18tilføjet af

Sygemeldinger til Falck !

Så er Falck på banen med TILBUDDET - meld dig syg, og få sygeplerjerskeråd med på vejen, så du hurtigere bliver rask !!!
Få firmaer har allerede taget imod tilbuddet, som bl.a. også gør, at medarbejderen skal oplyse hvad han/hun fejler !!!
Er jeg helt forkert i min tankegang,- eller lugter det her langt væk af noget forkert, og egentlig også en eller anden form for at skulle "offentliggøre" ens privatliv, rent sygdomsmæssigt ?
Hvor er vores diskretion henne her❓Diskretionen om hvad folk kan fejle,- som de den dag idag, ikke har pligt til at oplyse arbejdsgiver om ?
Er det her ikke at gå for langt ?
tilføjet af

Alt for tæt på.

Hvad i alverden vedkommer det nogen som helst, udover ens læge, hvad man fejler?
Det lugter langt væk af kontrol, og overtagelse af bedømmelsen af, hvorvidt man er syg nok til at blive hjemme. Hvilke forudsætninger har chefen/arbejdsgiveren for at bedømme det? Ingen. Desuden er det en "smart" omgåelse af tavshedspligten.
Det er enormt usmageligt og burde stoppes omgående. Hvad kommer det min arbejdsgiver ved, om jeg har hæmorider eller ondt i halsen.
tilføjet af

Lige nøjagtigt !

Hvad kommer det ens arbejsgiver ved hvad man fejler ?
Har man tillid til sine medarbejdere, er man vel heller ikke interesseret i andet end at de får det godt igen efter et sygdomsforløb ?
Det her, tror jeg,- er desværre en ny udvikling i "Overvågnings-Danmark" !!!
tilføjet af

hvorfor må ingen vide hva man fejler

jeg mener ikke det bør være tabu om hva man fejler det ku jo vøre der var arbejdsgivere der ikke tramper på folk fordi de er syge men bare gerne ville have det til at køre videre på bedste måde hvis man kunne planlægge om det var langvarrig sygdom eller det var forbigående folkesygdomme o.l.
tilføjet af

Mandagssyge

mennesker - bl.a , er skyld i at visse firmaer er nødt til at tage disse - også efter min mening - usmagelige metoder ibrug. Der er, som vi alle ved, nogle mennesker der altid er syge fredag og mandag. Jeg kan godt forstå de virksomherder ,der er træt af at betale løn til disse personer.
De allerfleste virksomheder her heldigvis tillid til deres medarbejdere og "snager" ikke i årsagen til sygemeldingen. Dernæst har medarbejderen vel også tillid til arbejdsgiveren og taler med ham om evt. arbejdsrelaterede sygdom.
Jeg kan ikke se andet, end de personer der bliver afkrævet forklaring fra Falck, måske selv er en smule skyld i mistroen til deres "sygdom"
tilføjet af

Privat !

Det handler ikke om at nogle arbejdsgivere "tramper" på folk ......
Det handler om privatliv !!! That´s it !!!
tilføjet af

Burde hive fat i KUN dem !

Så burde arbejdsgiverne hive fat i KUN de medarbejdere, som har tendens til at være syge mandag og fredag !!!
Arbejdsgiveren ved, i de fleste tilfælde, udmærket godt hvilke medarbejdere der pjækker eller ikke gør ......hvorfor skal alle andre "straffes", fordi nogle ikke kan finde ud at "opføre" sig ordentligt ?
Det er da endnu mere usmageligt !
tilføjet af

God idè

Jeg mener det er en fremragende idè. Folk selv vælger om de ønsker at fortælle falck hvad de fejler. Der er altså ikke tale om tvang, men nærmere en mulighed for hjælp. Desuden tror jeg det ville hjælpe på alt det pjækkeri og pyller, som der tit er tale om med hensyn til fravær.
tilføjet af

Straffes?

Der er da ingen der "straffes". Jeg tror ikke, at de firmaer der har seriøse medarbejdere melder sig til denne ordning - den er da frivillig!!!!! Dernæst er det også frivilligt om man vil besvare Falcks spørgsmål.
tilføjet af

Sæt det på opslagstavlen i firmaet

Du er da velkommen til at fortælle din arbejdsgiver at du har tyndskid i dag, men han skal ikke hos Falck kunne få oplysninger, som din læge ikke engang må udlevere.
tilføjet af

er det privat omman gider arbejde eller ej

hvis man har et arbejde der skal gøres passe (dyr/mennesker) og man pludselig bliver alvorlig syg/langvarrig syg ,så behøver man vel ikke at holde det hemmelig bare fordi det er en privat sag og man har ret til,hva med dem der skulle passe dyr der skulle fodres/mennesker der skulle hjælpes, ikke alle arbejder med en maskine, der bare kan slukkes til man kommer på job igen, der skal tit en anden til at gøre jobbet så er det jo lige som om det er næmmere at planlægge, hvis man ved lidt om længden på fraværet
tilføjet af

diagnose ikke lig med længde

Jeg har da ikke noget imod at oplyse om, hvor længe jeg tror, jeg er syg, men det er da ikke det samme som at jeg skal oplyse om, hvad jeg fejler. At det så muligvis nogle gange kan være praktisk, ja, ja, men jeg afgør om jeg vil fortælle det. Det er da muligt jeg fejler noget, som jeg ikke har lyst til at indvie andre i.
tilføjet af

så kan du jo gøre det du er jo også anonym så de ka være lige meget

det ku jo være det var noget du skulle have fortalt der var i vejen med dig da du blev ansat
tilføjet af

til anonyme b-skårup

goddav mand økseskaft. Bliver man mindre anonym af at kalde sig et eller andet tåbeligt.
tilføjet af

Arbejdsgivers opgave !

1. Det er da din arbejdsgivers opgave, og pligt, at sørge for at der er erstatning nok, til at overtage dine pligter på dit job hvis du blir´ syg !!!
2. Det er sandelig da privat hvad man fejler,- ikke engang din læge må udlevere alle oplysninger om deres patienter !!! At man så selv vælger at gøre det, det er noget helt andet.
tilføjet af

du misforstår

jeg mener ikke for alt i verden arbejdsgiver skal vede hvad du fejler men får dine gode kolegaers skyld kunne det måske være rart om man viste ca tiden på fraværet offentlig ansatteledere kan ikke bare sætte en ny til dit job yden det går ud over andre
tilføjet af

stadiganonyme

mit mavn er med 2aa
tilføjet af

Selvfølgelig ...

... men nu er det ikke al sygdom man kan give "tidsperspektiv" på, vel ???
tilføjet af

Ambulance

Kan man så også tilkalde hjælp der❓der har da´efterhånden været et par sager hvor den politimand der tager imod opkaldene på 112 ikke rigtigt har kunne afgøre om der virklig var tale om en "syg/tilskadekommen" i røret.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.