57tilføjet af

Skal cyklister også have promillegrænse?

Fulde cyklister kan køre lige så tosset de vil, selv om de har drukket rigtig meget. Hvor der er promillegrænse for bilisterne, så er der ingen for cyklisterne.
Rådet for Større Færdelssikkerhed betegner fulde cyklister som et af de mest oversete problemer. DF er klar til at se på problemet.
MetroXpress har sidste torsdag målt unges promille ved Handelshøjskolen i Århus. 60 procent af de unge, der kom ud fra baren og satte sig på cyklen, havde en promille over 0,5. Det er promillegrænsen for bilister.
Hvad mener du, skal cyklister også have en fast grænse for, hvor meget alkohol de må have i blodet? Eller må de blot slingre fulde rundt på cykel, som de har lyst til, selv om de er til fare for ikke kun sig selv men også andre trafikanter?
tilføjet af

Det ikke helt rigtigt :)

Du kan rent faktisk MISTE dit kørekort til din bil, hvis du bliver taget på cykel gentagende gange i en brandert🙂Så det ikke helt uden konsekvenser at drøne stangstiv rundt på jerngeden :)
tilføjet af

Hellere fulde cyklister end bilister

De ender med at køre ind i en hæk, eller andet på deres vej hjem. Kun få af dem er så pisse fulde, at de kører på vejen.
- Bilisterne kører som bekendt i bil, og kan gøre langt mere skade.
*FB*
tilføjet af

Godt taxa'en er opfundet

Hvad skulle vi gør uden dem?
- Har man råd til at drikke sig en kæp i øret, har man også råd til en taxa.
*FB*
tilføjet af

Jo færrer cykler jo bedre

Nej, cyklister er af natur selvudslettende, så lad dem drikke sig ihjæl, hvis de vil.
Men absolut synd, hvis de forulykker og involverer andre mennesker, især billister!
tilføjet af

Ja væk med cyklerne

Tænk hvis jeg hver dag skulle cykle og få de deller væk jeg er ved at oparbejde og den cykel sviner jo ad h til og forgifter den luft mine børn skal indånde.. væk med de svinske cykler.. så kan jeg også kommer til at parkere mere på cykelstierne og behøver ikke være bange for at der kommer ridser i lakken når jeg endnu engang parkere der med katastrofeblinket tændt.. for så må jeg nemlig parkere hvor det passer mig
tilføjet af

Så med andre ord

gælder det om ikke at have et kørekort hvis man cykler rundt i en brandert.
tilføjet af

Hehe!

Den var go!
*G*
tilføjet af

Ja da!

Indfør promillegrænser for alle?
Dem til fods vader ud på cykelstien - cykelisten vælter ud på kørebanen og bilisten kører galt!
tilføjet af

Livet...

Livet er sq ikke ufarligt!
Fuld eller ædru - på cykel eller til fods... eller på hest!
Men promillegrænse på cykel - det ville sq nok være meget godt! Nok mest for cyklisten selv, der måske tænker sig om en ekstra gang inden jernhesten sættes i omdrigninger og ud foran en lastbil...
Reglerne bliver jo ikke kun lavet for alle "os andre" - men også for den enkelte persons egen sikkerhed!
;o)
A
tilføjet af

Helt klart......

og det skal fodgængere og løse hunde også . Det skulle desuden vært lovpligtigt med cykelhjælm uanset om man cykler eller går, og en god ide ville være at altid at bære redningsvest når man forlader hjemmet, hvis man nu skulle falde i vandet.... GODMORGEN..
edr må sku' da være andre og større problemer at gå i gang med. (f.eks. hvis man er urmager/guldsmed altid at bære skudsikker vest.....:-)
tilføjet af

fuld-hus

va hvis cyklen er flad, må man så trække hjem.-
tilføjet af

Ged!

