12tilføjet af

Risikabelt at klage over politiet

Hvis man klager over politiet, risikerer man, at sagen bliver vendt på hovedet, så man selv ender med at blive anklaget, mener forsvarersadvokat Niels Fjeldberg.
"Jeg har en sag, hvor en mand blev stoppet af en betjent på motorvejen" fortæller Niels Fjeldberg:
"Manden afleverer sit kørekort 'Hvad er din fødselsdag' spørger han, mens han står med kørekort i hånden. "Det kan du vel se på kortet" svarer manden. "Nu skal du ikke være for fræk" svarer betjenten.
Betjenten hev manden ud og bankede ham op ad bilen mens han sagde "Hvis ikke du fortæller mig, hvornår du er født, selv om jeg kan læse det på kortet, så kommer du med på politistatitionen. Og derinde er der trapper! fortæller Niels Fjeldbjerg, der har anbefalet sin klient ikke at rejse en klagesag.
Det bliver påstand mod påstand.

Rammerne for det nuværende politiklagesystem blev lagt for 10 år siden.
Flot ikk, selvom om Formand for Folketingets retsudvalg Anne Baastrup (SF) har udtalt at man vil gøre noget ved sagen.
tilføjet af

Det kunne jo være

At Færdselsbetjenten ville tjekke om føren af bilen virkelig var personen på kørekortet.
Hvorfor gjorde billisten ikke bare, hvad han fik besked på i stedet for at være fræk?.
En episode skal altid belyses fra begge sider, og det er jo trods alt politiet der har autoriteten, ellers ville det hele jo være totalt Anarki.
tilføjet af

Muligvis

...har du misset pointen i at betjenten tyede til vold i stedet for at løse problemet på fredelig vis. Politiet er ordensmagten, ja, men det gør dem stadig ikke "hævet" over loven. Det er rigtigt nok at billisten ikke behøver at være så fræk, men på den anden side så burde betjenten heller ikke være så hård ved ham.
tilføjet af

Min erfaring

Jeg har haft kørekort i 21 år, og i 17 år har jeg valfartet dagligt fra Næstved til Kbh og retur. Utallige gange er jeg blevet stoppet runtinemæssigt, enkelte gange selvforskyldt, og jeg har aldrig oplevet andet end høflige og korrekte Færdselsbetjente.
Så der er måske mere i historien, som ikke er kommet frem, tror Du ikke?.
tilføjet af

Betjent på slap line

Ved ikke om der er mere i historien. Ved bare at den ikke er enestående...
Sidste sommer var jeg og 4 gode venner taget en tur på besøg hos nogle venner der lå på den lokale campingplads. Da vi skulle hjem oplevede vi dette.
Ikke 500 meter fra campingpladsen blev vi stoppet af en motorcykelbetjent.
Hans første sætning var: Alle ud af bilen og lad det gå lidt villigt! Mens han stod med armene foldet på brystet og smågrinede forlod vi bilen. Vi blev alle kropsvisiteret og skulle alle blæse i alkometer, de 4 andre havde drukket alkohol, men da jeg vidste at jeg skulle køre havde jeg ikke drukket den dag.
Han blev pissesur da han fandt ud af at chafføren faktisk var ædru. Han ville kun lade mig fortsætte alene, de 4 andre havde jo drukket så de måtte gå efter hans mening!
Vi blev alle noget sure og prøvede at tale ham til fornuft, men han var ligeglad. Hans eneste kommentar til vores snak var at hvis vi ikke forsvandt omgående ville han tilkalde salatfaddet og en kranvogn. Så ville vi alle blive tiltalt for vold og chikane mod tjenestemand i funktion.
Resultatet blev at vi alle sprang ind i bilen og skyndte os at køre.
Dagen efter henvendte vi os på den nærmeste politistation og fortalte om vores oplevelse aftenen før. Betjenten morede sig og roste os for vores livlige fantasi og foreslog os at skrive en bog. Han tog os slet ikke seriøst og nægtede os at komme til at tale med hans chef.
Siden da er der ingen af os der har haft noget til overs for politiet. Respekten er totalt forsvundet. Kan/vil de ikke respektere os almindelige lovlydige borgere kan jeg ikke se nogen grund til at vi skulle respektere dem.
tilføjet af

Uha uha uha..............

