2tilføjet af

10 sunde synder:

Sunde ting smager ikke altid godt, og dét som føles godt, er som regel farligt. Eller er det?
Sandheden er, at der også findes mange sunde stoffer i syndige sager som øl, chokolade eller rødvin. Nøglen til at blive en sund og ældgammel livsnyder er selvfølgelig at nyde det meste med fornuft.
Her er en række opløftende meldinger om 10 syndige sager fra DinSide Helse:

1) Øl
Mange undersøgelser placerer øl i skyggen af rødvin, når det kommer til at føre til bedre sundhed. Øl er kort fortalt genvejen til dårlig hud, ølvom og alkoholproblemer, forlyder det.
Men forskere har nu også opdaget, at øl kan give dig bedre blodomløb og reducere risikoen for hjertesygdomme med over 40 pct. Vel og mærke hvis du kun drikker en enkelt eller to om dagen...

2) Raseri
Hidsigpropper lever livet farlig og dør unge. Eller gør de? Forskning viser, at et vredesudbrud af og til kan være langt bedre end at tackle modgang med rædsel, irritation eller afsky.
Psykolog Per Isdal understreger over for DinSide Helse, at for nogle kan vrede være sundt.
"Der har været forsket meget i dette tema, og for mennesker, som er bange for aggressioner og derfor bider tingene i sig, kan det være sundt at lære at give konstruktivt udtryk for vrede. Dermed får de et bedre immunforsvar, færre muskelspændinger og bedre selvtillid. For folk i en sorgproces kan det på tilsvarende vis være sundt at udtrykke sin sorg og vise sine følelser," siger Isdal.
For aggressive mennesker er det næsten omvendt:
"Aggression skaber afstand, er ikke konstruktivt, og det er uetisk at skade andre med sin aggressivitet. Når man udviser raseri bliver man ofte mere rasende, og det skaber stress i kroppen. At være meget rasende meget ofte kan være sundhedsskadeligt, fordi det udløser stress, øger blodtrykket og påvirker immunapparatet i kroppen," siger Isdal.

3) Kaffe
Én kop kaffe eller tre... Kaffe er godt for dig, hvis vi skal tro visse forskere og kaffebranchen.
"Kaffe kan være sundt, og flere undersøgelser viser, at kaffe kan reducere risikoen for diabetes 2 og skrumpelever. Kaffe er også rig på antioxidanter, som blandt andet modvirker kræft og holder din krop ung og frisk. Folk med astma kan også få hjælp af kaffen," siger informationschef Marit Lynes i Norsk Kaffeinformation.

4) Narkotika
Der er absolut ingen grund til at anbefale nogen at anvende rusmidler under påskud af, at de har sundhedsfremmende effekter. Men for visse patienter er der meget, der tyder på, at nogle rusmidler kan have en positiv virkning:
"Undersøgelser viser, at cannabis indeholder stoffer, som har en gunstig kvalmestillende effekt på kræftpatienter, som får cellegift. For personer, som lider af multipel schlerose (MS) har det været hævdet, at marihuana er lindrende, men der findes ingen dokumentation for, at cannabis virker bedre end lægemidler, som er lovlige," siger divisionsdirektør Jørg Mørland ved Folkehelseinstituttet til DinSide Helse.
Amfetamin findes i en række medikamenter mod ADHD, påpeger Mørland.

5) Sol
Store mængder sol kan skade din hud og give dig livsfarlig hudkræft. Men der er ingen grund til helt at undgå solen, for den er også vældig sund for dig. Solstrålerne hjælper huden med at danne nødvendige D-vitaminer, giver dig bedre immunforsvar, hjælper mod astma og hæver humøret. Solen er desuden en god ven for mange, som døjer med forskellige hudsygdomme. Men sol dig med måde!

6) Rødvin
Flere undersøgelser viser, at de, som drikker lidt alkohol, har lavere risiko for hjerteinfarkt end de, som slet ikke drikker alkohol overhovedet.
"Men her som i mange andre sammenhænge gælder reglen: Lidt kan være godt, men meget kan være skadeligt. Det handler om, hvor meget man drikker. Derfor er det lige så forkert at sige, at rødvin er sundt, som det er at sige, at det er usundt. Det er mængden af rødvin, du må vurdere, for eksempel med spørgsmålet: Drikker du en sund eller usund mængde rødvin?," siger ernæringsekspert Hanna Hånes til DinSide Helse.

7) Chokolade
I lighed med rødvin og kaffe indeholder chokolade antioxidanter, som giver dig en sund krop og bedre blodomløb. Husk dog at købe mørk chokolade med højt indhold af kakaobønner i stedet for de lyse chokolader, som indeholder mest sukker.
"Både chokolade og rødvin indeholder antioxidianter af typen polyfenoler. Forskere, som har målt indholdet, har fundet, at 40 gram chokolade eller en kop chokoladedrik indeholder lige mange polyfenoler som et glas rødvin," siger Hånes.

8) Cola
En flaske Coca-Cola indeholder ikke mange vigtige vitaminer eller mineraler. Men mange mener, at cola er god medicin mod oprørt mave eller kvalme. Og siden det er vigtigt med væske, når du er syg, kan cola være lige så god medicin som hovedpinetabletter og halspastiller. Og så er vi ikke engang inde på at diskutere, hvad cola kan gøre, når man har tømmermænd...

9) Burgere
Burgermad er junkfood. Men når du køber en jumbo-meny på burgerbaren, er det ofte pommesfriterne og sodavandene, som er mest usunde. En ren burger med renskåret og magert kød, godt brød, salat, løg, grønt og en mager dressing kan være et udemærket og sundt måltid.

10) Sex
Sex er godt - på flere måder! Og hvis du ellers bruger prævention eller har en fast partner, er det også relativt trygt. Men dertil kommer, at sex har flere gode effekter på din krop.
Sex kan blandt andet reducere stress, give lavere kolesterol og sørge for bedre blodcirkulation. Nogle mener tilmed, at regelmæssig sex kan reducere risikoen for kræft.
Kilde: http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article1200485.ece
Ho-ho-ho... Herligt, at man kan synde uden dårlig samvittighed :-)
Glædelig - og syndig ;-) - jul til alle SOL-ister
tilføjet af

gavlig effekt

Ja det er jo rart at også andre ting end råkost og motion kan have en gavnlig effekt på helbredet. Personligt synes jeg også at have erfaret at sød lakrids kan fjerne hovedpine. Om der er nogen læger der har undersøgt rigtigheden af dette, ved jeg ikke, men jeg mener, at en lakridspibe kan gøre undervæker. Om det nærmere er et spørgsmål om at tro flytter bjerge, sammenholdt med en sød tand, tør jeg ikke udelukke.
tilføjet af

Farligt cocktail

Men hvorfor ikke nr 10.....
vh
Tom
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.