:)))
Jeg kan ikke være uenig - i dine betragtninger, men er det ikke - lige at skruen overgår sit moment?
Jeg syntes at politiet gør sit - ift. de ressourcer de nu engang har!
De vil da altid kunne spotte en cyklist - som ikke kan styre sin jernhest, en 30/45 km. scoter - der slingre ned af vestergade - sågar en gummiged ( Station 2 ) igår!
tilføjet af

Momentet er...

slet ikke så stort...
Laver man en lov om alkohol og jernheste, så vil det da klart få flere til at tænke sig om inden de sætter sig op. Det er jo lidt forebyggende.
Mener ikke politiet bør være mere opmærksomme på fulde cyklister, end de garanteret er nu! Reglen i sig selv kunne jo måske gavne til at nedbringe ulykkerne med en del % - derfor jeg skriver at reglerne også bliver lavet for "ens egen sikkerhed" - og ikke kun for de "omkringstående" der risikere at blive ramt af sprit-cyklisten!
Men politiet kan sq ikke spotte enhver - der er folk der har utrolig styr på motorikken, trods en 3.grads brændert - det er bare lige det med reaktionstiden og opmærksomheden!
Synes politiet generelt gør det godt! Men en lov som denne ville lægge endnu mere ansvar på den enkelte borger! Og det er sundt!
;o)
A - som mistede sin 17 årige kusine i et sprituheld (dog uden cykler)
tilføjet af

problemets størrelse?

Det her er vel et stort problem, da ca 20% af alle registrede uheld med cyklister involvere alkohol(hørte jeg i radioen) Og det koster flere menneskeliv om året!
Så en god lov om bødestraf for promille og spritkørsel på cykel - det ville for mig ikke være noget skidt! Og strengere straffe for spritbilisme generelt!
;o)
A
tilføjet af

Det eer ikke så godt.

Da jeg var ca 8 år gammel blev jeg kørt ned af en cykel på vej til skole..... Det var af en anden dreng der var på vej til skole, og for pokker det gjorde ondt. Hvis man så tænker på drankerknud på 120 kg med hans gamle havelåge, det må virkelig gøre nas. Og hvis han ligger sig oven på dig og ånder dig i hovedet så skal man sikkert på skadestuen om ikke andet for en udpumpning. Det er simpelthen så farligt at være fuld i trafikken....
tilføjet af

Det gælder iøvrigt også til hest

- vil jeg lige sige, inden nogen får lyse ideer.
tilføjet af

Kedeligt med din Kusine...

Men jeg vil stadig mene - at jeg er enig med dig!
Men en politistat - eller dele af svenskermodellerne heller ikke - er af det gode?
V.H.
S.....
tilføjet af

Husdyr!

Vil lige være ond:)
Kameler - hvad med dem?
Gas...
tilføjet af

Politistat?

Forstår ikke din sammenhæng med politistat og min holdning.
Holdningen er jo ikke at få politiet ud, men give folk et ansvar selv. Og forhåbentlig bringe de kedelige statistikker ned! Ikke øget kontrol mv.
;o)
A
tilføjet af

Ja hvis bare..

det var så nemt. Jeg vil sikkert kunne lave en undersøgelse der viser at i 20% af alle
uheld havde cykelisten rød hue på, så det burde være strafbart....Man skal jo som det mindste undersøge om det har noget med sprit/huefarve at gøre om den enkelte kørte galt.
tilføjet af

det afhænger af

Hvis man udsætter sig selv og understreget andre for fare er det uforsvarligt at drive drunk. basta
tilføjet af

Ikke helt korrekt. .

Nu har jeg jo hørt om det i radioen og det du siger er ikke helt korrekt. .
Cyklisterne har ingen bestemt regel nej, men politiet må vurdere om cyklisterne er for fulde til at cykle. . De kan bede dem om at stige af. .
Og det synes jeg er fint nok, for politiet har ikke resourcerne til at tjekke hver enkelt og at der kommer en promillegrænse vil ikke ændre det store efter min mening. .
Så det er et af de problemer der er svært at lave om på. .
tilføjet af

Du har stadig ret!

Holdningen er jo ikke at få politiet ud, men give folk et ansvar selv.
Jo!
Det lyder smukt - men sådan er virkeligheden ikke?
Derfor nævner jeg " Politistaten " som et ex.
tilføjet af

Sammenhæng...

Mon ikke der er sammenhæng i de undersøgelser Rådet for større færdselssikkerhed får lavet??
Det kan vel ikke komme bag på dig at alkohol hæmmer reaktionevne, motorik og almindelig sund fornuft!...
tilføjet af

er vist røget af...

for forstår ikke hvad du mener :)
;o)
A
tilføjet af

Svært?

