsag, da man ofte overfører sine subjektive oplevelser til problematikken. De står tilbage uden nogen effektiv hjælp i dag. Mange ved at hvis de skal have rigtig hjælp og ikke bare AA, så er det et krav at de
er registreret som misbruger, hvilket har været debatteret i folketinget, da det afholder, efter den undersøgelse der lå til grund for debatten, ca over 80% af misbrugere fra at søge hjælp.
Der er til dato ikke sket ændringer, men flere partier har ytret holdninger om, at dette skal være en mulighed i fremtiden. Det er dem man kalder de funktionelle misbrugere, der pga deres status, kan opretholde facaden.
Paradoksalt ville man modtage empatiske svar, hvis man havde skrevet "depression" i stedet for alkohol, alene af den grund, at folk oftest tillægger deres egen subjektive oplevelse af en depression til grund for en empatisk forståelse for lidelsen. Som jeg tydeligt har vist, har man ikke den ringeste anelse om hvad en depression er. Med al sandlynlighed er det over 1000 forskellige ting, der blot deler enkelte symptomer, der igen er subjektive. Altså skyldes forskellen i reaktioner ikke ondskab, men mangel på viden og subjektive oplevelser, det ganske forståeligt kan være vanskeligt at distangsere sig fra.
Mange modtager minnesota-behandling, og som jeg forstår behandlingen, er det en magtfuld religiøs bevægelse, der bygger behandlingen på de 12 trin. Deres magt er så stor, at selv undersøgelser af effekten, ikke stopper behandlingsstederne fra at benytte den.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17298645
Så selv i særlige tilrettelagte forsøg, hvor behandlingen gives med fuld kraft, er det kun ca 53% der efter 1 år stadig er fri. Efter 2 år og mere, kan man kun gætte på effekten. Medregnes så alle dem der springer fra, eller afholder sig fra behandling, når vi måske realistisk max 20%.
Selvfølgelig findes der AA, og de bygger på det samme, men for at opnå tilskud til behandlingen, skal folk registres.
Alkoholisme er en sygdom, som mange af de behandlingssteder skriver, men deres behandling bygger på det modsatte, med undtagelse af når de skal levere resultater i disse undersøgelser, så måske er vi helt nede på en effekt på ca 10%
Jeg formoder at de fleste kender effekten af alkohol og GABA, og at den egentlige afhængighed er forbundet med at alkohol binder sig til GABA-receptorerne og forøger virkningen af GABA.
Der sludres også på nogle at siderne om frigivelse af serotonin. Det er ikke årsagen til afhængigheden.
Årsagen:
Der kan jo være mange, men man ved at nogle mennesker er genetisk disponeret for sygdommen. Den primære årsag er nok angstlidelser og stress der overstiger det enkelte menneskes kapasitet. Da alkoholmisbruget også har bidraget til ødelæggelse af det GABA-minerge system, bidrager det yderligere til de bagvedliggende angstlidelser. Den forsvinder ikke efter de småreligiøse 12-trinskure, og her ligger forklaringen på hvorfor folk "falder i". Angstlidelserne er voldsomme, og er efter misbruget tiltaget, og det er den de står tilbage med efter behandling.
Jeg har gennemgået behandlingen af angstlidelser i dene tråd, og der er i sandhed ikke nogen effektive behandlinger for flertallet af de alvorlige lidelser, der ofte er den oprindelige årsag til alkoholmisbruget. Hvis man er uenig i påstanden, er man velkommen til at påvise dette jvf min kildegennemgang i denne tråd.
Der er så uhyggeligt mange tråde med folk der har angstlidelser, hvor man tydeligt ser, at der ikke er nogle effektive behandliger. Jeg taler ikke om småfobier for en gul stol, eller slanger, men om socialangst, genneralliseret angst og andre.
