8tilføjet af

Sdavnin i daens Danmarg....

Jeg kan se af de indlæg, der kommer her i debatten - og for den sags skyld i aviser og andre steder - at stavning og grammatik ikke er folks stærke side. Hvad er grunden til det??
Jeg er godt klar over, der er flere, der er ordblinde og lign., men det er vel ikke alle???
Er folk, både unge og lidt ældre, bare blevet ligeglade med sådan nogle ting?? Og det gør det vel heller ikke nemmere for nytilkomne til landet at lære sproget, hvis de samme ord bliver stavet på mange forskellige måder, afhængig hvor man læser dem....
Er det allerede i skolerne, "fejlen" opstår, er lærerne ikke gode nok, eller hvad???
Jeg har altid selv sat en ære i at stave rigtigt og sætte kommaer mv. ordentligt, men det er åbenbart ligegyldigt i dag.....?
Er det fordi folk sætter deres lid til al den nymodens elektronik med stavekontrol, ordbøger og andet???
Jeg synes bare det er sørgeligt, at et sprog, som ikke er så udbredt, bliver misligeholdt på denne ligegyldige måde.
Jeg håber da, der er andre, der er enige, bare lidt, med mig.....
Ellers må i have en pragtfuld sommer
Knus G.I.S.P
tilføjet af

du har ret

Du har ret; det kan enhver se. Jeg tror det går tilbage til 68'ernes opgør med udenadslæren. Der var ting det var tåbeligt at lære udenad; men der er så sandelig også ting der kun kan læres ved udenadslæren. Det glemte man.
Og for øvrigt, når man ser på hvordan der staves af mange af dem der bærer titlen lærer, får man i høj grad indtryk af at der er for mange i skolen der ikke selv behersker det danske sprog ordentligt.
tilføjet af

du har helt ret min ven,

mener også du har ret, det er synd det er ved at blive sådan men vi overlever jo nok.
KH Mikael.
tilføjet af

sdavekuntrold

Det er jo farligt at skrive et sådant indlæg, for jeg kan da konstatere både komma- og stavefejl. Men den diskussion havde vi for nogle dage siden, se under "stave d i gjort".
I øvrigt er jeg enig med dig. Hvor fejlen ligger? Tja, der kan man vist henvise til store nedskæringer i undevisningstiden gennem så mange år, at virkningen nu bliver synlig blandt lærere.
Sagde jeg nettoskole?
tilføjet af

SE HER!!!

Denne diskution er jo allerede i gang et andet sted...
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=6;conference=70;posting=37172
De samme ting som du nævner har i hvert fald været diskuteret i det emne...
tilføjet af

Ang. stavning...

Ja det er sørgeligt at se hvor dårligt mange mennesker skriver og staver. En gang imellem er det næsten en gætte-konkurrence om hvad der står i brevet, skrevet af et ungt menneske og også af og til en lidt ældre person.
Hvis noget gennemgribende skal ændres i vort samfund er man nødt til at starte med den generation der netop er født. Det er nemlig forældrenes påvirkning der har den største effekt. Men dette kræver også at lærerne i de danske skoler selvfølgelig skriver sproget som det skal skrives. Jeg ved godt at det er nemmere at skrive majonæse end mayonnaise men sådan er livet. Hejsa..
tilføjet af

Ups så...

Ja det kan jo smutte for enhver...
Men burde man ikke alligevel kunne sætte ret store krav til dem, der skal være lærere, bl.a. mht. stavning.... Det må vel være fair over for fremtidens elever...
tilføjet af

Ja...

Jrg er godt klar over, der kører en lignende debat. Men jeg synes den var blevet lidt for personlig (som mange debatter nogen gange bliver herinde), så jeg ville lige have ridset fakta op igen...
tilføjet af

godtordigen

Ja, ja, der kan man se, der mangler vist også et bogstav i mit indlæg, trods omhyggelig gennemlæsning. Det der med glashuset du ved. Men jeg havde ikke spor besvær med at forstå hvad du mente.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.