10tilføjet af

Stor seng?

Hejsa
Jeg har som så mange andre en boksmadras på 160x200 og søger derfor en dejlig seng der er lidt bredere og lidt længere. Den må meget gerne være minimum 180x210, og så skal den være til en overkommelig pris, da jeg er studerende.
Men jeg kan ikke finde en sådan seng nogen steder?
Det virker som om der bare ikke findes senge længere end 200cm til en ordentlig pris.
Alle forslag modtages gerne.
tilføjet af

jeg ved at sengen findes, da en af mine

bekendte har købt en seng i dine nævnte mål.
det er straks værre med sengelinned og dyne, hvilket han også fandt ud af, han forventede, at hvis han købte en seng i den størelse, så kunne han også købe sengetøj, men desværre nej.
det var dengan dyne larsen havde en butik i Godthåb, som desværre blev afhændet grundet sygdom, nu er det KNI der sælger møbler og senge.
KNI, kan næsten ikke, hedder nu pissifik_der hvor man handler_ men er ejet af det danske supergros, eller ihvertfald et selskab inden for den brance, grønlandshavnen i ålborg ved hvem der ejer hvad.
jeg har set gamle hytter som blev brugt af rævefangerne i fordums dage, både norske og danske.
hytterne var spredt over det meste af nord øst grønland_nu nationalpark_, og med en afstand på ca. 300 km. mellem hver hytte, alligevel havde fangerne kontakt med hinanden, via tankeoverførelser, selvom det lyder lidt mystisk, men alligevel er det sandt, en fanger 200 km. væk kunne mærke, at en anden fanger var syg, og havde det dårligt, og ret hurtigt var de fleste fangere på vej med deres hundeslæder.
en fanger havde fået alvorlige forfrysninger i benene, fordi hans køje var for kort, så han havde sparket noget af endevæggen ud, med det resultat, at hans fødder for det meste lå udenfor hytten, hans ben var sorte af koldbrand, men heldigvis blev han reddet, da handels skibet kom for at hente ræveskind.
det vvar naturligvis i den periode hvor de brugte sejlskibe, og seljturene var utroligt farlige, grundet driv isen.
i dag kan lægerne ikke kurere koldbrand, kun ved at amputere benene, hvilket jern henrik er et levende bevis på, desværre.
hav var opsat på at sejle en tur omkring holsteinsborg med sin jolle med påhængsmotor, dette til trods for de erfarne fangers advarsler.
desværre findes der stadig dumme danskere, som ikke lytter til de grønlandske fangers advarsler, og pludselig som forudset af fangerne, så kom der en frygtelig vind, og jern henrik drev ind mod klipperne, en påhængsmotor har ingen magt i en fase tre, og naturligvis gik den i stå, og blev smadret mod klipperne.
jern henrik fik slæbt båden på land, så han kunne vende den på hovedet, og søge beskyttelse under neden, men vinden lader heller ikke en båd ligge i fred.
ingen vidste hvor han var, da man gik ud fra, at han lyttede til de erfarne fangere, og helikopteren kunne ikke flyve grundet vejret.
tre døgn senere blev han fundet stærkt forkommen, og forventede, at grønlandsfly tog en passager ud, så han kunne komme på hospitalet, men som i andre tilfælde så gjalt naturens lov også der, så han måtte pænt vente til han havde bestilt billet.
familien var stærkt fortørnet, og fik sagen blæst op i de grønlandske medier, uden medlidenhed, eller forståelse.
ifølge den grønlandske tradition med hensyn til at redde en skibsbrudden, så gælder de ældgamle regler stadig, man sejler den uheldige til den nærmeste ø, og fortsætter så med den fangsttur de er på vej på.
fangerne har pligt til at bruge radio på ders fangsture, men det nægter de, de lever med naturen, dette til trods for, at de får udleveret gratis radioer.
tilføjet af

De er dyrere end mindre senge

De er svære at opdrive men "Hestens" har dem eksempelvis. Det er noget man laver selv og bagefter anskaffer man sig en symaskine, så sengelinned kan tilpasses
tilføjet af

Ikeas Sultan boxmadrasser

Få nogle lange ben og en samler under et par Sultan Salhus 90x200 madrasser, så har du en fremragende stor seng 180x200 at boltre dig i for under 6000kr. Jeg har prøvet Hästens senge før, her får du en seng, der er fuldt ud lige så god, men til 1/10 af Hästen-priser.
tilføjet af

undtagen

undtagen hvis man ligger sig i midten på madressen ;-)
tilføjet af

En seng på 180 i bredden er ingen udfordring

Men de 220 i længden.
Tidligere var der masser af karlekammersenge og gamle bondesenge til slag på loppemarkederne. De var i reglen kun 170-180 i længden, men gik alligevel som varmt brød, fordi forlængelse af en seng ikke er et problem med lidt snilde.
Så gå i genbrug og find en en seng i den rette bredde. Tag gavlen eller fodgærdet af og forlæng sengen og sæt endestykket på igen - peace of cake.
tilføjet af

Har du hørt om topmadras?

Sådan en skal man naturligvis have med 2 boxmadrasser ;-)
Her bør der ikke spares, IKEAs til under 2000kr er dog fremragende.
Så en topkvalitets 180x200 seng, som holder de næste 20 år til under 6000kr ialt. Så kan man ikke forlange mere.
tilføjet af

TEorien er udemærket

men i praksis skrider de to madrasser altså fra hinanden HELE TIDEN.
En der har prøvet teorien af. 🙂
tilføjet af

Surt at være lang

😉De gængse mål sælger bedst. Og hvis du vover dig ud over det. Så er det det begynder at koste.
Jeg har det samme problem bare med tøj. Så klø på. Se om du kan finde en brugt en et sted.Ellers må du forlænge i den ene ende.😉
tilføjet af

Så har du ikke samlet dem ordentligt

Der skal 2 stålbeslag til. Det er det hele.
Følger med "i pakken" med 2 x Sultan Boxmadras, 8 ben, 2 beslag + topmadras.
Praksis udført i 7mdr uden problemer herfra.
tilføjet af

Ikea handler med dem.

henv dig hos Ikea.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.