6tilføjet af

Husleje tommelfinger regel

Hejsa
Jeg flyttede ud af min lejlighed i Århus C for ca. 8 mdr siden. Lejligheden var på 50-60m2. Og det var som så mange andre steder obligatorisk at den skulle males når man flytter. I kontrakten stod der at udlejeren havde ret til at bruge deres maler. Det kostede mig 18.000 kr. BARE for at få den malet. En 50-60m2 lejlighed???
Dengang syntes jeg selvfølgelig at det var super dyrt. Men gjorde ikke mere ved det. Efterfølgende har jeg så hørt at std. for at få malet en 50m2 lejlighed er 6.000kr.
Hvad kan man gøre ved dette nu?
Jeg har stadig regningen/kvitteringen fra dengang.
tilføjet af

Man skal ikke altid regne med hvad man hører

Jeg ville nok mene 10.000 er den forventelige pris, du kan ikke gøre noget ved det nu. Indsigelser på regninger skal komme prompte ikke 8 måneder senere.
tilføjet af

okai

okai, det var ærgeligt
Hvad hvis man tror sin husleje er for høj? Hvordan klager man over det?
Nu bor jeg i en 1 værelses på 53 m2 med en stor altan lige ud til åen i Århus. Så beliggenheden er kanon. Men den koster også ca. 6800 kr. pr. mdr. Er det ikke i overkanten?
tilføjet af

Den har nok trukket det den kan

Men du har valgt at bo i landets næstdyreste by, så hvad havde du forventet? Hvad kostede den da du flyttede ind? Du virker lidt på mig, som om det går bedst med at tænke sig om EFTER skaden er sket.
Du kan henvende dig hos huslejenævnet i Århus og forhøre dig om, rimeligheden/lovligheden i huslejen.
tilføjet af

Nej

det er på ingen måde for meget du har betalt. du skal tænke på at du også betaler for beliggenheden, udsigten, at den ligger i centrum og at lejlighed nok var i god stand da du overtog den og at opgangen var pæn osv osv.
men du kunne jo regne ud at det var dyre for dig at han skulle få en maler ud til dig og male den med det firma han har en aftale med. end hvis du f. eks gjorder det selv eller fik et tilbud fra en malermester andetsteds fra. så det er jo ris til egen røv at du var for doven og ja undskyld jeg siger det dum til ikke at male lortet selv. ærlig talt, 53 kvm kan afdækkes og males med et lag hvid maling på under 2 døgn hvis du bare gav det en skalde og arbejdet i 6-8 timer per dag.
men ærligt du må jo have for mange penge og være født med en guldske i munden siden du ikke ved at det aldrig ville koste over 10 K at få malet en så lille lejlighed af en maler og slet slet ikke hvis du bare havde gjort det selv 😉.
tilføjet af

Du glemmer lige

at det i kontrakten var aftalt hvem der skulle male, så gør-det-selv-folket kan ikke altid komme til - og heldigvis da. Det er bare for tåbeligt at man har en kontrakt, der forhindre en i selv at lave aftale med en maler. Det var der fejlen lå, ikke i "dovenskab".
tilføjet af

hmm

I er alle sammen smarte at høre på. Men hvis i nu tænkte jeg er om. SÅ ville i vide at det er mere eller mindre umuligt at finde en fin 2 værelses lejlighed i Århus til en rimelig pris. Og man må derfor tage hvad man kan få. Og jeg kan derfor IKKE sige noget til den kontrakt jeg får stukket i hånden. Den KAN ikke laves om. Det er den samme kontrakt som ejendomsfirmaet bruger på deres 600 lejligheder i Århus.
Tror du ikke også at jeg havde malet selv, hvis jeg måtte?????
Så født med en guldske og dovenskob skal du satme lede længe efter hos mig!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.