Hvis man lavede en lov der gjorde det ulovligt at cykle med en pind på - så ville man kunne giver bøder for forseelsen - og derved få en stor del til at tænke sig om inden de cykler afsted i deres brandert...
tilføjet af

På tide

at der kommer en promillegrænse for cyklister. Det er ikke rart at komme kørende og se en cyklist der må bruge hele kørebanen.
tilføjet af

papand

skal du have det hele for dig selv?
tilføjet af

lad dem drikke

Jeg synes snart, at vi skal have lovgivning omalting i det her land. Kan vi ikke blot lade folk cykle som de vil. Bliver man stoppet på cykel og er fuld, så må hammeren jo falde. Er det ikke logik for... eller?
tilføjet af

ja...

...væk med alle cyklister, de er meget irriterende og trælse at holde øje med når man lige skal ringe op fra sin mobil mens man køre, eller når men får en stener over sin TomTom, eller lige skal se en DVD mens man køre, væk med dem så vi Bilister kan hygge os i trafikken!
tilføjet af

nemlig...

kunne ikke være mere enig.....
tilføjet af

Og hvor står det så?

Hvor har du læst/hørt at man kan miste sit kørekort ved at køre stiv på sin cykel??
Det er vist bare en skrammehistorie :-D
tilføjet af

loven er faktisk

indrettet på den måde at : Bliver man antruffen flere gange i beruset tilstand på cykel og er i besiddelse af gyldigt kørekort, kan kørekort, ved dom, inddrages, ud fra den betragtning at hvis du køre på cykel iført brandert, gentagne gange, er chansen for er du også gør det i bil , foreligegnde.
tilføjet af

kørekort

Det er faktsk iflg. loven muligt at få frataget kørekortet, hvis man gentagende gange bliver taget fuld på cykel, fordi det dermed beviser, at man aldrig er ædru...
Den lov er bare aldrig blevet håndhævet..
Det står i færdselsloven naturligvis..
tilføjet af

Ahh vist ikke helt rigtigt

Er sgu blevet halv pebret efter de satte startgebyret op til 56 kroner ;)
tilføjet af

trafik ansvar

Selv har jeg prøvet at cykle hjem fra byen beruset nogle gange, men jeg har også været ædru bilist i Århus fredag aften. Fulde cyklister er en farlig gene i trafikken - selvom man gør sit bedste for at orientere sig godt, kan det være svært at tage hensyn til alle de cyklister (ofte med folk bag på), der ikke lige kan ramme cykelstien og må tage fortov og vejen med.... Der bør være regler, måske 0,8 som den var før for bilister!
tilføjet af

Ja mindst

10 så kan vi da vide os sikre.
tilføjet af

haha

I må være helt fra snøvsen. Hvordan skulle man dog kunne miste sit KØREKORT ved at KØRE på CYEKL?!? det er da nok det dummeste jeg længe har hørt. Desuden har vi alle kørt fuld rundt på cykel. Jeg mener ikke at det står i loven, hvorfor ellers tager man så cyklen når man ved man bilver fuld? det giver ligesom ikke nogen mening
tilføjet af

Promille Pomt og Pragt

Det er helt OK med en habil skid på når man cykler, også fordi det ellers bliver for kedeligt det hele. Bilister bør i højere grad tage skraldet når en cyklist bliver tromlet, også selv om cyklisten er stærkt beruset eller på anden måde er ude af stand at føre dyret. Det næste skal måske være at man ikke må gå på gaden når man er skæv? Ja, det ku lige passe. Fred nu cyklisterne og giv dem de gunstige vilkår de vitterligt fortjener, også for miliøets skyld.
tilføjet af

..og de er aldrig til at få fat i ...

... hvis du ikke lige netop bor i det centrale København.
Vi skal have nogle flere licenser.
tilføjet af

Hvis du ryger hash ...