5 kække, artige og velfriserede høflige unge mennesker i bil. 1 stor, styg og ubehagelig Politimand på MC.
De 5 unge, høflige og belevne.
politimanden uhøflig og grov.
SIKKE EN HISTORIE. Uha uha uha.......
tilføjet af

Umuligt at klage

Mit eksempel:
Min Mazda fra 88 bliver stjålet fra Slagelse en torsdag nat og fundet af politiet i Bisserup i et sommerhusområde fredag eftermiddag. De kikker ind i bilen og kører igen.
Jeg får besked og kører sammen med min søn til stedet.
Bilen er smadret på venstre side og radioen er forsøgt stjålet, højttalere bag er fjernet.
Men jeg finder et kørekort under måtten ved passagersædet.
Sagen er klar tænker jeg.
Jeg tropper op på slagelse station, hvor den vagthavende slår ejermanden til kørekortet op; ja han bor jo ikke langt derfra siger han; det må krim. hellere se på.
Ring på torsdag, jeg kan (vil) ikke gøre mere nu.
Da jeg ringede igen, var det en betjent fra Skælskør der havde fået sagen. Han var meget kort for hoved og fortalte at den unge mand havde fået sit kørekort igen ( det var blevet stjålet fra hans egen uaflåste bil)
Det troede betjenten for han kendte ham og han kunne ikke finde på at stjæle en bil og så var den sag ude af verden.
Det var jeg ikke tilfreds med, men han sagde bare at det ikke kunne bevises at det var ham.
Betjenten er bare så inhabil så det klodser, men ingen andre betjente ville røre sagen. Det er bare en ekspeditionssag til forsikringen, fik jeg at vide.
Da bilen var gammel, havde jeg ikke kasko, så der var ingen erstatning, men det var jo mit valg med forsikringen, sage betjenten.
snip, snap, snude ---
Jo, politiet er ofte selv dommer - groteskt
tilføjet af

Kære Sherlock Holmes

Biltyve har sjældent kørekort, og jeg har aldrig hørt om, at hvis De har det, at De så glemmer det under måtten i en stjålen bil.
Men ok. intet er umuligt.
tilføjet af

holdes ind for kørsel med gule lygter som bilen er synet med!

Jeg har også en ganske god historie
Oplevet i hovedstaden.
Jeg blev stoppet af en motorcykelbetjent, som lige ville checke bilens ejerforhold, samt kørekort, da alt var i orden, synes han lige, at jeg skulle have en bøde for kørsel med gule lygter, disse sidder i frontspoileren, o g er kørelys. Bilen er født med disse lygter. Og synet.
Men med det samme jeg nævnte det, pustede han sig op, og sagde nej nej.
Du kører ikke med kørelys, det er gule lygter og det er tågelys, vi diskuterede meget.
Så bad jeg ham sætte sig ind i bilen og bad ham om at starte bilen og dernæst gå udenfor for at se, at disse gule lygter er kørelys. Han pillede ved kontakterne igen og igen, og blev så arrig,
at han tilkaldte en kollega! Dernæst kom en patruljevogn,
med 2 yngre jydebetjente.
De pillede også ved kontakterne, og sagde så, at jeg nok lige skulle kontakte synshallen igen, for at få det bekræftet. At disse lygter var kørelys.
Jeg sagde til de 3 betjente, I har min nummerplade, og vil I sende mig en bøde, så send den, og den bliver afvist af mig og evt. med hjælp fra en advokat og synshallens dokumentation. Dernæst satte jeg mig ind i celicaen og kørte derfra.
Fik aldrig tilsendt en bøde!
Ca. 3 uger senere, i hovedstanden igen, blev jeg stoppet
påny, ejerforhold samt kørekort checket, og så en bemærkning om at jeg vist nok havde kørt, temmelig kvikt i et lyskryds. Under acceleration fra grønt lys.
Farten havde de målt til 65 kmt, jeg nægtede, og de havde ikke nogle beviser, udover dem selv set fra deres vogn.
Så jeg slap. At jeg kørte lidt frisk fra start i krydset ja, da, en celica er da sjov at køre i. Jeg speedede op til 60, det var dengang byhastigheden.
Men den ene betjent gik så rundt om bilen, mens den holdt i tomgang, og udbrød hov hov du, du må ikke køre med gulelygter. Det er ulovligt.
Dernæst blev jeg lidt fræk, og forklarede ham tidligere episode, og at såfremt de ville sigte mig for noget, så kunne de indkalde mig i retten. Dernæst satte jeg mig ind i bilen og kørte derfra.
Aldrig hørt noget!
Fandme uhyggeligt, at blive stoppet konstant fordi man kører i en celica.
tilføjet af

Snøft snøft hulk snøft

Stakkels Dig. En stakkels lille forfulgt uskyldighed. Jeg tror, jeg græder mig i søvn i nat. Snøft hulk...
tilføjet af

min teori

Jeg tror at han har tabt kørekortet ud af brystlommen mens han baksede med tændingslåsen eller radioen. At en kørekortstyv har efterladt det i en stjålen bil, lyder ikke sansynligt.
Nu var det jo også mere politiets reaktion eller mangel på samme, som jeg forarges over, men det er måske mig der er for nærtagen?
tilføjet af

KOKKEFAR ved altid bedre

Det er da helt utroligt med den kokkefar; han tror ikke på nogen som helst, måske er han betjent af den underlige slags.
Jeg har da også gode erfaringer med politiet, men det betyder da ikke at alle er lige rimelige mod lovlydige borgere.
Der er jo brodne kar i alle lejre, se bare KOKKEFAR!!
tilføjet af

De politiets vold der tales om

De skal som bekendt formidle den- og samtidig overholde den-ik
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.