4tilføjet af

min hud kan kradses af tit??

hej.
når man fx. presser hudorme ud på næsen ryger min hud somme tider også..det er sket 3-4 gange det sidste år og så får jeg sår på næsen...putter en masse creme på men huden ryger alligevel nogle gange? hvorfor? og hvad kan jeg gøre.😕
tilføjet af

Lad huden være

Den gror som regel fast igen, hvis Du kradser risikerer Du bare betændelse og ardannelse.
Brug heller ikke creme, sår skal have luft.
tilføjet af

Mon ikke det er en for hårdhændet behandling?

Hvis du vil presse hudorme ud, så læg varm - meget varme klude på stedet nogle minutter, så porrerne åbnes op. Når du er færdig med operationen lægges skyller du ansigtet i isvand, så porrerne trækker sig sammen igen inden du fylder dem op med creme og - tja laver nye hudorme.
tilføjet af

okay så (:

- jo cremen er go nok det er til heling af sår (:
- og tak det vil jeg prøve!
tilføjet af

Hudorme og sår i næsen

Når du presser hudorme ud, så risikerer du at ødelægge hårsækken. Det at rense porerne, så hårsækkene ikke blokeres med talg, parfumerester, sæbe osv. Men ifølge http://www.sundhedslex.dk/hudorme.htm bør du ikke presse hudorme. Du bør hellere rense porerne bedre. Du kan se en masse gode råd om, hvordan hudorme fjernes på ovennævnte hjemmeside.
Ellers risikere du bare at få sår på næsen og nogle gange sår i næsen, hvis hudormene er placeret der. Ifølge http://www.sundhedslex.dk/saar-i-naesen.htm er sår i næsen ikke farligt bare fordi du trykker hudorme, men det er ikke godt for din hud. Sår i næsen og sår på næsen kan give ar.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.