3tilføjet af

Royalt bryllup

Har astrologerne forudsagt denne dag?
Se http://www.skeptica.dk/2004/_bryllup.htm
og http://www.paarupgaard.dk/peter/kronprins.htm
Er astrologien i det hele taget i stand til at forudsige noget som helst?
jesper
tilføjet af

Astrologien kan da forudsige meget

f.eks
- at i morgen bliver en blodig dag i Irak - Det tyder alt desværre på, men det behøver man ikke være astrolog for at forudsige.
- at du i den kommende tid vil opleve forandringer på din arbejdsplads. Det kan så være alt; fyringer, ansættelser, græsk uge i kantinen, ny farve brevpapir. Hvis man leder efter forandringerne, skal de nok være der.
- at du inden for det næste halve år vil skulle tage en større beslutning, og du vil også bagefter være i tvivl om dit valg var det rigtige.
Alle disse astrologiske 'forudsigelser' vil med stor sandsynlighed holde stik. Men hvis forudsigelserne går ud over almindeligheder og bliver mere konkrete, så har du ret. Så kan astrologien ikke bruges til en skid. Se nu Karl Aage Jensen som flere gange har skudt galt mht. til bryllupsdatoen. I øjeblikket fremhæver han selv hvordan han har ramt rigtigt mht. tidpunktet for Ja'erne på dagen. Men han negligerer de gange han har ramt forkert med hensyn til beskrivelse af mordere, bryllupsdatoer mv. Når han så en enkelt gang rammer rigtigt - og det må jo ske en gang i mellem med alt det han udtaler sig om - så husker han det. I mine øjne er det simpelthen selvbedrag. Min påstand er at han rammer lige så godt/dårligt som vi andre ville kunne gøre ved en kombination af gæt og sund fornuft.
Mette
tilføjet af

Dumme forsøg

Jeg kan ikke forstå at kendte og anerkendte astrologer vil sætte deres troværdighed på spil for lidt uge / dagsblad pop-astrologi.
Det er uladesiggøreligt at forudse hvor en person (også en Kromprins gifter sig)..
Der skal tages højde for to personers horoskoper, og da de ikke havde noget på Mary dengang, så har de heller ikke haft muligheden for at spå..det er synd at nogen før disse halvhjertede forsøg, for det fgør Astrologien utrværdig og skeptikerne griner.
Men der er meget der kan ses i et horoskop..men ikke hvornår man bliver gift, medmindre man har horoskopet for den, som man nu påtænker at gifte sig med.
Mange astrologer er trængte, men de skyder sig selv i foden ved at gøre disse gæt, det har godt nok fået lidt "omtale og presselys" men det falmer hurtigt når forudsigelsene ikke holder.
De skal holde sig til det de er gode til..hvis de er gode altså:
Vh..
tilføjet af

Selv med to horoskoper kan du ikke

Hej Astrolog
Min påstand er at du heller ikke kan se hvornår to mennesker bliver gift, også selvom man du har begge horoskoper. Medmindre, selvfølgelig, at den tilladte usikkerhed på tidspunktet er 10 år eller sådan noget. I hvert fald er der aldrig nogen astrologer som har været i stand til at gøre noget sådant.
Faktisk vil jeg påstå at du givet to horoskoper, ikke en gang kan se om personerne er gift eller ej. Hvis du rent faktisk kan det, så ville det kunne overbevise mig om at astrologien er mere end (selv)bedrag, og du ville være dollar-millionær!
Vi kunne med lidt arbejde opstille et simpelt forsøg, men jeg vil næsten væde med at du ikke vil være med.
mette
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.