6tilføjet af

Fraflytning -.meddele udlejer at man ikke accepte?

Hvis man har fået flytteregning fra fraflytning af lejebolig, som man ikke kan acceptere, skal man så meddele dette skriftligt direkte til udlejer, eller er det nok, at man har sendt sagsakterne til LLO - og så tager de sig af af resten/det nødvendige?
tilføjet af

fraflytning

Du skal naturligvis via rekomanderet brev gøre udlejer besked om at du ikke kan acceptere fraflytnings regningen. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være billigere at betale regningen frem for at køre retsag. Sjældent at du som lejer får 100 % ret. Oftes vil dommeren lave et forlig og det vil så indebære at du selv hæfter for dine sagsomkostninger og det kan blive dyrt.
tilføjet af

Men først....

går den jo i huslejenævnet, hvilket er decideret gratis.
tilføjet af

Tommelfingerreglen er

- at der ALTID skal gøres indsigelser, uden unødigt ophold, som det så smukt hedder, men hvad har du aftalt med LLO? Det er jo ret smart at i ikke sidder to steder og foretager jer de samme ting.
- Jeg forstår ærligt talt ikke, hvordan en sag kommer til huslejenævnet FRA LLO. Er du sikker på du helt har styr på denne her sag og forløbet?
tilføjet af

Rigtigt

"Det er jo ret smart at i ikke sidder to steder og foretager jer de samme ting"
Har man overladt en sag til trediepart, LLO eller en advokat, bør der overhovedet ikke være kontakt mellem parterne, dvs rykkere fra boligselskabet skal blot sendes videre.
tilføjet af

huslejenævnet

Nævnet afgør kun om du har pligt til istandsættelse ved fraflytning. De tager IKKE stilling til om beløbet på istandsættelsen er rimeligt. Det er i sidste ende kun domstolen. Også selv om det går gennem LLO. Nægter udlejer at følge LLO afgørelse er det som skrevet domstolen der tager stilling og der ender sagen som oftes som jeg skrev ovenfor.
tilføjet af

Huslejenævnet,

de afgør vel dels om de aktiviteter, som udlejer har skrevet på sin liste er rimelige, set ud fra den dokumentation, som parterne har til sagen? Og så på de ting, som har standardpriser, kan de vel udtale sig om, hvad prisen pr m2 for et eller andet er?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.