4tilføjet af

svensk politik

Der er stor forskel på dansk og svensk politik. Og selv om vi bor så tæt på hinanden, så kender man måske alligevel ikke så meget til broderfolkets holdninger.
Men har man lyst til at debattere lidt med svenskerne så er der en mulighed i weekenden.
fandt denne tråd om dansk-svenk debat
http://codlyn.dk/debat/viewtopic.php?t=2342
Hvad mener I er den største forskel på dansk politik og svensk politik?
Jeg synes at især EU, Barsebæk og indvandrepolitikken er de områder vi har størt uenighed .
Og så selvfølgelig deres alkoholpolitik med system bolaget. Jeg har aldrig forstået hvorfor i al verden de gør på denne måde.
Det er jo at opfordre til at smugle og snyde . For hvorfor skulle de være anderledes end os, og have lyst til en flaske vin til maden en gang imellem ?
mvh
Fayette
tilføjet af

Dansk ctr. svensk

Politisk set er Sverige langt mere humanistisk, modsatsvis Danmark der er stærkt højreorienteret, og konstant på kant med menneskerettighederne. Danskerne er i sammenligningen nogle brovtende landsbytosser.
Barsebæk er politisk, med dobbeltmoral fra dansk side, da danskerne gerne vil have billigt el, der ikke forurener, og det gør Barsebæk jo ikke, da atomkraft er den reneste form af energikraftværker, forudsat, der ikke sker alvorlige udslip, ved nedsmeltning som Tjernobyl i Rusland.
Den danske aversion mod svenskerne skyldes, at der er tradition for, at hade svenskerne, den nedarvede mindreværd hos danskerne driver denne had. Men også her falder Danmark igennem, når f.eks. der fra dansk side opponeres mod Systembolaget, hvor danskerne har det med brovtende, at hovere; følg en svensker til færgen, da de er berusede. Igen falder Danmark igennem her, da danskernes spritforbrug er langt højere end svenskernes.
tilføjet af

Sprit - og Felix

"danskernes spritforbrug er langt højere end svenskernes."
Hvor ved du egentlig det fra? Statistikkerne passer jo ikke. Alt det sprit, svenskerne køber i DK, tæller med i den danske - og ikke den svenske. Tilsvarende tæller det, danskerne køber i Tyskland, med i den tyske - og ikke den danske. Og hjemmebrænderierne i Norge og Sverige - hvor mon de tæller med? :-)
tilføjet af

Nu skal vore omgivende lande vel ikke have skylden

Danskernes forbrug er 11,7 liter rent alkohol, mod svenskernes 10,1 liter. Nordmændenes kender jeg ikke, men deres tilbøjeligheder er der, da man ofte hører om deres dødsfald i hjemmebrænderierne, grundet for meget træsprit.
Forskellen på danskerne og svenskerne er i dag, at de unge svenskere har et meget mådeholden forbrug, mens danske unge drikker meget mere, grundet deres fri adgang til spiritus uanset alder. Der kontrolleres ikke, når en 12 årig køber i butikken, ligesom der ikke kontrollers på diskotekerne ved udskænkning til 15 årige, det er en del af den danske afslappede alkoholkultur.
Danskerne har mange ældre alkoholikere, kombineret med de unges store forbrug. Tyskerne bidrager ikke til alkoholforbruget. Det er danskerne der drager til Tyskland med store trailere og køber f.eks. øl i paller på 4.000 øl adgangen, disse tæller ikke med i danskernes forbrug.
Ser man på svenskerne, er det de gamle garvede på 45-65 år, der tegner sig for det største forbrug, ligeledes er danskerne her ens.
tilføjet af

Næh

det skal de såmænd ikke. Jeg påpegede bare, at statistikkerne er så usikre, at det ikke nødvendigvis er rigtigt, at DK er nr. 1.
Men at vi drikker meget - det er der ingen tvivl om.
Og at svenskerne er mere politisk korrekte end danskerne - det er der heller ingen tvivl om.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.