... kan du også få kørekortet inddraget. Ref. politiet i Sønderjylland vist i TV2's politiprogram. Jeg kan ikke huske, hvad det heder.
tilføjet af

Helt ærligt

Hvis vi ikke må tage cyklen hvordan fa'en skal vi så komme hjem :S
tilføjet af

Det er forkert

Jeg mener ikke at cyklister skulle have lov til bare at køre fulde rundt. Jeg er fuldstændig ligeglad om der sker noget med den berusede, det må være personens egen skyld. Men jeg sys det er uforsvarligt overfor andre mennesker. Tænk hvis personen kørte ud foran en bil og blev dræbt, så har denne personen måske ødelagt en anden persons liv. For man får det selvfølgelig dårligt og føler sig skyldig i drabet. Hvus det var på en cykelsti eller ligninde kunne man selvfølgelig diskutere det, men der kan de jo også skade andre cyklister. Jeg mener at der skulle gælde samme regler som ved fulde bilister!!Det er jo fuldstændig egoistisk og uforsvarligt!!!!!!!!!!!!!!!!!
tilføjet af

Alle skal betale

Alle skal have boede, ogsaa dem der ikke drikke,ogsaa Politiet
tilføjet af

Eij nu må i sku stoppe ..

Jeg ser hellere vejen med fulde folk på cykel end i bil.
og for det andet kan jeg ikke se det syge i man er fuld på cykel, du høre jo ikke for tit om folk har kørt en i døden pga de cyklede ham ned . C'mon !
okay ja de kan komme ud foran en bil, men kan man sku alligevel også selvom man ikke har drukket, selvom man er fuld, har man sku stadig ens underbevisthed og forholde sig til, og hvis de også skal fjerne cyklerne for dem der drikker, hvad har man så tilbage?
så kan du gå hjem og det er sku ikke lige altid det fedeste !
tilføjet af

Klart...

Fulde cykelister er lige så meget til fare i trafikken som fulde bilister...
Så de bør også kunne få en bøde...
tilføjet af

Forkerte fakta du kommer med

Hej. Jeg har lige en rettelse til dit indlæg. Det er nemlig ikke rigtig, at der ikke finde en øvre promillegrænse for cykelister. Den er ligesom ved bilkørsel maks. 0,5%. Det er også det samme som hvis du f.eks. står på ski.
Så skulle det vist være på plads.
Hilsen Mig
tilføjet af

Taxa kører ikke på landet

Det er let nok at sige, at man kan tage en taxa. Men på landet hvor jeg bor, i NV-Sjælland, kan du altså ikke få en taxa efter kl. 22. De lukker simpelthen telefonen ned og svarer ikke før kl. 7 næste morgen. Og det gælder ALLE landtaxaer.
Kun hvis du på forhånd har bestilt en vogn til et præcist tidspunkt kører de. Og det er ikke altid let at planlægge branderten så nøje, vel?
tilføjet af

spøgelseslov?

Vi skal altså tage os i agt for en lov der aldrig bliver håndhævet? Næ, det er bare op på jernhesten og så deruda'
tilføjet af

Frelst nar..

Du hader vist alle mennesker i denne verden. Meld dig ind i DF, hvis du da ikke allerede er det.
tilføjet af

Spritgang!!!!

Dummenikkerne i Dansk Folkeparti kommer sikkert snart med en lov, der osse forbyder os at gå hjem, hvis vi er berusede.
tilføjet af

Hmmmm

Er du nu helt sikker på det - jeg har hørt at man kan miste kørekortet ved at køre fuld på cykel - så NOGLE restriktioner MÅ der da være...
tilføjet af

Enig

Lide det der skulle siges
tilføjet af

Og hvad med hastigheden?

Ikke bare sprit - Hvad med hastigheden? - Det er uakceptabel, at man ikke goer hastighedskontrol paa cycler? Horfor er det altid bilisterne der skal betale?
Det ville give em masse boedeindtaegt, som man kunne bruge til at koebe nye radaranlaeg og ansaette mange flere politifolk der kunne kontrollere mange ting. Det er saadan man loese samfundsproblemer
tilføjet af

Hehe

Nej det er netop det, der er det sjove.. Jeg har da også kørt branderter hjem på cykel.. Jeg er sgu ligeglad, og mener ikk, der skal strammes op på det, herregud, hva bliver det næste, at man ikk må gå fuld...?? LOL
tilføjet af

--------

tilføjet af

Uenig?

Dog uden inteligens til at sige mine argumenter imod??
Hvis jeg var ligeglad med alle andre mennesker, så ville jeg vil ikke skrive at jeg mener at man bør lave loven, for at beskytte sig selv bl.a.!
Og DF får sq aldrig min stemme... tumpe!!
A
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.