Indlæg som dette foruroliger mig, da socialas svar var sandt, selv om jeg må fraråde hash, der både er ulovligt, men også har en risiko for at udløse psykoser.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=22 &posting=1921536#1921536
Som man ser, er der uenighed, men personen der kritisrer leverer ingen brugbare løsningsforslag, men udstiller blot sociala som skør og paranoid. Alle der arbejder inden for, eller har kendskab til psykiatrien, ved at patienterne ryger hash i store mængder. De står lige uden for skadestuerne og gør det, så alle påstande om andet er løgn. Som altid vil der være nogen der kommer med forsvaret at de har lidelserne pga misbruget, men det tyder på det modsatte. Så mange hashpsykoser er der nok ikke, jvf hollandske undersøgelser, og mangel på bevis af modsatte.
Der er talrige debatter, og her briges et eksempel mere:
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=22 &posting=1973555
Her ser man hvordan folk kommer med forslag lige fra mere motion, til sekters forsøg på at få medlemmer, til den meget barnenaive tro på at ssri skulle virke ved alvorlige angstlidelser. Jeg har i min tråd, med kildehenvisninger til publiserede forsøg, tydelig klargjort, at ssri kun er godkendt pga lobbyisme fra medicinalvirksomhederne. Jeg har også leveret et utal af artikler, der beviser hvilke beskidte kneb de bruger. SSRI har en effekt hos max 16% og kun de sværeste hospitalsindlagte deprimerede.
Der er 7 årsager til, at jeg finder det uforskammet, at fordømme alkoholikere som helhed:
1) De fleste startede som en slags selvmedicinering af angstlidelser, og det kan være
årsag. De gør det for at klare arbejde og passe familien, og hos mange er det først når det kommer ud af kontrol, at de skader familien. Det gælder ikke alle, men for mange selvmedicinerer de i små doser, der langsomt stiger.
2) Der findes ikke i dag nogen lovlig effektiv behandling af alvorlige angstlidelser. Kognitiv adfærdsterapi kan virke mod de lette fobier, men er håbløs mod angstlidelser. I øvrigt er effekten som jeg vist baseret på sammenligning med ssri, hvor det er afsløret at de ikke virker bedre end placebo(snydepiller) hvilket betyder at den ikke har nogen dokumenteret effekt. Man kan ikke snyde en abstinent alkoholiker med disse.
3) Vi som samfund fjernede, det eneste der virker, nemlig benzodiazepiner, og samtidig satte vi afgiften på alkohol ned. Hvad mon resultatet blev.
4) De udsættes for tvivlsom afvænning, og står tilbage med ssri eller ældre antidepressiva. Medicin der ingen, eller kun meget begrænset, effekt har mod disse lidelser.
5) Efter alkoholismen har de skadet områder i hjernen, der betyder at deres oprindelige angstlidelse blot er blevet meget værrer.
6) Mange kommer alt for sent i behandling netop pga loven om at det skal registres. Altså ved de, at det får konsekvenser for familien og deres fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet.
7) Mange af dem søger mod religiøse sekter efter behandlingen, da det er velkendt at delen er det skjulte trin i behandlingen. De ender som nemme ofre for ny udnyttelse.
Jeg vil gerne fastslå, at ssri godt kan have en lille effekt hos et lille antal af de små angstlidelser, men det synes at bero på tilfældigheder.
Endelig udfordrer jeg alle til at levere beviser på at ssri eller kognitiv terapi er effektivt mod alvorlige angstlidelser. Jeg gør opmærksom på at jeg undersøger de forskere der er involveret i sådanne resultater. OCD er en speciel angstlidelse hvor ssri kan have en berettigelse, og er en angstlidelse, men kan ikke bruges som sammenligning. Jeg udfordrer også folk til at levere beviser for 12-trins effekten, samt minnesotabehandlingen, der viser en bedre effekt end jeg har dokumenteret.
Jeg har ingen interesse i personlige kommentarer som: Jeg fik lykkepiller af min læge fordi jeg var nervøs sammen med andre og det virker. Jeg er klar over at der er store summer blandet ind i det jeg siger, derfor er subjektive udtalelser ikke et bevis.
Jeg mener vi som samfund må tage det alvorligt, og overveje om vi selv forhindrer effektiv behandling. Kan det være rigtigt at de skal behandles på den måde?
Vores effektive svar som samfund ved svære angstlidelser er jo at de skal drikke alkohol!
Min tråd kan ses her: "snydt for milliarder"
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6&conference=161 &posting=1996702
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.